icon

Ako podať horkú tabletku Prednison trojročnému dieťaťu?

26. apr 2025

Ako mu ju dat ked odmieta lebo je horka?
Capiky nemaju momentalne nikde v okoli dala nam tbl ,no neviem ako ju do syna dostat:/ a desim sa noci

13uzivatelka11
26. apr 2025

Nedá sa nejako podrvit vo vode alebo v dzusiku a v striekacke mu to dať do úst? Chápem že to nie je bohviečo, ale lieky proste musí

patka06
26. apr 2025

Daj zapiť sladký ovocná šťava alebo čaj, keď rýchlo prehltne, horkú chuť cítiť nebude

autor
26. apr 2025
@patka06

Daj zapiť sladký ovocná šťava alebo čaj, keď rýchlo prehltne, horkú chuť cítiť nebude

@patka06 skusim,ale az na noc

amonet
26. apr 2025

rozdrv a s trochou dzusu alebo sladky sirup, na čajovej lyzicke

autor
26. apr 2025
@amonet

rozdrv a s trochou dzusu alebo sladky sirup, na čajovej lyzicke

@amonet moze sa aj tak?

zuzuky
26. apr 2025

Rozdrvit, zmiešať s vodou alebo niečím sladkým a natiahnuť do striekačky. Aj v nemocnici tak podávali lieky dcére.

autor
26. apr 2025
@zuzuky

Rozdrvit, zmiešať s vodou alebo niečím sladkým a natiahnuť do striekačky. Aj v nemocnici tak podávali lieky dcére.

@zuzuky za aku dobu zabral?

guiseppinka
26. apr 2025

Prednison zabera mega rychlo, u nas to bolo vyslovene do par hodin. Rozdrv tbl a ak mas granulkovy caj, tak s tym pomiesaj a hned zapit nieco sladke...

zuzuky
26. apr 2025

Ako píše guieseppinka zaberá rýchlo, dcéra vždy do hodinky zaspala keďže sme ho dávali v noci.

autor
26. apr 2025
@guiseppinka

Prednison zabera mega rychlo, u nas to bolo vyslovene do par hodin. Rozdrv tbl a ak mas granulkovy caj, tak s tym pomiesaj a hned zapit nieco sladke...

@guiseppinka cize uz dieta tak strasne nedusilo?

A mali ste vsetky tbl?my stale capik ale kedze neni tak musim podat tbl

maxik24
26. apr 2025

Presne 3r synovi som minuly tyzden davala Paralen, tiez horke. Trvalo to asi 20minut a boli dve 🫣 ale ja vzdy na vsetko idem rozhovorom, vysvetlovanim, takze vysvetli mu preco ju musi spapat, v com mu pomoze, atd. Nech si vyberie akym sposobom, ci celu alebo na lyzicke. My sme zapijali cistou vodou vzdy vsetky tabletky, nebudem nalievat deti sladkymi vodami, takze su zvyknute. Vyskusaj tak, 3r je uz rozumne dieta.

guiseppinka
26. apr 2025

Jasne, ale my sme mali tiez cipky. Dcera bola mala vtedy

autor
26. apr 2025
@maxik24

Presne 3r synovi som minuly tyzden davala Paralen, tiez horke. Trvalo to asi 20minut a boli dve 🫣 ale ja vzdy na vsetko idem rozhovorom, vysvetlovanim, takze vysvetli mu preco ju musi spapat, v com mu pomoze, atd. Nech si vyberie akym sposobom, ci celu alebo na lyzicke. My sme zapijali cistou vodou vzdy vsetky tabletky, nebudem nalievat deti sladkymi vodami, takze su zvyknute. Vyskusaj tak, 3r je uz rozumne dieta.

@maxik24 on je rozumny ,paralen normalne prehltne,ale toto mi hned vyplul :(

patka06
26. apr 2025

Keď prehltne Paralen zvládne aj Prednison, hlavne keď je rozumný
Držím palce a skoré uzdravenie

autor
26. apr 2025
@patka06

Keď prehltne Paralen zvládne aj Prednison, hlavne keď je rozumný
Držím palce a skoré uzdravenie

@patka06 dakujem

anavixy
26. apr 2025

Jasne, ze ho mozes kludne rozdrvit, ale tu horcinu neprebijes nicim - skus medom, ak zje z lyzicky. Pokial nema problem s prehlatnim tabletiek, tak urcite skusat radsej tak, ale naozaj horkejsi liek som ja este nemala 👀

patka06
26. apr 2025

Myslím, že rozdrvením horkosť ešte zhorší, chuť bude menej cítiť ak rýchlo prehltne a zapije.