icon

Ako podporiť chuť do jedla u 18-mesačného dieťaťa?

Včera o 19:24

Ahojte zaujimalo by ma či máte skúsenosť s nejakým sirupom ktorý vám pomohol u detí.. Má 18 mesiacov a nechce moc jesť ani piť.. najskôr som myslela že je to zubami ale trvá to už dlhšie a aj keď začne jesť zje len veseelmi máličko. Chcela som skúsiť nejaký sirup na podporu chuti do jedla ale väčšinou som našla také čo sa dávajú až od 3 rokov.
Chcem to samozrejme aj s doktorom konzultovať ale zatiaľ som si chcela som takto pomôcť tak ak dáte tipy budem rada.

marianarem
Včera o 19:33

@anonym_autor A vyzera nejako unavene, neduzivo, alebo je inac uplne zdravy, dobre naladeny a normalne sa vyvija? Lebo niektore deti proste jedia ovela menej, ako je standard, ale inac su uplne v pohode. Mam takeho syna, od 3 mesiacov jedol hlboko pod tabulkami a odporucaniami pediatricky, ale casom som prisla na to, ze mu to proste staci. S pitim to je tiez katastrofa, uz ma 6 rokov a do pitia ho musim dokopavat, v skolke niekedy za cely den nevypije vobec nic, lebo proste nie je smadny a zabudne.

anonym_28b599
Včera o 19:42

A co mlieko? Pije, ak ano, kolko?

autor
Dnes o 10:34

Nechcem aby mu chýbali živiny a nemal problémy napr s nízkym železom a pod. A hlavne tým že malo papa na potom problem aj so stolicou často potom musím dať niečo na zmäkčenie lebo vláknina nestačí .
V noci jedine vypije mlieko cca 500 ml dokopy za celú noc. Aj som chcela to obmedziť že možno keď v noci nebude mlieko tak bude cez deň viac jesť ale keď nedostane mlieko tak plače a tým budi staršieho súrodenca ktorý je potom nevyspaty a musí taký do do škôlky .
A tiež ako ho pozorujem za bojím že keď to mlieko aj v noci nebude že aj tak nezačne vyše jesť a hovorím si že takto má aspoň z niečoho výživu ...už som z toho na nervy že čo robiť