icon

Ako podporiť imunitu dieťaťa pred nástupom do školy?

27. júl 2025

Chcem podporiť imunitu 6 rocneho dietata. V septembri ide do skoly, strava a pod. to viem.
Kozie kolostrum, probiotika ( lacto seven) a cecko. Je to správne ci odporúčate nieco iné?
A co sa týka dospelej zeny po 30. Probio fix, cecko, magnezium.

Sme obe často choré, črevné problémy, bolesti hrdla. Uz by som chcela normálne fungovať. Dakujem za všetky rady.

zuzkaa1991
27. júl 2025

@anonym_autor dcere davam asi druhy rok arkodefenses cely rok teraz ma par mes pauzu od septembra zas zacnem plus vit D a vitamíny....klop klop tento rok je zatiaľ zdrava len vo februári mala silnu chrípku odvtedy nic....dovtedy bola nonstop chora

autor
27. júl 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor dcere davam asi druhy rok arkodefenses cely rok teraz ma par mes pauzu od septembra zas zacnem plus vit D a vitamíny....klop klop tento rok je zatiaľ zdrava len vo februári mala silnu chrípku odvtedy nic....dovtedy bola nonstop chora

@zuzkaa1991 dakujem prosím a ake vitamíny a vitamín d?
V tych probiotikach je písané ze s vitamínom d

zuzkaa1991
27. júl 2025
@anonym_autor

@zuzkaa1991 dakujem prosím a ake vitamíny a vitamín d?
V tych probiotikach je písané ze s vitamínom d

@anonym_autor tie probiotika sme tiez brali obcas ale stale som davala Devit(d vitam.) Aj v tych vitamínoch je D co berie uz nepravidelne ale uz asi 4r používame od Forever Kids vitamíny kedze dcera.neje mi zeleninu a ovocie len par druhov mliecne nic neje ....

anonym_7015cc
27. júl 2025

@anonym_autor je to otrepané, ale účinné, veľa času v prírode, ideálne aktívnym pohybom, za každého počasia a hlavne otužovanie. Doma nižšia teplota, v zime maximálne 22 stupňov, zvlhčiť vzduch, veľa vetrať.

denkabemommy
27. júl 2025

Deti nemavam vôbec choré - na jednej ruke by som spočítala všetky choroby oboch synov dokopy za 7r -vždy len vírus, žiadne atb. A všetko čo robím je že majú imunoglukan od augusta do apríla + marťankov. Ale súčasne nechávam ich byť deťmi - doma sú takmer vždy max v trenkách, behajú von bosí (aj keď je chladno), obliekanie nechávam na nich, sami vedia, kedy im je teplo/zima (neobliekam ich len preto, že je zima mne), hrajú sa v blate, behajú po daždi, syn nedávno olizol mláku, nevadí mi, keď von jedia špinavými rukami,…. A ďalší kopec nechutností, ktoré veľa ľudí (ani ja sama) nezvláda. Ale vďaka tomu nemusím riešiť choroby, lebo sú extrémne odolní. Čo si všímam, väčšina rodičov je na toto háklivá (aspoň na väčšinu z vymenovaného) ale súčasne sú stále doma s chorými deťmi 🙂

autor
27. júl 2025
@denkabemommy

Deti nemavam vôbec choré - na jednej ruke by som spočítala všetky choroby oboch synov dokopy za 7r -vždy len vírus, žiadne atb. A všetko čo robím je že majú imunoglukan od augusta do apríla + marťankov. Ale súčasne nechávam ich byť deťmi - doma sú takmer vždy max v trenkách, behajú von bosí (aj keď je chladno), obliekanie nechávam na nich, sami vedia, kedy im je teplo/zima (neobliekam ich len preto, že je zima mne), hrajú sa v blate, behajú po daždi, syn nedávno olizol mláku, nevadí mi, keď von jedia špinavými rukami,…. A ďalší kopec nechutností, ktoré veľa ľudí (ani ja sama) nezvláda. Ale vďaka tomu nemusím riešiť choroby, lebo sú extrémne odolní. Čo si všímam, väčšina rodičov je na toto háklivá (aspoň na väčšinu z vymenovaného) ale súčasne sú stále doma s chorými deťmi 🙂

@denkabemommy tak moja mala strávila detstvo na chate. Stale špinavá:D ja som nikdy neprehanala aby bola v dokonalom sterilnom prostredí. A doma je stále vyzlečena:D to ja nosím papuče a ona nie. A máme studenú podlahu.. mne nebývala ani chorá no nastúpila do skolky a rovnaký kolotoč. Imonuglukan brala. No nevidela som výsledky. .

denkabemommy
27. júl 2025
@anonym_autor

@denkabemommy tak moja mala strávila detstvo na chate. Stale špinavá:D ja som nikdy neprehanala aby bola v dokonalom sterilnom prostredí. A doma je stále vyzlečena:D to ja nosím papuče a ona nie. A máme studenú podlahu.. mne nebývala ani chorá no nastúpila do skolky a rovnaký kolotoč. Imonuglukan brala. No nevidela som výsledky. .

@anonym_autor no moji sú bosí aj von. To im popravde asi najviac prospieva. Imunoglukan má účinky až po 3-4mesiscoch od začiatku užívania.

anonym_3b50b5
27. júl 2025

Môj syn tiež pôjde v septembri do školy. V škôlke býval chorý minimum, nikdy som mu nič nedávala na imunitu. Ale my sme vonku za každého počasia, nebabusim ho x vrstvami, doma neprekurujem a veľa vetrám. Možno toto pomáha. Ovocie a zeleninu zje minimum nechutí mu to. Kamošky čo kupovali x druhov na podporu imunity bývali s deťmi doma aj každý mesiac čo boli choré.