icon

Ako pomôcť 2,5-ročnej dcérke s chorobou?

lucka290897
10. máj 2024

Dobrý deň popíšem čo dcérke je prosím vás neviete z vlastných skúsenosti čo to je? Nechuti jej vôbec jesť, 2-3x do dňa aj keď máme vnútri príjemne chladno sa spoti tak že ma hlavičku mokrú a v noci je ľadová, dávame nurofen ale aj tak ráno bola dosť unavená tak ležala čo u nej neexistuje aby ležala ona je hyperaktivna. Ráno samozrejme volám lekárke ale neviete prosím čo to je aká chrípka alebo viróza? Soplik nemá ani nekasle. A večer keď s chuti zjedla puding išlo jej to hore. Viete mi poradiť ako jej pomôcť? Ďakujem vám ❤️

thirstymonk
10. máj 2024

@lucka290897 "Išlo jej to hore", znamená, že grcala? Teraz je nejaký rozmach kadejakých viróz, ale aj bakteriálnych infekcií tráviacich. Mal som to pred dvoma týždňami a skoro som zomrel. Ale už je dobre.
Doktorka zrobí asi CRP, ja som mal CRP 29, takže som užíval aj ATB.

aliaray1
10. máj 2024

@lucka290897 ahoj, u nasej (2r) sa takto prejavuju zubky-rast stoliciek. Skusila si rozmixovat jedlo, prehmatat dasienka?

Sla by som k lek. ako spominas 👍. Ze jej slo troska hore nemusi este znamenat zaludocnu virozu, zas ta moze nastupit aj dnes. Norovirus/rotavirus ma velmi prudky nastup a vraj je to rozsirene. U nas dospelych to bolo z nicoho nic: horucka, zvracanie (prudke, prudom), hnacky ale hned a take, ze ako opisuje thirsty monk...mas dojem, ze to nedas. Nasa vtedy 1.5r dcerka okamzite prudke zvracanie a do par hodin extremne hnacky, malatnost, horucky, nechutenstvo, dehydratacia...

tamta
10. máj 2024

A prečo si jej vôbec davala nurofen? Z textu mi to nie je vôbec jasne..

ktochytavzite
10. máj 2024

@lucka290897 nurofen sa dava pri teplote nad 38,5 nie ked je dieta studene.Tak ide na nu mozno viroza uvidis neskor co asi ,

majamat
10. máj 2024

tazko cez net urcime co jejj je. ani odbornik to nedokaze. kludne to moze byt nejaka viroza.
ved priznaky viroz su aj slabost, malatnost, spavost, bolesti svalstva a klbov, nevolnost a vracanie hlavne u deti. ani nemusia mat crevnu virozu a mozu vracat.
ak je clovek chory, organizmus je viac vytazeny a prichadzaju aj take stavy so stdenym potom.