Ako pomôcť 2,5-ročnej dcérke s chorobou?
Dobrý deň popíšem čo dcérke je prosím vás neviete z vlastných skúsenosti čo to je? Nechuti jej vôbec jesť, 2-3x do dňa aj keď máme vnútri príjemne chladno sa spoti tak že ma hlavičku mokrú a v noci je ľadová, dávame nurofen ale aj tak ráno bola dosť unavená tak ležala čo u nej neexistuje aby ležala ona je hyperaktivna. Ráno samozrejme volám lekárke ale neviete prosím čo to je aká chrípka alebo viróza? Soplik nemá ani nekasle. A večer keď s chuti zjedla puding išlo jej to hore. Viete mi poradiť ako jej pomôcť? Ďakujem vám ❤️
@lucka290897 ahoj, u nasej (2r) sa takto prejavuju zubky-rast stoliciek. Skusila si rozmixovat jedlo, prehmatat dasienka?
Sla by som k lek. ako spominas 👍. Ze jej slo troska hore nemusi este znamenat zaludocnu virozu, zas ta moze nastupit aj dnes. Norovirus/rotavirus ma velmi prudky nastup a vraj je to rozsirene. U nas dospelych to bolo z nicoho nic: horucka, zvracanie (prudke, prudom), hnacky ale hned a take, ze ako opisuje thirsty monk...mas dojem, ze to nedas. Nasa vtedy 1.5r dcerka okamzite prudke zvracanie a do par hodin extremne hnacky, malatnost, horucky, nechutenstvo, dehydratacia...
A prečo si jej vôbec davala nurofen? Z textu mi to nie je vôbec jasne..
@lucka290897 nurofen sa dava pri teplote nad 38,5 nie ked je dieta studene.Tak ide na nu mozno viroza uvidis neskor co asi ,
tazko cez net urcime co jejj je. ani odbornik to nedokaze. kludne to moze byt nejaka viroza.
ved priznaky viroz su aj slabost, malatnost, spavost, bolesti svalstva a klbov, nevolnost a vracanie hlavne u deti. ani nemusia mat crevnu virozu a mozu vracat.
ak je clovek chory, organizmus je viac vytazeny a prichadzaju aj take stavy so stdenym potom.

@lucka290897 "Išlo jej to hore", znamená, že grcala? Teraz je nejaký rozmach kadejakých viróz, ale aj bakteriálnych infekcií tráviacich. Mal som to pred dvoma týždňami a skoro som zomrel. Ale už je dobre.
Doktorka zrobí asi CRP, ja som mal CRP 29, takže som užíval aj ATB.