icon

Ako pomôcť dcére zmieriť sa s vypadávanim vlasov počas liečby?

Včera o 16:01

nemáte nejaké tipy??? parochne aj toto všetko jasné…. Ale niečo mimo toho…. Dcéra teenagerka,o vlasy sa vždy starala neskutočne jej na nich záležalo …. teraz ma pocit že sa jej zrúti život …… hocičo pomôže

autor
Včera o 16:02

@anonym_autor a možno ešte otázka že po akej dlhej dobe vlasy dorastu od konca liečby už tak že na take kratšie mikádo a že čo môže pomôcť tomu rastu vlasov

stellarstar
Včera o 16:04
@anonym_autor

@anonym_autor a možno ešte otázka že po akej dlhej dobe vlasy dorastu od konca liečby už tak že na take kratšie mikádo a že čo môže pomôcť tomu rastu vlasov

@anonym_autor bolo by vhodné doplniť o akú liečbu sa jedná

autor
Včera o 16:06
@stellarstar

@anonym_autor bolo by vhodné doplniť o akú liečbu sa jedná

@stellarstar chemoterapie

anonym_5e3c4b
Včera o 16:08
@anonym_autor

@stellarstar toto bolo hádam jasne každému.
@anonym_autor a vlasy jej vypadali?Ci iba začína s liečbou?

autor
Včera o 16:10
@anonym_5e3c4b

@anonym_5e3c4b začína liečbu ale uz padajú …. viac ako čakala ….

anonym_5e3c4b
Včera o 16:11
@anonym_autor

@anonym_5e3c4b začína liečbu ale uz padajú …. viac ako čakala ….

@anonym_autor to mi je ľúto, musi to byt ťažké pre nu aj pre vas.Preto som sa pýtala, lebo pri niektorých chemo vlasy nepadaju, mojej kolegyni nevypadá ani jeden, tak som vas chcela utešit, ze to moze byt aj jej pripad.Ja by som.sa urcite poradila s psychológom

autor
Včera o 16:13
@anonym_5e3c4b

@anonym_autor to mi je ľúto, musi to byt ťažké pre nu aj pre vas.Preto som sa pýtala, lebo pri niektorých chemo vlasy nepadaju, mojej kolegyni nevypadá ani jeden, tak som vas chcela utešit, ze to moze byt aj jej pripad.Ja by som.sa urcite poradila s psychológom

@anonym_5e3c4b u nás vraveli ze je to veľmi individuálne ze môžu lem trochu zrednut…. zatiaľ teda len rednu ale neviem no

anonym_67f482
Včera o 16:16

Niekde som čítala, že psychicky lepšie to je naraz ostrihať ( nakrátko nie dohola) ako vidieť ako padajú....poradiť sa s lekárom, posielam objatie ❤️

stellarstar
Včera o 16:19
@anonym_5e3c4b

@anonym_5e3c4b tak mne tiež začali padať vlasy od liečby ale nie od chemo takze nie nemusíš byť každému jasne

stellarstar
Včera o 16:21
@anonym_autor

@anonym_autor doplnky na vlasy vždy poradiť s ošetrujúcim lekárom. Nie každý doplnok je vhodný pri chemo

anonym_565aa8
Včera o 16:29
@stellarstar

@anonym_autor doplnky na vlasy vždy poradiť s ošetrujúcim lekárom. Nie každý doplnok je vhodný pri chemo

@stellarstar
ja chodim na chemo a vedla mna v aplikarni som vela krat videl mlade zeny s perfektnymi ucesmi z prirodzenych vlasov perfektne zastrihnute, nie vsetky parochne musia vyzerat ako capica zo sekaca.

stellarstar
Včera o 16:31
@anonym_565aa8

@stellarstar
ja chodim na chemo a vedla mna v aplikarni som vela krat videl mlade zeny s perfektnymi ucesmi z prirodzenych vlasov perfektne zastrihnute, nie vsetky parochne musia vyzerat ako capica zo sekaca.

@anonym_565aa8 a čo s tým mám ja 😬 to si chcela asi autorku označiť či?

anonym_9a941a
Včera o 16:45
@stellarstar

@anonym_565aa8 a čo s tým mám ja 😬 to si chcela asi autorku označiť či?

@stellarstar
Sorry, mas pravdu musim ist k ocnej cim skor zda sa ze zacinam vidiet rozmazano po poslednej chemo dostavam chemo striedavo poslednych 5 rokov, vlasy dorastnu vela krat inej farby mne sa tak stalo plus kucerave.

anonym_d5ede3
Včera o 17:02

@anonym_autor podľa mňa je to veľmi individuálne. Dcére vypadali všetky vlasy ale aj obočie a mihalnice. Po operácii nasledovala ďalšia chemoterapia. Vlásky začali rásť hneď ale boli veľmi jemnučké, úplne iné ako boli jej pôvodné, posledné chemo mala v marci a začiatkom leta mala minimálne 5-6 cm o rok v lete už po plecia.

autor
Včera o 17:21
@anonym_d5ede3

@anonym_autor podľa mňa je to veľmi individuálne. Dcére vypadali všetky vlasy ale aj obočie a mihalnice. Po operácii nasledovala ďalšia chemoterapia. Vlásky začali rásť hneď ale boli veľmi jemnučké, úplne iné ako boli jej pôvodné, posledné chemo mala v marci a začiatkom leta mala minimálne 5-6 cm o rok v lete už po plecia.

@anonym_d5ede3 a čo najviac dcére pomáhalo keď jej vypadli ? aj parochne alebo čosi mala ?

mon895
Včera o 17:24

sestre zacali rast hned ako ukoncila chemoterapiu. drzim palce

autor
Včera o 17:35
@mon895

sestre zacali rast hned ako ukoncila chemoterapiu. drzim palce

@mon895 a aj rástli rýchlejšie potom napríklad ?

anonym_d5ede3
Včera o 17:40
@anonym_autor

@anonym_d5ede3 a čo najviac dcére pomáhalo keď jej vypadli ? aj parochne alebo čosi mala ?

@anonym_autor iba šatky, pestrofarebné ale aj také hello Kitty a Minnie mouse

mon895
Včera o 20:51
@anonym_autor

@mon895 a aj rástli rýchlejšie potom napríklad ?

@anonym_autor este to ma cerstve vlasy ma cca 5-6cm (ale strihala ich sby ich zarovnala) tak rychlost neviem posudit ale rastu jej pevne huste aj ked prvotne boli paperka ale to do 3 tyzdnov spevneli

evickuska
Dnes o 11:29

@anonym_autor ja pouzivam z DM taky produkt stoji 5 € pred umytim vlasov cca 3x do tyzdna a mam pocit, ze rasia novsie...

autor
Dnes o 11:56
@evickuska

@anonym_autor ja pouzivam z DM taky produkt stoji 5 € pred umytim vlasov cca 3x do tyzdna a mam pocit, ze rasia novsie...

@evickuska aký prosím ?

anonym_646ca2
Dnes o 14:07

@anonym_autor
Dobrý deň, ja som po chemo od augusta.
Vypadali mi všetky vlasy, obočie, mihalnice.
Až teraz začali rásť.
Mam ich cca 3 cm.
No nie na celej hlave.
Je to ťažké bez vlasov,úplne ju chápem a držím jej palce. Nič iné ako parochne a čiapky bohužiaľ nie je.
Ak sa neurazite ,dajte dcére aj skontrolovať hormóny štítnej žľazy. Mne chemo znížila činnosť štítnej.
A to som ju mala pred chemo v poriadku.
Chemo som brala kvôli prsniku.
Teraz čakám na operáciu. Kvôli štítnej mi ju odložili.
Keby ma boli uspali, už by ma neprebrali.
Preto vás upozorňujem, aby sa jej niečo nestalo.
Bežne tieto hormóny na onko oni nerobia rozbor krvi.
Pre istotu nech jej to robia.
Držím jej veľmi palce.
A posielam jej veľa veľa zdravia.

anonym_646ca2
Dnes o 14:30

@anonym_autor
Ak budete chcieť ,kľudne ma prezvoňte.
0907 512 855

anonym_ac1dc4
Dnes o 14:45

@anonym_autor Mne na začiatku chema po 2 týždňoch pomaly začali padať vlasy(mala som dlhe),muž mi ich musel strojčekom dať dole. Začala som nosiť šatky(parochne nie),teraz mam čiapky.Od chema som od septembra a konečne sa aj rast vlasov pohol.Už to je lepšie,ako na začiatku. Ale počas liečby som užívala Zinok(ale konzultovala som to na onku s doktorkou,vždy sa treba radšej poradiť) a v lekarni mi odporučili taku vodičku na rast vlasov,hlavne pre onko pacientov. Je ale drahšia,ale som spokojna.Nanaša sa 2x za týždeň/mesiac a potom sa dava pauza. Ked som chodila na chemo,tak maloktoré ženy tam mali parochne,skôr šatky. A zvyknuť si,ak nenosila čiapky/šatky.