icon

Ako pomôcť dieťaťu po úraze nohy?

hu3hu3
20. aug 2025

Ahojte maminky. Mam 4 rocneho syna, ktory si v aprili zlomil prst na pravej nohe a mal 2 mesiace sadru. Pred tyzdnom padol doma na zem a zas si bachol tu istu nozicku. Minulu stredu sme boli na chirurgii i na rtg. Tam nam povedali, ze nema nic zlomene, prasknute. Moze ju mat udretu. Mame ju pomaly zatazovat. On sa boji na nu stupit, ze ho boli. Skusam mu ju aj stlacat aj masirovat a vtedy ho neboli. Skusam ist na neho hravou formou. Vzdy si uvedomi pri hre ze nohu nemoze zapojit ked ide situacia ze ma na nu cosi spravit. Chcela som aj psychologa vyskusat ale terminy maju az buduci rok. To nemozem cakat. Prosim, neviete mi poradit co mam robit? Dakujem za kazdu radu.

zuzinka888
20. aug 2025

Pravdepodobne dat tomu cas. Dcrra mala 4 roky a zostate koleno- bolo zosite8 stehov a mala na kolene hrubu dlahu aby koleno neohybala. Po troch tyzdnoch jej dali dole dlahu aj stehy- no ona este stale asi 2 tyzxne nohu nepouzivala ale plazila sa.🙈 Potom to postupne preslo. Tiez som sa bala a bola na kontrole lebo ona plakala jed dom chcela sby nofmalne chodila- doktor povedal ze he to ok- ze deti casto takto prezivaju urazovu traumu, mal pravdu potom yo preslo.

sissy27
20. aug 2025

@hu3hu3 prestať zameriavať pozornosť na tú nohu (masáže, stláčanie). Ak by fňukal, že "nemôže" tak ho treba podporiť, že môže, lebo už je nožička zahojená. Že aj ty si mala zlomenú ruku / nohu a aha, funguje ti normálne.

januska12323
20. aug 2025

Nepotrebuje žiadneho psychológa len aby ste na neho netlačili. Vôbec o nohe nehovoriť ani ho nútiť ju zaťažovať.

anna777115
20. aug 2025

Ešte, som sa nestretla so sadrou na jeden prst. Moja dcéra mala už tri krát zlomené prsty a vždy jej to len zafixovali takou dlahou a obviqzali obväzom.

katica06
20. aug 2025
@anna777115

Ešte, som sa nestretla so sadrou na jeden prst. Moja dcéra mala už tri krát zlomené prsty a vždy jej to len zafixovali takou dlahou a obviqzali obväzom.

@anna777115 mám rovnaké skúsenosti