icon

Ako pomôcť dieťaťu s autizmom v každodenných aktivitách?

26. feb 2025

Prosim chcem sa poradiť s mamičkami čo majú skúsenosti .Moje dieta bude mať za 3mesiace 3roky.Rozprava malinko.Možno dokopy 10slov koľko krat si aj poplacem,keď ho nemôžem naučiť nič nové.Ked nerozpráva neviem ho naučiť ani na nočník.Som zúfalá.Kazdy deň mu opakujem to iste slovo hráme sa ale pri nicom mi dlho nevydrží.

lucia13022023
26. feb 2025

Ten nadpis si dala ty?

jaskolka
26. feb 2025

A rozumie ti? Vykoná,čo mu povieš? Ukáže,čo chce a potrebuje? Lebo ak áno,tak nie je problém ho učiť na nočník,to s rozprávanim predsa nemá nič spoločné.
Sú deti, ktoré začnú hovoriť až neskôr,so synom minulý rok nastúpil chlapec, ktory absolútne ani necekol, párkrát som počula,ako mamička vraví,že proste nerozpráva. Ale všetko rozumel, ukázal,vo potreboval. Teraz (po roku v škôlke)sa mu vraj už ústa nezavru 😀

sara07
26. feb 2025

nemusí ist hned o autizmus , niektoré podobné znaky má napr expresívna dysfazia z ktorej sa venovaním hlavne rodič krásne upraví, tam reč naskakuje 5-7 rokov, odplienkovanie tiež pozdejšie ale krásne sa to dá dobehnut
https://tichysvet.blogspot.com/
tu si pozri mamičku čo robila, atd
nemusí skutočne ist hned o autizmus tam treba toho viac nielen tieto dve zložky
takže smer pediater nech ta pošle klinicky logoped, neurolog, psychologicka
prípadne vie urobit také 10 všeobecné aj pediatare a potom napr acva, pripadne vo vyhladavači nájdeš kde robia diagnostiku
fajn info je na sposa s.k
ono je to dost skoro ale kym dostaneš termin všade tak rok dva je preč