icon

Ako pomôcť dieťaťu s rastovými bolesťami?

15. máj 2025

Dobrý deň, prosím ktorá mama by mi vedela poradiť, co nakoniec zabralo, alebo aj kedy prestali bolesti noziciek v noci tzv. rastové bolesti.
To sa nedá vydržať ako každú noc doslova reve od bolesti.
Ortopéd a reumatologia - ochorenia vylúčené. Fyzio tiez ok...
Doplnky, D, magnezko berie.
Prosím vas ak ste sa s tým stretli poradíte?
Má 3a pol roka. Ďakujem veľmi pekne 😒🙏

aliaray1
15. máj 2025

Ahoj, my sme davali colafit 1/2 kocky a suche teplo a masaz s detskym olejom. Ci to pomohlo neviem ale aspon dcerka videla ako sa jej snazime pomoct a ze sme v tom spolu.

autor
15. máj 2025
@aliaray1

Ahoj, my sme davali colafit 1/2 kocky a suche teplo a masaz s detskym olejom. Ci to pomohlo neviem ale aspon dcerka videla ako sa jej snazime pomoct a ze sme v tom spolu.

@aliaray1 ano ano to suche teplo dávame, plus teda masáž s masťou, ale malinkokedy mast zaberie a to je špeciálna nato. Vzdy musím nurofen, ale to nemôže v kuse brať, ubilizim mu tým, este viac.. To colafit idem kuk, dakujem pekne za tip ❤️

karolinkaaaa005
15. máj 2025

Prešli sme aj my so synom to isté , keď plakal že veľmy boli dala som Paralen , inak nič viac časom prešlo 🙂

autor
15. máj 2025
@karolinkaaaa005

Prešli sme aj my so synom to isté , keď plakal že veľmy boli dala som Paralen , inak nič viac časom prešlo 🙂

@karolinkaaaa005 za koľko asi prešlo? Nas to uz trapi trištvrte roka. 😭

karolinkaaaa005
15. máj 2025

Vieš čo u nás jeden čas cca 2 mesiace tiež nonstop vkuse bolelo rev nehorázny , potom zriedka , tiež som pochodila lekárov ale na nič sa neprišlo , teraz má 7 a tiež ešte občas v noci stane že ho bolia nohy ,

janetinka27
15. máj 2025

Nam striekali kolinsku, aspon mam taku spomienku, mozno aj alpu

zabka79
15. máj 2025

Davala som arnikovu mast z drogerie, pisu od troch rokov a potom som mu suchala nohy rukou kym nezaspal

jazula
16. máj 2025

Dcérka to mala zatiaľ len tak párkrát nárazovo. Naša dr ale hovorila, že klasické lieky na rastové bolesti síce nie sú, ale existujú veľmi účinné homeopatiká.

minutka
16. máj 2025

Nasho to trapi uz 4,5 roka. Pomoze mu len spanok. Lieky nedavam. Ved to by musel stale. Je to hrozne. Uz mu robili aj odbery na celiakiu, leukemiu… vsetko negat. A nohy stale bolia

aliaray1
16. máj 2025

Fuha tristvrteroka je dost vela. Co na to pedi? Lebo toto by sa malo riesit. Nasa abnormalne rychlo rastla, v 2 r ako dievcatko mala vyse 100 cm a teraz v 3 ma 107+. Rastove mala take na striedacku ze 2-3 tyzdne hlavne vecer a v noci, potom par tyzdnov klud a potom zasa. Par takychto epizod a bol pokoj. Vtedy som si o tom citala, ze lekar by mal vylucit ci nejde o ine ochorenie ak to trva dlho.

procrastique
16. máj 2025
@jazula

Dcérka to mala zatiaľ len tak párkrát nárazovo. Naša dr ale hovorila, že klasické lieky na rastové bolesti síce nie sú, ale existujú veľmi účinné homeopatiká.

@jazula Doktorka by mala odovzdať diplom.

autor
16. máj 2025
@procrastique

@procrastique presne tak, ona zlyhala uz viac krat. Ideme znovu na reumatologiu, tak vezmú krv 😭popravde bojím sa co nájdu

autor
16. máj 2025
@minutka

Nasho to trapi uz 4,5 roka. Pomoze mu len spanok. Lieky nedavam. Ved to by musel stale. Je to hrozne. Uz mu robili aj odbery na celiakiu, leukemiu… vsetko negat. A nohy stale bolia

@minutka tiež pekne dlhá doba panecku. A ake vyšetrenia vam robili?

autor
16. máj 2025
@aliaray1

Fuha tristvrteroka je dost vela. Co na to pedi? Lebo toto by sa malo riesit. Nasa abnormalne rychlo rastla, v 2 r ako dievcatko mala vyse 100 cm a teraz v 3 ma 107+. Rastove mala take na striedacku ze 2-3 tyzdne hlavne vecer a v noci, potom par tyzdnov klud a potom zasa. Par takychto epizod a bol pokoj. Vtedy som si o tom citala, ze lekar by mal vylucit ci nejde o ine ochorenie ak to trva dlho.

@aliaray1 je to veru neúnosné a ako strasne place od bolesti 😭

aliaray1
16. máj 2025

Aka je vyska a vaha? Inak toto je fakt dlho. Nemaj strach, nic vazne ako skoro vzdy nenajdu. Ale pre istotu to preverite. Ja by som zacala davat ten colafit a suche teplo atd, vit D, mozno rybi olej. Nasa sa strhavala po nociach a tiez som sa bala, ci toto je uz normalne.

minutka
17. máj 2025

Ortopedicke, reumatologicke, na celiakiu, zapaly, infekcie, mineraly, biele krvinky. Opakovane aj po rokoch

simsalabim
17. máj 2025

Urcite mu nurofen neublizi. Ja by som ho nechala trapit. Skus par dni a potom vysadit.

jazula
17. máj 2025
@procrastique

@procrastique Nevidím dôvod. Doteraz všetko riešila cestou štandardnej konzervatívnej medicíny, jedine v tomto prípade, kde liečba neexistuje, spomenula alternatívu. Samozrejme po patričných vyšetreniach pre vylúčenie iných príčin bolestí. Dcérka ale mala bolesti len pár krát, tak sme neriešili ďalej.

autor
17. máj 2025
@minutka

Ortopedicke, reumatologicke, na celiakiu, zapaly, infekcie, mineraly, biele krvinky. Opakovane aj po rokoch

@minutka všetko robene okrem celiakie 😒

autor
17. máj 2025

Pred mesiacom

autor
17. máj 2025
@jazula

@procrastique Nevidím dôvod. Doteraz všetko riešila cestou štandardnej konzervatívnej medicíny, jedine v tomto prípade, kde liečba neexistuje, spomenula alternatívu. Samozrejme po patričných vyšetreniach pre vylúčenie iných príčin bolestí. Dcérka ale mala bolesti len pár krát, tak sme neriešili ďalej.

@jazula ja dôvod vidím, u nás nehrozí nabrat, krv, moc, výtery pri dlhodobych ťažkostiach, len povie kúpte toto z lekárne toto a hento... Vyšetrenie malého som si doslova vyprosila. Uz dlho hľadám druhu..

minutka
17. máj 2025

Este nech skusi aj tu celiakiu. Zvykne sa takto prejavit. Aha a este napr boreliozu robili

autor
17. máj 2025
@minutka

Este nech skusi aj tu celiakiu. Zvykne sa takto prejavit. Aha a este napr boreliozu robili

@minutka ďakujem skusim nech spravia

jazula
18. máj 2025

Autorka, ja som reagovala na užívateľku, ktorá reagovala na moju odpoveď tebe (v ktorom som spomenula alternatívnu liečbu ako možnosť od našej pediatričky). Samozrejme ak máš pocit, že vaša pediatrička zlyhala, aj ja by som asi hľadala inú…

autor
20. máj 2025
@simsalabim

Urcite mu nurofen neublizi. Ja by som ho nechala trapit. Skus par dni a potom vysadit.

@simsalabim vieš, aby bral v kuse nurofen to nie je dobre...pár dní 3-4, ale stále? Snáď si sa pomýlila s tým, ze nechala trápiť asi si myslela NENECHALA TRÁPIŤ. Samozrejme ho nenechávam trapit, preto zúfalo píšem sem, aby som sa zdokonalila k nejakému riešeniu.

autor
20. máj 2025
@jazula

Autorka, ja som reagovala na užívateľku, ktorá reagovala na moju odpoveď tebe (v ktorom som spomenula alternatívnu liečbu ako možnosť od našej pediatričky). Samozrejme ak máš pocit, že vaša pediatrička zlyhala, aj ja by som asi hľadala inú…

@jazula ja viem že si reagovala tam druhej babe, len teda píšem, ze u nás je to zle s tou pedi.. Dnes sme boli na ďalšej krvi, nevyzerá to zle, lebo nejaké výsledky uz prišli.. Tak zatiaľ príčina neznáma... 😭

simsalabim
20. máj 2025

Chapem a ano, nenechala. A skusila by som aj 3 t vkuse. Raz denne to neublizi, uzivaju ho aj deti s reumatoidnou artritidou…