Ako pomôcť ročnej dcére s upchatými dutinami?
Ahojte! Idem si po radu lebo som zúfalá. Malá ma 13mes a už vyše týždňa strašne upchate dutiny. Začalo to zahlienením ktoré sme odstránili solmucolom ale sopel jej zostal niekde tam hore a nie a nie ísť von. Už som z toho zúfalá, malá sa dusí nevie dýchať, sedieť, papať a o ležaním ani nehovorím. Je to úplne peklo sa na ňu pozerať a nevedieť jej pomôcť. Nepomaha nasivin, morská soľ, inhalovanie, solmucol ani sinupret. Skúsili sme už všetko. Lekárka nám predpísala pamykon no mala som pocit že sa jej to po ňom ešte zhoršilo :(( Tak som ho prestala dávať. Naša pediatrička leží doma s kovidom, zastupuje ju iný lekár a nechcite vedieť čo je teraz v tej čakárni… Chcem sa tomu vyhnúť tam ísť, lebo odtiaľ si môže priniesť ešte kadečo ďalšie. Teplotu ma zvýšenú na 37 to pripisujem tej nádche a zúbkom ktoré sa jej mimochodom tiež tlačia teraz von :(
Ma niekto z vás skúsenosť s takýmto niecim? Že upchate dutiny vyše týždňa a nič nepomaha? Nejaké rady?
Este Fenistil kvapky by som skusila, len su na predpis.
@banalu vidis, to je super napad, to som autorke nenapisala, nenapadlo mi to a pritom kombinacia toho,co som napisala plus fenistilu pomohla nasej malej 🙂
@lubkovaandrejka napadol mi Fenistil, lebo si tym teraz prechadzam, dostala som nakoniec po 12 tyzdnoch trapenia sa atb a mega silne antihistaminika, lebo to co som mala doma mi vobec nepomohlo... tiez som sa tu vyhrievala na lampe, inhalovala, preplachovala, nic nepomahalo... medzitym sa vyliecil este aj moj muz, ktoreho som nakazila 😂
@banalu a tie antihistaminika boli fenistil ci nieco ine ti predpisali , poradili? 🙂 u dospelych aj Omarit celkom dobre zabera na dutiny. Boze, 12.tyzdnov trapenia? No asi by ma vystrelo. Co to bolo za pliagu? No nic moc,ked ste boli doma obaja odpaleni, ale tak chvalabohu,ze vam to preslo 🙂
@lubkovaandrejka ahoj, nato som zabudla. Samozrejme že používame aj fenistil, bez toho by mala nespala už vôbec :(( v kombinácii s inými liekmi ju to uspava. Ale dávam len na noc, lebo cely deň by bola ako omámená a to zasa nechcem si “zdrogovat” dieta. Ale nič nám nelieči, len potláča… :((
@lubkovaandrejka úplne minimum… ale hrkoce to tam strašne. Ako keby tam mala za hrniec soplu a nie a nie von.
Este teply obklad na celo - napr. take to vrecusko s kostkami, co aj v dm-ke predavaju. Na dutiny je dobre suche teplo. A Trifed sirup na odpuchnutie vam nepredpisali? Ak to neprechadza, asi budu treba antibiotika.
Nedávaj k trifedu nič, nám tiež kázali vysadiť fenistil vtedy. Trifed je strašne svinstvo väčšinu deti vypne z neho. Zábere však takmer okamžite

@marussska fuuuha. Chcela som ti presne napisat, ze mas inhalovat, dat nasivin, sinupret, morsku sol , ale presne to si rpbila bez vysledku. Hmm..a ked das morsku sol idu odsat nejake sople ci vobec???