icon

Ako prebieha detská gastroendoskopia?

didi_home
7. apr 2026

Dobrý deň, prosím Vás, absolvoval niekto s dieťaťom gastroendoskopiu a vedel by mi popísať ako to prebieha ? Ráno na 6.30 mame prísť. Syn ma 9 rokov. Bude tam sám alebo môžem tam byt s nim ? Kedy púšťajú domov ? Treba si tam doniesť aj pyžamo? Ďakujem Vám

adelusha
7. apr 2026

Ahoj. Pyzamo netreba. Po zakroku sa ide hned domov (nie je to operacia, je to kontrola zaludka a dvanastnika kamerou zvnutra). U deti sa to robi uplne rovnako ako u dospelych. Neviem ci tam kde ste objednani to robia cez usta (hrubsou hadicou) alebo cez nos (tensou hadickou). No a snad vas poucili, ze 12 hodin pred zakrokom uz nesmie nic jest a pocas noci ani rano nesmie ani pit

patulka410
7. apr 2026

@didi_home neviem kam idete ani ako. Nám všetko vysvetlili,povedali. Dcéra bola v celkovej anestéze. My sme ale s dcérou prišli už večer. Od večere nejedla, od piatej rána nepila. Mala pyžamo, na sálu som ju odviedla pred dvere, tam už musela ísť sama,podľa jej slov si ľahla a dostala plyn. Zákrok u nej trval 45 min tuším (avizovaných bolo 20). Potom ju odviezli na izbu, kde ešte 2 hodiny pospávala. Po 2 hod sa mohla napit, potom najesť a poobede sme išli domov.

evkatk
7. apr 2026

Sú to neľudské bolesti aj pre dospelého. Mnohé deti po zákroku bez úplnej anestézy mali psychické problémy. Proste od strašnej bolesti zošaleli.

adelusha
Včera o 05:25
@evkatk

Sú to neľudské bolesti aj pre dospelého. Mnohé deti po zákroku bez úplnej anestézy mali psychické problémy. Proste od strašnej bolesti zošaleli.

@evkatk synovi dali len oblbovak, na nasu ziadost. Zakrok si vobec nepamata. Ja som bola na tomto vysetreni pred 2 rokmi, robili mi ho transnazalne (cez nos) a absolutne to nebolelo, na rozdiel od kolonoskopie