Ako prebieha gastroenterologické vyšetrenie u detí?
ahojte, prosím Vás ako prebieha? Ak sa berie krv tak na zistenie intolerancii či to berie alergolog? Ďakujem
Malý mal asi rok, keď sme boli. Najprv sme si prešli rodinnú anamnézu, stravu, návyky, prejavy, proste kecali sme.
Potom sme dali eliminačnú diétu asi 3-4 týždne (dostal predpísané špeciálne mlieko, veľa som čítala etikety a musela sledovať, čo papá). A až potom sme prišli na odber, brali asi 4-5 ampuliek.
u akeho velkeho dietata? babatka mi vysetrovali sonom naprkvoli refluxu a desat rocnu dceru sono aj hadica, takze zalezi zrejme v com je problem a kolko ma dieta rokov/ mesiacov
@lija22 má 10 rokov, behom 2-och mesiacov mala 2x črevnú virozu /aspoň si myslíme, že to bola/ Táto posladná myslím, že áno, lebo mala príznaky zvracanie, teplota, hnačky. Aj keď zvracala až 22x behom 6 hod. čo mi už normálne neprišlo. Volala som dr. tá to vôbec neriešila, volala som na gastro a dr. bola zhrozená že až tolko.

@rebcav ked sme boli prvý raz, malý mal cca 6 mes. My uz sme vedeli vtedy, že ma abkm a intoleranciu na laktozu. Testy mu robila obvodna. Na gastre si prešla si so mnou dôkladne anamnézu maleho, brali mu krv na intolerancie, predpisala nam rovno opakovany recept na mlieko. Vysledky z krvi boli po cca 3mes.