icon

Ako prebieha prvá návšteva u psychológa?

adriana633
28. feb 2025

Ahojte..chcela by som sa spýtať ako prebieha prvá návšteva u klinického pychológa na aké otázky sa ma môže spýtať a tak...mám 17 rokov a idem prvýkrát celkom mám z toho strach..Za každú odpoved budem vdačná 🙂

biba_18
28. feb 2025

môže sa ťa spýtať čokoľvek a strach z toho mať vážne nemusíš.. v prvom rade sa budete baviť o veci kvôli ktorej tam ideš, ale z rozhovoru môže vyplynúť hocičo… budete sa baviť o tvojom probléme a rozoberať ho…

adriana633
autor
28. feb 2025

@biba_18 no práveže problém s ktorým tam idem nie je ani mne celkom jasný. Bola som hospitallizovaná v nemocnici kvoli zdravotným problémom a do odporučania mi napísali že by som mala isť k psychologovi..

biba_18
28. feb 2025

@adriana633 tak sa budete baviť o tom ☺️

oli18
28. feb 2025

@adriana633 v nemocnici ta ich psycholog vysetril?

adriana633
autor
28. feb 2025

@oli18 nie tam žiadny psycholog so mnou nehovoril

oli18
28. feb 2025

@adriana633 v nemocnici zvyknu mat vlastneho psychologa a kedze tam, kde si lezala nemaju, posielaju ta inde. Psychologicke vysetrenie je pri hospitalizacii deti bezne. Nie som si ista, ale mozno ti daju robit testy a dalej sa uvidi. To, ze ta tam posielaju vsak neznamena, ze potrebujes terapiu.

adriana633
autor
28. feb 2025

@oli18 hej chápem no ja už som celkom dlho premýšlala o návšteve psychologa no vždy som sa bála hlavne rodičov čo na to povedia tak som to nechala tak..teraz ako ma tam objednal tatko tiež z toho velmi nebol nadšený si mysli že to nepotrebujem..no v tej nemocnici mi do paperov dali anxiozne ladenie..

oli18
28. feb 2025

@adriana633 psycholog ti poskodit nemoze, len pomoct. Ak ides prvy krat, budu ti robit testy, aka si povahovo. Je to dost vela otazok, kde zakruzkujes z viacerych moznosti odpoved. Vyhodnotenie ti povedia az pti dalsej navsteve. Nemas sa coho obavat. Drzim palce 🍀

adriana633
autor
28. feb 2025

@oli18 Ďakujem veľlmi pekne termín mam 10. 3. dovtedy sa snad zblaznim 🙂..a budú inforovať aj rodičov o všetkom či to bude len medzi psychologičkou a mnou?

biba_18
1. mar 2025

@adriana633 hm, o výsledkoch vyšetrenia, teda diagnóze, budú rodičov informovať, ale všetko ostatné by malo byť medzi vami dvoma… a ak máš pocit že by si psychologičku chcela navštevovať, tak smelo do toho, nedaj na reči okolia… môj syn navśtevoval psychologičku keď bol dieťa na základnej škole, potom roky nič a na strednej pred stužkovou keď bol v škole veľký tlak sám išiel na zopár sedení… už len samotný fakt že sa máš s kým vyrozprávať je super…

oli18
1. mar 2025

@adriana633 tak to netusim. Ona ti to povie, dohodnete sa.
Dovod zblaznit sa urcite nemas, neber si to takto k srdcu. Je to lepsie, ako debata s kamoskou, lebo v pripade psychologa si mozes byt na 100 % ista, ze to ostane u nej. Aj najlepsia kamoska ta moze niekedy podrazit. Mne sa to stavalo casto. Clovek to potom nemoze predychat. A rodicia su najlepia butlava vrba, od nich sa tiez nic nedostane von. A chcu ti najlepsie. Maju zivotne skusenosti, oni uz preskakali to, co ich deti este len caka, preto vedia poradit. Pamataj si staru mudrost, ze " mudry sa uci na chybach druhych, hlupy na vlastnych". Preto sa netreba branit radam rodicov . 😍

adriana633
autor
1. mar 2025

@oli18
@biba_18
To by som bola rada kebyže povie len dôležité veci a nepovie uplne detaily..no s rodičmi nemám veľmi dobrý vzťah otca vidim 3krat do mesiaca a mamu na pár hodín denne..denne dochádzam do školy 50 tam 50 späť je to pre mňa dosť náročné zo školy sa vrátim neskutočne unavená a to vždy mama nevie pochopiť z čoho som unavená..tak veľmi sa neotváram rodičom a vlastne ani nikomu pretože nikde poriadne nezapadam

oli18
5. apr 2025

@adriana633 ako si dopadla u psychologa?

adriana633
autor
8. jún 2025
@oli18

@adriana633 ako si dopadla u psychologa?

@oli18 tak bola som u psychologa spravil mi testy vyšla mi adaptacna porucha - uzkostno depresívne reakcia na stres..chodím momentálne na terapie a mam nasadené antidepresiva

oli18
9. jún 2025
@adriana633

@oli18 tak bola som u psychologa spravil mi testy vyšla mi adaptacna porucha - uzkostno depresívne reakcia na stres..chodím momentálne na terapie a mam nasadené antidepresiva

@adriana633 to je dobre, ze ta diagnostikovala
Lieky ti pomozu. Drzim palce, nech to bude coskoro 🍀

adriana633
autor
9. jún 2025
@oli18

@adriana633 to je dobre, ze ta diagnostikovala
Lieky ti pomozu. Drzim palce, nech to bude coskoro 🍀

@oli18 ďakujem veľmi pekne