icon

Ako predísť chorobe u 7-týždňového bábätka?

lenka9617
9. mar 2020

Ahoj. Potrebujem poradit. Mám 7 týždňové babo a bojím sa či nie je choré. Niekedy kychol raz za deň a teraz to je častejšie a sem tam aj zakašle. Niekedy tak chrapľavo dýcha inokedy musím sledovať či vôbec dýcha lebo ho nepočuť. Skúšala som aj odsať soplíky ale nič nevyšlo. Podľa plienok sa mi zdá že aj viac ciká ako doteraz. Snažím sa aby mu nebola ani zima ani veľmi teplo. Teplotu našťastie nemal. Je čisto kojený a zatiaľ pekne papa.
Viete mi poradiť ako predísť chorobe? Alebo niečo čo by mu mohlo pomôcť? Okrem klasických liekov z lekárne nakoľko som v zahraničí a tu nie je to iste čo na Slovensku. Ďakujem pekne.

majkaaa318
9. mar 2020

riešim niečo podobné (malý má 3 mesiace) a tiež má dni keď kašle viac a aj soplíky už sme odsávali. Trošku pomohlo ako som mu začala dávať na krk šatku alebo podbradník cez deň aj v noci, lebo niekedy sa mu bodynko alebo pyžamko stiahlo nižšie a mal odhalený krk. No a druhá vec je, že papám vitamíny ja a dúfam, že cez materské mliečko sa to k nemu dostane (B, C, D, zinok, selén). Malému dávam každý deň D-čko/Vigantol a probiotiká, to by malo byt dostupné v každej krajine.

arianna25
9. mar 2020

Babatko dostava z mliecka vsetko co potrebuje. Obcasne kychnutie a zakaslanie je castokrat odpovedou na prostredie, kedze uz nie je v brusku, ale reaguje na ciastocky prachu atd co je prirodzene. Hlavne musi byt mamina kludna lebo vaetko sa odraza v mliecku a v tom ze to dieta citi. Treba papat, spinkat kolko sa da, a vsetko ostatne robite super. Vela zdravicka zelam