Ako prekonať strach dieťaťa z kúpania?
Dobrý večer,
už som zúfalá. Mám 3 ročne dievčatko, ktoré sa bojí kúpania. Pred mesiacom sme boli mimo domu a malú strážila babka. Ona že ju umyje. Súhlasila som, lebo malá je s ňou rada. Na ďalší deň nespomínala žiaden problém. Večer pri kúpaní som ostala v šoku. Malá rev až celá sfialovela triasla sa. Normálne som nechápala. Ďalší deň znova až sa z toho povrácala. Ona nakoniec zahlásila, že to ona plače bo sa bojí hlavu si dať umyť. Tak ju umyla, že ona ma z toho normálne traumu. Ide ma poraziť normálne. Malá kúpanie zbožňovala, užívali sme si ten čas spolu. Stretli ste sa s tým? Ako to riešiť? Normálne mám z kúpania už aj ja stres. Skúšala som aj hračky, hudbu, rozprávky...
Ďakujem
Slub jej, ze jej v ziadnom pripade neumyjes hlavu. Pri prvom kupani neumy. No a potom len vlhkym uteracikom a postupne nech si sama umyje vlasy. Vela deti toto nema rado a ak jej babka umyla hlavu prilis hrubo, asi ma teraz obavy…
@rivini No šak práve, že to bolo nasilu.
Aj naša dcéra to robila. Najskôr bolo všetko super kupanie rehoty sranda a zrazu strih a revala ako by sme ju drali z kože..a robila to hádam dva roky..katastrofa
@dagas Fúú, tak to je masaker.
Dieta zazilo stres,mozno dokonca traumu,podla toho ako popisujes co sa dialo pri tebe dcerke,myslim jej reakcie(sfialovela, povracala) dava ti jasne najavo.
Prejav jej pochopenie,nenut ju. Nech okupe v umyvadle napr.babiku tak ako by chcela byt ona. Bide to trvat ale dieta to spracuje.nic nerob nasilu, rozpravaj sa s nou, pri kupani si dohodnite kazdy krok a dodrte ho. Musi ti doverovat. Lebo babka ju sklamala a teraz neveri ze sa to nestane znova.

stretla... neobviňuj nikoho... u nás to bolo že jeden deň super a na druhý deň už bol problém - tiež som nechápala. nikto iný ako ja dieťa nekúpal...trvalo pomerne dlho kým sme sa z toho dostali...ale časom to prejde...