Ako riešiť alergiu na roztoče u detí?
Dobrý deň, každé ráno keď sa syn zobudí kýcha. Začalo to asi dva týždne dozadu. A má podráždené jedno oko, stále si ho šucha. Nemá ho hnisavé. Len čo ideme preč z domu je všetko v poriadku. Môže sa takto prejavovať alergia na roztoče alebo niečo iné ? K pediatrovi ideme zajtra, dúfam že mu dá aspoň niečo na očko. Ako sa rieši alergia u tak malých detí? Liekmi? Ďakujem za každú radu
Najprv dat spraviť testy a potom podla situácie riešiť veci ;) moze byt alergia aj na prach na rozne ine veci najlepšie spraviť testy takze kludne mozete sa objednat na imunológiu aj tak.cakacka je 4 6m
Dcéra je alergička (roztoče, pele tráv). Píšeš ako sa to rieši u takých malých detí, no nepíšeš vek.
Prvé príznaky, kedy sme spozorneli, že to asi bude alergia bolo práve svrbenie očiek, pokašliavanie a kychanie najmä ráno.
Základ je určiť alergiu, nastaviť liečbu príznakov ale alfa a omega sú režimové opatrenia. Dcére sa o 90% polepšilo, keď sme jej upravili posteľ (protiroztocove povlaky), zrušili plysaky, záclony atď. Kľudne sa pýtaj, čo ta zaujíma.
nemusia to byť iba roztoče ... treba dať urobiť testy...
ale proti roztočom opatrenia ako píše @mima172 + kombo sprej proti roztočom a vysávač na matrace proti roztočom ...
tie opatrenia sa týkajú aj alergie na prach ...
ak máte doma zvieratko, dať spraviť testy aj na to ...
ak by ste mali nejakú peľovú alergiu - nesušiť veci na balkóne a nechodiť von pred dažďom ani po daždi ...
@biba_18 Zaujalo ma ako píšeš, že pri peľovej alergií nechodiť von pred a po daždi. Prečo? Čaká nás s dcérou teraz prvá peľová sezóna od potvrdenia alergie, tak sa učím 🫣 Len ma to prekvapilo, lebo v príručke od alergo, ktorú sme vyfasovali je napísané, že ideálna je prechádzka po daždi, naopak, pobytu vonku sa treba vyhýbať počas suchého veterného počasia.
@mima172 lebo peľové zrná sa pred dažďom tlačia dole k zemi a po daždi stúpajú zas hore - a vtedy to dosť alergici cítia že ich je v tej "ľudskej" výške viac ... po daždi hneď po daždi - áno, neskôr keď už je peľ suchý, začína stúpať ... ja bývam v lese a niekedy až vidno ako vysoko je peľ...

Dobrý deň, odporúčam objednať sa na imunológiu. Môj syn je alergik - užíva Mometasone sprej do nosa ( to isté ako Nosanex len lacnejšie), Monkasta večer 1 ( Montelukast/ al. Spiromon). Keď bol syn menší užíval Aerus sirup. Neskôr Daseltu.
Z voľno predajných môžete kúpiť 7 tbl. balenie Zodac alebo Claritine. Na očné alergie je Zodac vhodný alebo priamo kvapky do oka Livostin