icon

Ako riešiť bolesti bruška u novorodenca?

17. máj 2025

Ahojte dr nám odporučila sab simplex a probio-fix baby dávam mu to už štvrtý deň, ale ako vyprdi sa vykaká sa ale niekedy mu to ide ťažšie krčí bruško je nekliudny plače mi. Stále chce byt na prsníku … vykaká sa vyprdi sa ale nezaspi tak zase prsník chce a potom to iste dookola .. už neviem čo mam robiť. Keď vstane ma záchvat plaču nemôžem mu ani poriadne masaz urobiť .. a potom zas keď je napapany zase nemôžem mu urobiť masaz lebo mu to pôjde všetko hore .. už som na nervy z toho

jaja1979
17. máj 2025

U nás najviac pomohli plienky prezehlene žehličkou, aby boli teplé a prikladať na bruško. Ale musí byť oblečený, aby ho náhodou horúca plienka neopalila

mane01
17. máj 2025

Ja som mojmu cvicievala nozickami, to si nechal a ukludnilo ho to. Jednoducho pokrcit nozky az k brusku a zas natiahnut a znova.

petradenis
17. máj 2025

Nám doktorka poradila kvapky Coliprev, sú na spracovanie laktózy, ak sa bábo napije viac predného mlieka. Môžem povedať že pomohli. A inak sme mal Degasin na testovanie cez MK

angeli121212
17. máj 2025

No prvé mesiace sú veľmi náročné prešli sme si tým u dcérky a bola to kombinácia nedozretej tráviacej sústavy, potreby blízkosti a aj neschopnosti vypiť veľa mlieka.. ja som skúsila espumisan, coliprev, babycalm a probiotiká samozrejme nie všetko naraz.. rôzne kombinácie a moc nič nepomohlo len čas ale naozaj sa to začalo zlepšovať z týždňa na týždeň.. aktuálne má 5 mesiacov a po bolestiach viac menej ani stopy.. ešte mne pomohlo kus obmedziť ovocné šťavy najmä hroznovú a nebojovať proti potrebe kojenia t.j. ozaj bol mesiac čo bola každú chvíľu na prse.. ešte ak máš zavinovačku tak dávať zásadne len na spanie a ak nevužaduje ani vtedy nie toto pomohlo malej aby sa vedelia vyprdieť.. skus aj masáž bruška cvičenia nožičkami polohuj na bruško vždy keď sa bude dať nech sa jej posilnia svaly aby si vedela lepšie poradiť a tak... Neboj určite to bude lepšie

lucik194
17. máj 2025

u nas to bolo detto, vyplakan pupok smerom von 2cm

skryty reflux a intolerancia na laktozu - takz malo dieta diagnozu, viem, cim si prechadzas, u nas este 7-8x denne vracacka z mlieka, takze babo stale prezliekat.
ale neboj, je svetielko na konci tunela, bude lepsie ♥️

autor
17. máj 2025

Ďakujem Vám pekne ❤️. Niekedy mám výčitky pretoze mi totálne prepne a kričím nech prestane plakat ale potom sa hned ukludnim … niekedy rozmýšľam prestať s kojenim totálne vyčerpáva.. a potom si uvedomím že ho trapi bruško ..

beata_k
17. máj 2025

Davas mu pred kazdym dojcenim sab simpex? Lebo ak len obcas, tak to nema ucinok. Inak za mna je espumisan lepsi, ale kazdy to ma inak.

autor
17. máj 2025

Na balení je napísané že každých 4 až 6 hodín. Ale všade po internete píšu, ze po každom dojčením. Tak som z toho mešuge..

autor
17. máj 2025

A počula som tiež o espumisane, skúšam zatiaľ tieto a keď tak prejdem na espumisan