Ako riešiť choroby škôlkarov v praxi?
Zdravím, chcem poprosiť reálne skúsenosti ľudí, ktorí majú rodinu ďaleko a limitované možnosti home officu. Ako riešite choroby škôlkárov? Najmä tie prvé mesiace, keď matka nastúpi či už po rokoch do starej práce alebo dokonca do novej a fakt nie je vhodné, aby bola každý mesiac týždeň na OČR (a to už rátam, že prípadný druhý týždeň vykryje otec dieťaťa). Každý hovorí, že so sopľom nedáva do škôlky, ale ako to v praxi robíte? Bežný sopeľ sa s dokonalým doliečením ozaj môže ťahať aj dva týždne. Som z toho nešťastná.
Je este moznost najat si opatrovatelku. Kamoska dala na Facebook ich dediny na rovinu inzerat, ze hlada niekoho k chorym detom. Bola sama prekvapena, ze sa jej prihlasili dokonca tri zeny.
@marianarem to mi nenapadlo, že niekto berie aj choré deti. To je reálne riešenie, ak by sa taká našla.
Manžel pracuje mimo bydliska každý den chodi cca hodinu autom, cize dve deti musim vykryt ja mladsi skolka a starsi skola. Cize tu velmi neprichadza do uvahy normalny pracovny uvazok. cize som zatial doma, lebo mladsi je uz sice druhy rok v skolke,ale este je len september a je uz druhy krat doma. Mzete dat zdrave dieta do skolky, ale ked iny rodic da aj zvracajuce dieta do skolky, alebo take co vam prekasle cely den a ma znameho lekara, da potvrdenie, tak to dieta, aspon nase vzdy nieco chyti, cize mne neostava nic ine zatial len byt doma ...inak je iny sopel alergicky a iny ked je dieta chore 🙂 ale na to musime aspon u nas mat potvrdenie
ja som uz takto rok doma, syn bude mat v novembri 4 roky..ucitelky sa snazia rano kontrolovat deti,ale niektori rodicia rano nadopuju deti a hned sa to nevidi ,ale zial je to tak ak dieta nema este vybudovanu imunitu tak to bude chvilku trvat ..su aj taki rodicia co daju dieta s teplotou do skolky a je im jedno ako je dietatu..ale ja radsej uprednostnim zdravie dietata a musime vydrzat 😂
Ja mam takú situáciu. Muž v zahraničí, mám iba mamu čo pracuje a ja som nastúpila do novej práce. Jasné že už bola dcéra chorá ale ešte bol doma muž. Už je ale preč, dcérka síce zdravá ale desím sa toho čo bude. Teraz bol doma syn, ten má ale 13 zvládne to aj sám ale nechať mu v prípade choroby aj 3r sestru na krku by som sa neodvážila. Veľmi sa bojím chrípkovej sezóny.
Ahoj,ja som tiež doma s deťmi sama , keďže manžel je v zahraničí.pracujem našťastie 8hod denne.nakolko som skrátený nechcela.proste chcem byť v práci.
Bála som sa dopredu chorôb a pritom sme raz za pol roka ozaj že chorí s horúčkou, starší je piatak ,ten je chorý rza za dva roky,tak že fest na horúčku..a to už ani neriešim, keby ochorel,je doma sám ,iba prvé dni najhoršie by som bola.skolkarku riešim tak, keď je raz za čas chorá.ze prvý deň som ja, možno dva, potom dedko jeden den a ďalšie dve dní sa prestriedaju babky, cez víkend si ju doliecim ja a ide sa do škôlky.
Bežný sopel neriešim, pokiaľ nie je zelený a takú by mi ani nevzali do škôlky.kasel nemava.malokedy.cize som sa dopredu strachovala zbytočne,že bude veľmi chorá.nastastie mám teda už prácu vyše pol roka .OČRky neberiem,iba dovolenku ,dva dni voľna.nakolko musím ísť do práce,netolerovali by mi to.isto by ma vyhodili.zial taká je realita.
Proste v kuse by som neťahala chorobu doma, musíme si to v rodine po dňoch podeliť,nakoľko ešte všetci robia..
My nemame nikoho na strazenie. A tak som 2r doma. Pocitam ze este rok to bude predskoska a v skole to snad uz bude ine. 1rok bol fakt vela doma. 1rok som mala pocit ze ucitelky neriesili aj ked stale sa opakovalo ako riesia ranno filter. Na satni to vyzeralo miestami fakt komicky, ked som to pocuvala. Fukni silno dame kvapky. Alebo brutal dieta kaslalo tak co ti zabehla slinka? Aj take som pocula… ale co budem sa hadat….
Netreba robiť paniku popredu. Uvidíš keď dáš dieťa do škôlky ako to bude. Ja som napr. s prvým musela byt doma lebo do prace sa proste nedalo. Po nástupe bol 3 dní v školke a 2 týždne doma, takto celý prvý rok. Druhý syn nastúpil do škôlky takmer pred rokom a chorý ešte nebol 🤷 takže je to individuálne.
Ja síce ešte nemám deti v škôlke, obe dcéry sú maličké (majú do 2 rokov). Tiež máme celú rodinu daleko, aj keď pomáhajú, ako sa dá. Keď budú baby v škôlke a budú choré, vypomôže rodina, ako najviac to pôjde. A zároveň od narodenia druhej dcéry máme výpomoc v domácnosti, ochotnú pani, ktorá mi párkrát do mesiaca pomôže s deťmi aj s čímkoľvek treba. Je už taká naša súčasť rodiny, určite si ju chceme ponechať aj do budúcna práve na to škôlkarske obdobie. Veľa ľudí odsudzuje opatrovateľky a platenú výpomoc do domácnosti, no v skutočnosti je to na nezaplatenie. Žena- matka sa nezblazni, ma dostatok času na všetky deti, aj domácnosť, nepadá od únavy na hubu a vie vykryť aj takéto situácie, ako sú nečakané či dlhé choroby.
Toto by zaujímalo aj mňa. Pretože samozrejme, že ak je naozaj choré tak ho do škôlky nedám. Ale tiež ho nemôžem nechať doma pri každom kychnuti alebo keď ma trosku sopla v nose. Ja som ešte doma. Ale čoskoro nastupujem do práce kde budem 12h. Nemôžem si dovoliť odbehnúť alebo byť každé 2t doma. To môžem dat rovno výpoveď..
Len to ze zostat doma kazdu chvilu si nemoze dovolit vela ludi a rodicov. A ked si teraz ja poviem ze ja si to dovolit nemozem byt doma na Ocr a dam to dieta do skolky lebo ved to len trosku kaslik trosku soplik schyta potom ine dieta od mojho a druha matka alebo rodic v inej rodine musi na tu OCr. Cize vy sa sice zachranite ale ine rodiny nie.
Po RD mi ostalo vela dovolenky, ktoru som vlani musela tak ci tak minut, tak som na sople primarne minala tu (bola som tak dohodnuta s veducim). Teraz mam novu pracu, HO 5dni v mesiaci, no nemozem 8ch zobrať vkuse. Takze sa striedame s muzom, pripadne ak je to vaznejsie ako bezny sopel, rovno berie jeden z nas OCR. Inak sople som prestala po 2rokoch v skolke riesit, aj tak to tam kasle rad radom vsetko, od uciteliek,cez rodičov. Ja tiez s nadchou neostavam doma ( po nastupe do prace som bola chora kazdy mesiac, viac ako deti v skolke).

Manžel pracuje a ja som doma (predlzeny rodicovsky zo zdravotných dovodov) Pri intenzite jej chorôb by ma vyrazili po 2 týždňoch. Mam brigády ktoré viem robiť popri malej aj keď by som rada pracovala na TPP.