icon

Ako riešiť chrasty na hlave u dieťaťa?

28. aug 2025

Ahojte, už dlho bojujeme z chrastickami na pokožke hlavy, od bábätka vlastne. Mali sme už všelijaké krémiky a prípravky ci už od doktorky, alebo voľnopredajné. Neviete mi poradiť z vlastnej skúsenosti, čo pomohlo? Dcéra má už 6 rokov a mrzí ma, že to stále ma. Hlavne keď si odskrabne napríklad a potom to ma viditeľné na vlasoch. Ďakujem za pomoc.

autor
28. aug 2025
anonym_e27e85
28. aug 2025

Nie sú to skôr mastné lupiny ?

pribinak
28. aug 2025
@anonym_e27e85

Nie sú to skôr mastné lupiny ?

@anonym_e27e85 tiež si myslím

nevenka
28. aug 2025

Nasa ma pomaly 10 rokov a stale sa jej obcas tvoria chrasticky, ma huste kucerave vlasy, najma ked sa teraz v lete casto spoti. Premnozuju sa aj kvasinky. Nam odporucila kozna Octicide sprej, celkom pomaha. Ale neviwm, ci je to to iste.
Ale stale ma aj za uskami seboreu. A casto preto nemoze nosit ani nausnice. Stale nejakym sposobom na to reaguje.

domka222
28. aug 2025

Mne toto príde ako seborea.

autor
28. aug 2025

Ale lupiny, nezanecháva chrasty nie? To ma také žlté chrasty na hlave..

autor
28. aug 2025
@nevenka

Nasa ma pomaly 10 rokov a stale sa jej obcas tvoria chrasticky, ma huste kucerave vlasy, najma ked sa teraz v lete casto spoti. Premnozuju sa aj kvasinky. Nam odporucila kozna Octicide sprej, celkom pomaha. Ale neviwm, ci je to to iste.
Ale stale ma aj za uskami seboreu. A casto preto nemoze nosit ani nausnice. Stale nejakym sposobom na to reaguje.

@nevenka moja má tiež kučery.

domka222
28. aug 2025

Tu máš príklad,kde je seborea.

autor
28. aug 2025
@domka222

Tu máš príklad,kde je seborea.

@domka222 a ako z tým bojovať? Nevieš mi prosím poradiť?

domka222
28. aug 2025

V prvom rade by som išla za kožným lekárom. Ja som laik,možno povie,že to seborea nie je. Ak áno, aspoň ti poradí, poprípade predpíše vhodné prípravky.

colsami
28. aug 2025

Isla by som v prvom rade ku koznemu.

autor
28. aug 2025

Však už som bola u 2ch

nevenka
28. aug 2025
@anonym_autor

Však už som bola u 2ch

@anonym_autor a co ste vsetko mali? Ja som zo zufalstva skusila pouzit Nizoral sampon a povedala som to aj koznej, cudne na mna pozrela. Ale mne to prislo, ze sa potila, tiez to bolo v lete, asi pred 2 rokmi. Spotila sa a nevyschlo, stale vlhke, ze sa mnozia kvasinky. A sa mi zda, ze to mala menej po nom.

balerina2025
28. aug 2025

baby a co je toto neviete

kp7333
28. aug 2025
@anonym_autor

@domka222 a ako z tým bojovať? Nevieš mi prosím poradiť?

@anonym_autor Babe sampon z lekarne ste skusili? Alebo aj klasicke sampony proti kvasinkovym lupinam.

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
sarahh09
28. aug 2025

@anonym_autor skúste kozmetiku z lekárne seba med.
Keď som malá malé deti tak to pomohlo.
Ešte pomáha na tieto žlté lupiny modrý detský olejček Aviril.
Naniesť na pokožku a potom vyčesat a umyť vlásky.

lilke
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dcéra mala podobné chrasty asi ako 12-r. Koziarka jej na to dala masť, pôsobila zo hodinu, a potom si zmyla hlavu. Trvalo pár mesiacov, kým sa jej hlava úplne vycistila. Ale musela zmenit aj šampón. Žiadnu špeciálnu značku, ale nie hocijaký lacný vysušujúci z drogérie.