Ako riešiť chrasty na hlave u dieťaťa?
Ahojte, už dlho bojujeme z chrastickami na pokožke hlavy, od bábätka vlastne. Mali sme už všelijaké krémiky a prípravky ci už od doktorky, alebo voľnopredajné. Neviete mi poradiť z vlastnej skúsenosti, čo pomohlo? Dcéra má už 6 rokov a mrzí ma, že to stále ma. Hlavne keď si odskrabne napríklad a potom to ma viditeľné na vlasoch. Ďakujem za pomoc.

Nie sú to skôr mastné lupiny ?
Nasa ma pomaly 10 rokov a stale sa jej obcas tvoria chrasticky, ma huste kucerave vlasy, najma ked sa teraz v lete casto spoti. Premnozuju sa aj kvasinky. Nam odporucila kozna Octicide sprej, celkom pomaha. Ale neviwm, ci je to to iste.
Ale stale ma aj za uskami seboreu. A casto preto nemoze nosit ani nausnice. Stale nejakym sposobom na to reaguje.
Ale lupiny, nezanecháva chrasty nie? To ma také žlté chrasty na hlave..
Nasa ma pomaly 10 rokov a stale sa jej obcas tvoria chrasticky, ma huste kucerave vlasy, najma ked sa teraz v lete casto spoti. Premnozuju sa aj kvasinky. Nam odporucila kozna Octicide sprej, celkom pomaha. Ale neviwm, ci je to to iste.
Ale stale ma aj za uskami seboreu. A casto preto nemoze nosit ani nausnice. Stale nejakym sposobom na to reaguje.
@nevenka moja má tiež kučery.
Tu máš príklad,kde je seborea.
@domka222 a ako z tým bojovať? Nevieš mi prosím poradiť?
V prvom rade by som išla za kožným lekárom. Ja som laik,možno povie,že to seborea nie je. Ak áno, aspoň ti poradí, poprípade predpíše vhodné prípravky.
Však už som bola u 2ch
Však už som bola u 2ch
@anonym_autor a co ste vsetko mali? Ja som zo zufalstva skusila pouzit Nizoral sampon a povedala som to aj koznej, cudne na mna pozrela. Ale mne to prislo, ze sa potila, tiez to bolo v lete, asi pred 2 rokmi. Spotila sa a nevyschlo, stale vlhke, ze sa mnozia kvasinky. A sa mi zda, ze to mala menej po nom.
@anonym_autor skúste kozmetiku z lekárne seba med.
Keď som malá malé deti tak to pomohlo.
Ešte pomáha na tieto žlté lupiny modrý detský olejček Aviril.
Naniesť na pokožku a potom vyčesat a umyť vlásky.
@anonym_autor dcéra mala podobné chrasty asi ako 12-r. Koziarka jej na to dala masť, pôsobila zo hodinu, a potom si zmyla hlavu. Trvalo pár mesiacov, kým sa jej hlava úplne vycistila. Ale musela zmenit aj šampón. Žiadnu špeciálnu značku, ale nie hocijaký lacný vysušujúci z drogérie.