Ako riešiť dýchanie ústami u 4-ročného dieťaťa?
Zdravim. Potrebujem sa prosim poradit. Syn dycha pusinkou. Ocividne ma spuchnute sliznice. Bezne spreje mu nemozem davat, lebo tie sa mozu tak tyzden. Imunolog mu ani nezobral krv, urobil len prachove testy, tam vysli slabo roztoce. Na pele mu testy nerobil a uzavrel to nealergicka nadcha, pritom diagnostiku neukoncil. Dal mu Aerius a Fenistyl, ale oba mu robili zle a nakoniec mu dal len Mometazon. Pritom ten zevraj zaberie az po prvej flasticke a ta ma 140 davok, takze dlha doba cakania. Po mesiaci zatial ziadny efekt. Nemyslim, ze problem je v nosnej mandli, aj ked uz je objednany na fibroskop. Niekto mate skusenost podobnu, pripadne co pomohlo? Jemu kludne mozu skodit pele, ved toho je teraz vela, ale imunolog to nechal tak. Aj logopedicka krutila hlavou, ako chuchme, ale soplik mu netecie, iba ked mu zvlhcim, vtedy idu cire... Vdaka
imuno to nenechal tak sana pises ze neukoncil dg. v case kvitnutia sa testy nerobia lebo by boli skreslene, 5akze asi nabuduce vam spravi dalsie. ak mu po mesiaci nezabera sprej bude problem inde. mne zabera po 1 davke keďže su to kortikoidy. mozno bude oroblem fakt v mandliach popr. zke navyky pri dychani
AJ naša tak dýcha sú to nosné mandle . Za dva týždne ideme na operáciu. Pýtajte sa na ORL
@veruska82 Ma zvatsenu nosnu mandlu pravdepodobne,smer orl ak ste neboli.
Dcéra keď mala nosnú mandľu tak spala..cca vo veku
nastúpila do školy,pominulo
@ktochytavzite Ano, sme objednani. Hoc sa obavam vyberu mandle v narkoze, lebo jeho nervovy system je ohrozeny...
@veruska82 ako myslis nervovy system ohrozeny?
@ktochytavzite on ma poskodenie mozgu a neurovyvinove ochorenie. Narkoza a urcite zive ockovania su extra zatazou
@ktochytavzite u neho by mohol nastat znova regres, alebo problem s napredovanim
@veruska82 No skus vybrat v lokalke toe nosne madle,len kto ti to urobi,uz jenich malo,pritom domedavna sa len tak vyberali mandle.Aj my mame zvatsene a narkozu toez nechcem dat,len co som zistovala tak to uz nik nerobi v kokalnej anestezii😢
@ktochytavzite vwd je to aj trauma, pre tych, co to zazili len v lokalke... Tak uvidime, co ukaze vysetrenie, ci to naozaj moze byt ta mandla
@veruska82 trauma,netrauma ja neviem sa to iz prehana pritom v minulosto na to aiel skoro kazdy a nik nie je poskodeny.No mandlu treba zvatsa vybrat a ja radsej zvoli mensie zlo ako anesteziu.Aj zuby detom trhaju v lokalke a je to to iste,mne dcera tak musela ist trhat 4ku lebo opuchlo jej lice a tiez je to trauma?Ked to musi vin tak to musi ist,nieco tie deti predsa vydrzia.
@veruska82 ved mu skus dat zodak,alebo lieky na alergiu ak to nepovoli nebude to alergia a skor sa to inak prejavuje,svrbenie oci,slzenie,sopel z nosa a nie ze ducha ustami.To mi pripomina viacej mandlu olus v noci nechrape,neskripe zubami?

Dýchanie ústami je mnohokrát iba naučený zlozvyk.Ma ho aj veľa dospelych