icon

Ako riešiť hrčky na krku u detí?

hanka5215
17. jan 2025

Mam trojročného syna
Ked mal 2 bola som snim pri dr, stým ze ma tu hrcku mal iba jednu. Upokojovala ma ze to kvôli chorobe atd... Po pol roku som mu nasla viacej podla dotyku... Ze vraj bliziaca sa choroba. Nic. Hovorim ze to neje kvoli chorobe ze neje chory ze je ok... Stale nic.. Nechala som tak... Teraz mu chytám ma dalsie a dalsie. Co robit ako jej to povedať nech nas posle niekde sak co mam to nechat tak? Ma s tym dakto skúsenosť s tymi hrckami strasne sa bojím onho

pralinka25
17. jan 2025

@hanka5215 skuste ist na imunologiu. inak ja tiez toto mavam. niekedy mam kopec zdurenych uzlin a neochoriem ale telo s niecim bojuje.
robili mu nejake vytery? streptokok stafylokok .... ine veci? telo s niecim bojuje aj ked sa to neprejavi tyickou chorobou. odber krvi?

hanka5215
autor
17. jan 2025

@pralinka25 nic nic nic

mamamasama
17. jan 2025

Má to takto veľmi veľa detí, dokonca aj dospelých. Moji dvaja synovia a ja máme hmatateľné uzliny. Pri staršom som stresovala a absolvoval viacero testov. Všetko je ok. Stačí, že telo bojuje s menším vírusom,ktorý ani nepostrehneš, ale jeho imunitný systém áno. Pre svoj pokoj choď na krvné testy.

pralinka25
17. jan 2025

@hanka5215 nic akoze nerobili? bolo by pre pokoj duse dobre. kludne to moze byt aj taka borelioza.

domka222
18. jan 2025

Ja som pre svoj kľud išla so synom na sono na priamu platbu. Reaktívne uzliny

petka5656
18. jan 2025

@hanka5215 aké veľké sú? Uzliny u deti sú hmatateľné na krku, v trieslach. Dokonca aj ja si ich nájdem, ale ja nájdem všetko aj to čo lekári necítia 🙈 takze pokial nemá uzliny ako čerešňa napríklad, ale sú to take malé guľôčky pripadne podlhovaste útvary, nestresovala by som. Dokonca ak by to boli reaktívne uzliny, ich sťahovanie po strete s infektom môže trvať aj niekoľko mesiacov.
Nie som lekár, ale mám čosi načítané na odborných stránkach.
Ja som malej náhodne tieto uzlinky našla, skrabkala som jej hlavu a krk. Veľmi dobre sú hmatateľné najmä pozdlz svalov na krku - tenká koza a malo tuku.
Keď je uzlina zlá, v zmysle akom sa obavas, je pravdepodobne že by bola velka a iba jedna, pripadne na jednom mieste.
Posielam ti screenshoty, čo som si uložila ja.
Najmä sa musím riadiť hneď tým čo je písané v EN- nehladat 🙈