icon

Ako riešiť kŕče u novorodenca po mlieku?

patrik28
16. jan 2024

Dobrý večer skupina, idem si k vám po radu . Mala ma 3 týždne , v nemocnici dostala Nutrilon HA , tak sme ho kúpili aj domov. Manželka páru dní aj skúšala kojiť takže to um sme dávali kvázi len v noci , no po čase sme boli nútený prejsť na stalo k um . Po pár dňoch ale mala začala plakať deň čo deň od 9 do 2 pol 3 v noci a tam dookola. Bolo nám poradené použiť Sap- Simplex + Biogaju , no po 4 dňoch od používania sa nám to zdá ze je to horšie keďže mala ma dosť silné krce , ktoré sa prejavujú tak asi cca 10 minút po dopiti mlieka a trvajú niekdy aj 2 a pol h . Takže idem k vám na radu ci vymeniť mlieko, kvapky alebo niečo iné. Ďakujem pekne. .

lorin29
16. jan 2024

@patrik28 za mňa nutrilon nie je zrovna moc dobré mlieko (samozrejme záleží od bábätká kľudne môže sadnúť ) .. Ale aj našu malú po ňom hrozne bolelo bruško a mala kŕče.. Najviac jej sadol Hipp bio combiotic..😊
Čo sa týka probiotik tak našej bio gaia nerobila vôbec dobre skôr probio-fix baby
Ak dávate vigantol vymeniť za napr. devit
Našej sab simplex nezaberal tak som ho nedávala môžete skúsiť namiesto toho espumisan
Bruško masírovať Pupik krémom

nikol789
16. jan 2024

@lorin29
@patrik28
Presne ako píše lorin... .Nam nutrilon nesadol, prešli sme na hipp combiotic

majamat
16. jan 2024

takto sa zvykne prejavovat reflux,
moja dcera takto plakavala, krcila sa do klbka a yvstierala - prehybala do luku.
velmi sa to zlepsilo, ked sme zacali pouzivat Nutriton od Nutrilonu do mlieka.
grckat sice neprestala, ale tie zachvaty placu skoncili,
a teda treba antirefluxne opatrenia - nechat odgrgnut, aj ked casto to nepojde, ale musi byt vo zvysenej polohe, nesmie spinkat rovno, bud podlozit postel, alebo pod matrac klinovy vynkus.

patrik28
autor
16. jan 2024

@lorin29 ďakujem vám veľmi pekne za radu . Mala berie tu biogaju zatiaľ 3 deň. Tak neviem ci ju hneď meniť alebo počkať trocha ci sa dostavi výsledok . A čo sa týka UM , áno čítal som viac negatívnych recenzií na Nutrilon . Aktuálne sme kúpili Bebu expert Ha tak uvidíme.

patrik28
autor
16. jan 2024

@majamat ďakujem pekne. No skoro to všetko mávame až na to grckanie tak teraz neviem . Volali sme aj lekárovi ten na začiatok odporúča zmenu mlieka.

erickatt
16. jan 2024

@patrik28 kendamil je dobre mliecko. Skuste po jedle aby nebol drobec lezato.aj krmit vo vyvysenej polohe.

majamat
16. jan 2024

@patrik28 moze ist o skryty reflux, tam je problem, ze strava aj
so zalud. kyselinou ide hore, dieta ma neprijemny pocit, lebo mleiko sa neudrzi v zaludku a preto place a zlosti sa. nemusi ho vyslovene vygrcnut von.

antireflune opatrenia vam neuskodia, pribiotika tiez nie.
co sa tyka liekov Sab Simplex a pod, tak mojej dcere mco enzaberali, resp len malinko a kratkodobo.

lorin29
16. jan 2024

@patrik28 zatiaľ nechajte a uvidíte ako bude mala na tom s bruškom ďalsie dni... 😊
A odporučam po papani pol hodinu nosiť

sofia1979
Autor odpoveď zmazal
sofia1979
16. jan 2024

@patrik28 no môže mať reflux nemusí znášať mliečko treba sa poradiť s Dr niečo jej vadí tie kvapky nepoškodia len pomôžu