Ako riešiť krvácanie z nosa u 11-mesačného dieťaťa?
pekne sviatky prajem. syn ochorel, ma 11mes, (mal asi 2x teplotu, kychal, soplil) ale nič hrozne.
vcera ráno som si všimla ako som mu utierala soplíky že mal také vlasocnice krvi-sla som mu vytahat nos lebo ho mal plný a vytiahla som takú väčšiu zrazeninu a potom už sla červená krv. potom ak keď mu tiekli soplíky tak boli krvavé. šli sme na pohotovosť kde dostal pamycom a framykoin s tým že máme ísť k našej dr a že ak tak nás pošle na orl. no už vcera vecer mal zas také vlasocnice krvi v soplikoch aj vykychol taký krvavý soplik, a dnes ráno mal takú akoby malú zaschnutu zrazeninu v nose. soplíky už netaham iba mu tycinkou vytriem ak ma veľa soplov.
stretol sa s tým už niekto? resp o čo sa jedna? máme počkať na našu dr alebo ísť znovu na pohotovosť/urgent?
neviem či to s tým môže mať súvisí ale nedávno mu vyšiel prvý zúbok a ma aj červené vyrážky na trupe/bruchu a vcera mu vyšli 3 na chrbte-to vraj môže byt zo zubou
Toto na pohotovosť fakt nie.
@pribinak takže čakať na dr či čo? jemu ta krv stále ide keď vykychne alebo mu utieram soplíky tak ma vlasocnice alebo slabuckoruzove v soplikoch. na pohovorovosti aj dr vravela že tej krvi je vcelku dost (čo som odsala)
S tymto sa na pohotovost nechodi, jedine, ze by tej krvi bolo naozaj vela a nedokazali by ste to zastavit. Aj ked chapem, ze si sa zlakla, ono to vyzera strasne, obzvlast, ked je dieta tak malicke. Tie krvave vlasocnice tam teraz bude mat aj niekolko dni, lebo to ma v nosteku poskodene. Asi mu praskla nejaka cievka v nose.
My sme toto riesili s dietatom tiez, ale bolo o kusok starsie. Tomu tiekla krv prudom niekolkokrat denne. Boli sme niekolkokrat na ORL leptat cievky, ale vzdy to pomoze len na chvilu. Inak sa berie na to Ascorutin (ale neviem, ako u tak maleho dietata) a na akutne krvacanie kup mas Emofix, daj na vatovu tycinku a opatrne mu vytri nosnu dierku. Sople momentalne neodsavaj. Aj s morskou vodou opatrne, mojmu drazdi nos aj morska voda a potom krvaca.
Inak, tu Emofix mast mozes pouzivat aj preventivne. Cize ked to tam ma teraz poskodene, tak to mozes vytierat aj 3x denne, skor by sa to malo zahojit. A ked to zacne krvacat, tiez vytri nostek.
Môjmu spalovali cievky, mal asi 4 roky a ani necekol. Ale teraz (9r) ked bol chorý mu zase tiekla, ale ono väčšinou pri chorobe, ked je nos prekrveny, často si fuka alebo aj alergia tak môže krvácať častejšie.
S tymto sa na pohotovost nechodi, jedine, ze by tej krvi bolo naozaj vela a nedokazali by ste to zastavit. Aj ked chapem, ze si sa zlakla, ono to vyzera strasne, obzvlast, ked je dieta tak malicke. Tie krvave vlasocnice tam teraz bude mat aj niekolko dni, lebo to ma v nosteku poskodene. Asi mu praskla nejaka cievka v nose.
My sme toto riesili s dietatom tiez, ale bolo o kusok starsie. Tomu tiekla krv prudom niekolkokrat denne. Boli sme niekolkokrat na ORL leptat cievky, ale vzdy to pomoze len na chvilu. Inak sa berie na to Ascorutin (ale neviem, ako u tak maleho dietata) a na akutne krvacanie kup mas Emofix, daj na vatovu tycinku a opatrne mu vytri nosnu dierku. Sople momentalne neodsavaj. Aj s morskou vodou opatrne, mojmu drazdi nos aj morska voda a potom krvaca.
@anonym_3161aa ďakujem za info 👍 my sme boli na pohotovosti lebo som mu odsavala väčšiu zrazeninu a potom už len krv a tam sme vlastne dostali atb, čiže teraz mu dávam pamycon akurat neviem čo s tým framykoinom-mám iba že 1x za 12h.. asi vytriet dierky. nedávam mu už nič ani neodsavam iba utieram keď mu tečú sople. čiže ok to počká na dr, ja som sa zľakla či to nemoze byt nieco vážnejšie. dcéra sme castejsie odsavali soplíky aj sme mali výkonnejší vysávač ale nikdy nič podobne sa nestalo takže pre mňa je toto novinka.
Môjmu spalovali cievky, mal asi 4 roky a ani necekol. Ale teraz (9r) ked bol chorý mu zase tiekla, ale ono väčšinou pri chorobe, ked je nos prekrveny, často si fuka alebo aj alergia tak môže krvácať častejšie.
@monikamama ďakujem za info. je aj vyhádzaný na brušku ale to mi na alergiu nepride
@anonym_autor prosim ta dieta je chore, ma sople, len mu tie sople tahaj! Inak sa mi tazko dycha a udusi sa ti
Je to z podrazdenej sliznice
Pamycon a framykoin je zbytocna liecba
Naco s nim na urgent, aby chytil daco ine? Toto nieje urgentne

Toto na pohotovosť fakt nie.