Ako riešiť masturbáciu u detí?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Dcéra má 7 rokov a večer než zaspí sa uspokojuje. Trie si nohy o seba, dychčí a celá je spotená. Už neviem ako jej vysvetliť aby to nerobila, keďže je v izbe so starším bratom a ten sa pýta čo jej je, prečo to robí. Obávam sa čo bude ak to neprestane a syn pochopí o čo ide, že ako to bude vnímať. Ešte k tomu ide aj do školy v prírode, tak to už si vôbec neviem predstaviť, chcem ju odhlásiť ale ona plače, že tam chce ísť.ked sa dohodneme,že to večer nebude robiť,lebo nie je v izbe sama tak povie,že určite nebude robiť ale aj tak to robí.
Čo mi radíte?
Smer psychiater, 7 ročné decko sa nemá čo uspokojovať, ale inak dúfam, že toto je len troll.
@anonym_6c4a70 dalsia mudra 😃 ja si pamatam ze som sa uspokojivala uz v skolke (nie tam lebo som.tam nespavala ale doma)..samozrejme som nevedela co to znamena len mi to bolo prijemne..
@admini keďže ste moju odpoveď vymazali hoci si za nou stojím ja na oplátku takto verejne žiadam vymazať tie reakcie kde anonymne autorky drzo píšu aby dieťa vzala k psychiatrovi a treba na neho varechu. Pretože tieto slová sú ďaleko zranujucejsie pre autorku ako moja odpoveď anonym ktorý nemá ani toľko chcochmesu aby písal pod svojim nickom a vedome škodí niekomu kto si prisiel po radu a svojimi nevhodnymi príspevkami donútil autorku svoje otázky vymazať.
A áno píšem to verejne pretože tak by to malo byt. neschovavajme sa. Je to verejne fórum. Ci zrušite mi nick lebo som to nenapísala tajne do internej pošty? Kľudne mi odpovedajte tu nie do súkromných správ.
Vďaka.
Prečítajte si prosím celú tému neodvolavajte sa na AI a ak sa vám tie príspevky o varechach zvratenosti a psychiatrovi zdajú v pohode tak nieco je s týmto koňom a jeho zamestnancami naozaj zle.
@julish Ja mám svoj názor, Ty si svoj nechaj.
@anonym_6c4a70 tvoj názor je nesprávny, škodlivý a nie je založený na žiadnych vedeckých faktoch z oblasti detskej vyvinovej psychológie, dokonca im priamo odporuje.
Takže si ho radšej nechaj a nikdy, nikdy nikomu nerad!!
@admini keďže ste moju odpoveď vymazali hoci si za nou stojím ja na oplátku takto verejne žiadam vymazať tie reakcie kde anonymne autorky drzo píšu aby dieťa vzala k psychiatrovi a treba na neho varechu. Pretože tieto slová sú ďaleko zranujucejsie pre autorku ako moja odpoveď anonym ktorý nemá ani toľko chcochmesu aby písal pod svojim nickom a vedome škodí niekomu kto si prisiel po radu a svojimi nevhodnymi príspevkami donútil autorku svoje otázky vymazať.
A áno píšem to verejne pretože tak by to malo byt. neschovavajme sa. Je to verejne fórum. Ci zrušite mi nick lebo som to nenapísala tajne do internej pošty? Kľudne mi odpovedajte tu nie do súkromných správ.
Vďaka.
Prečítajte si prosím celú tému neodvolavajte sa na AI a ak sa vám tie príspevky o varechach zvratenosti a psychiatrovi zdajú v pohode tak nieco je s týmto koňom a jeho zamestnancami naozaj zle.
@pralinka25 pochybujem, že oni niečo reálne čítajú..
To bude všetko automat..
Čo si vlastne písala, že to niekoho naštvalo?
To bude všetko automat..
@beronsche ze autorka prispevku o zvratenosti dietata, vhodnosti varechy a potreby psychiatra je krava.
To bude všetko automat..
@beronsche a konkrétne som reagovala na tento príspevok hoci autorka ma viac blbých príspevkov.
Navazala sa do nešťastnej autorky a jej dieťa nazvala narusenym deckom. To je asi v poriadku.
To bude všetko automat..
@beronsche a asi ani nie automat skôr ma asi nahlásila tá ktorú som tak nazvala hoci ... uprimne bojovala som s iným slovom ale to by jej asi praskol dispej
Lebo ona autorku doslova vystvala takto
@eleanor2510 ja nemám za potrebu niekoho urážať... Ale jednu radu ti dám to ze máš naštudované neznamená že to tak aj je .Možno si uz počula ako lekári sa kolko krát mýlia a to majú naštudovanie zhora z zdola .Proste ľudské telo je záhada. A ver ze tak v skorom veku to nie je normálne- skrýva sa za tým porucha alebo zdravotný problém. Čiže asi tak
@anonym_2214b9 este raz opakujem, deti si to nespajaju so sexualitou!!! Co to mam nakreslit? Je ti prijemne hladkanie po chrbte? Je tvojmu dietatu prijemna pusa na lice? Aj to potom podla teba nie je normalne, ked je im to príjemné
@julish Ja mám svoj názor, Ty si svoj nechaj.
@anonym_6c4a70 ale to nie je niekoho nazor . To je fakt . V zakladoch detskej psychologie na pedagpgickej university Komenskeho sa to prebera ( chodila som) ze je detska sexuologia a zvyknu sa deti vo veku 3-4r uspokojovat lebo objavuju svoje telo . Ja som to nezazila u mna ani u deti ale to neznamena ze je to nieco nenormalne . Dcerina kamoska to robila v 4-5r šuchala sa v autosedacke o ten popruh medzi nohami ., a vzdychala vravela mi jej mama ze jej to slo ns nervy ked soferovala tak jej dala podsedak skor .. je to normalna vec len dieta musi chapat ze toto moze robit len v sukromi . Lebo je to sukromna vec .
@anonym_autor No treba si s ňou sadnúť. Hnevať sa na ňu nemôžeš a je to "normálny" vývoj. Treba jej vysvetliť že také niečo sa robí len keď je sama.
Co som tu citala niektore diskusie, tak sa najdu ludia, ktori to za chore povazuju aj v dospelosti, dokonca za hriech, lebo cirkev, tak sa necudujme, ze by za to tlkli deti, hoci to so sexualnou tuzbou u nich nema nic spolocne. Stredovek trva.
@eleanor2510 ja nemám za potrebu niekoho urážať... Ale jednu radu ti dám to ze máš naštudované neznamená že to tak aj je .Možno si uz počula ako lekári sa kolko krát mýlia a to majú naštudovanie zhora z zdola .Proste ľudské telo je záhada. A ver ze tak v skorom veku to nie je normálne- skrýva sa za tým porucha alebo zdravotný problém. Čiže asi tak
@anonym_2214b9 Potom ma poruchu alebo zdravotny problem vacsina ludstva

Nemali by mat izbu spolu deti rozneho pohlavia uz su dost velki potrebuju sukromie . Tu 7r by si mala poslat do postele skor ako toho 10.5r a nech si robi dobre ked to potrebuje kym je sama v izbe. . Za chvilku to bude robit aj syn a potom co ? Kazdy by mal mat svoju izbu .
@miadi ty si mudra..nie kazdy ma na dom alebo stvorizbak..