Ako riešiť neobvyklé prejavy radosti u detí?
Radost prejavuje velkym otvorenim pusy "ksichtikom" a hybe prstami - akoby vypätím
ahojte, moja mala ma 2 roky a ma takyto prejav velkej radosti. Uz vela x sa deti pri nej zarazili ked to robila aj babka ju skusala upozornovat ale to som zatrhla.. otvori usta a hybe prstekmi a sponuje niekedy aj nohy ked sedi.. stretli ste sa s tym? akoby si uvolnovala tak emociu ci co, neviem, nezakazujem jej to ale ked ju dam na den do jasliciek tak aby nebola casom sikana, posmech. Ak stre sa s tym stretli kedy to dieta prestalo robit?
Môj starší to robil. Nijako som to neriešila. Vyrástol a zmizlo to, ani neviem kedy prirodzene samo.
Nie je to nic divne. Kazdy prejavuje emocie inak. Zvlast deti.
Ved pozri na Dana Dangla v relacii Particka, ako sa prejavuje. A je dospely, vie sa kontrolovat a nerobi to. Dava svojej radosti volny priebeh. Tak bud kludna.
Každé dieťa je iné .sleduj a keď sa ti nebude niečo zdať tak sa objednaj neurológovi ale myslím ,že to je uplne ok
To je len nezrela CNS, ta sa prejavuje u deti bezne takto (ine sa “tesia” tak, ze zatnu päste a akoby sa cele triasli, ine akoby napli telo do kŕča, dalsie trepocu rucickami…). U vela deti to vymizne do 3 rokov, u tych, ktore su drazdivejsie alebo im pomalsie dozrieva CNS, aj trosku neskor.
@alex93 ahoj presne akoby krc nejaky, aj si ju nejak upozornovala? z muzovej strany to strasne riesia (sliepky) a ju upozornovali, aj som sa s nimi pochytila
@sisska96 neurolog to videl, vraj to nic neni asi pred par mesiacmi len som chcela realne skusenosti rodicov
@dotka04 nasa je strasne emotivna, dakujem, tak to je nezrelostou..
Nas detto a jemu sa aj tie vyhrotene emocie striedaju v sekunde😁
Ahojky, náš malý to robí tiež, voláme to ze je brutálne nadšený z niečoho, až sa niekedy trasie ale on ma aj diagnózu, ak chceš napíš mi 🙂
Spomenula som to pediatricke ale nejak to neriešila a fakt z toho vyrástla už je to minimálne kedy to urobí
je to ok vyrastie z toho 🤗
@janulka1802 vdaka
Ja len tak mimo, prečo by mali byt ženy z muzovej strany sliepky, keď na to upozorňovali? Nie je lepšie to riešil skôr ako neskoro? A ano veľa detičiek s diagnózami to robí.
nie neboj všetko je ok 🤗
Bože môj totp robí aj môj 10 mesačný, naozaj to môže súvisieť s nejakou diagnózou?? Vôbec mi to nenapadlo.
@aurora33 su odbornicky na vsetko, asi mam dovod to hovorit, od 7 mesiacov s malou chodim po doktoroch, oni vsetko analyzuju len nie vlastne deti, maly spickuje ako 18 mesacny ale to je normalne podla nich, oki

Tak je to divné, ja som ukázala psychológovi alebo neurológovi, či je ok.