icon

Ako riešiť neustále číre sople u dieťaťa?

vkatush
9. apr 2025

Ahojte. Viete mi poradiť niečo na číre sople ?
Z malého (2r) od rána tečie ako z kohútika. Odsávam, dávam morskú vodu, pustený difuzer s olejom. Čo také vám rýchlo a dobre zaberá, okrem liekov na predpis od lekára?

buducamama
9. apr 2025

@vkatush ja vždy nasadzujem Sinupret

anna777115
9. apr 2025

@buducamama Sinupret, práveže riedi hlieny, tak ten sopel bude ešte silnejšie tiecť. Nemôže to byť nejaká alergia.Inak, aj tá morská voda rozpúšťa hlieny, čo znamená že spúšťa sople.

buducamama
9. apr 2025

@anna777115 ano viem, ale aspon sa to neupcha. U nas to vzdy prejde do hustych soplov, este nikdy to neostalo pri cirych.

jana_eyre_2
9. apr 2025

@anna777115 on ale má vytiect, lebo inak sa mu zapchaju a choroba sa zhorší.. preto sa dáva sinupret
@vkatush, taktiež je fajn keď sa použije prestriekanie sterimarom..

Ak to má len od rána, je to bežná reakcia tela na vírus, teraz si telo buď poradí alebo nie, na toto sa nedávajú lieky na predpis, je to prechladnutie.. nech veľmi veľa pije..

sisska96
9. apr 2025

Normálny sprey do nosa a nie morskú vodu a oleje ?

anna777115
9. apr 2025

No, ja by som dala nasivin. Lebo, ak tečie vodnaty sopel tak ho netreba riedit. Riediaa sa husté sople, a zadná natcha zastavená v dutinách a nie tečúci vodnaty sopel.

1mina
9. apr 2025

Ak je to od rána ja by som to extra neriešila. Proste choroba sa rozvíja a musí si tím prejsť, syn ani nie ale dcéra tá vždy na začiatku robí bubliny nosom🙈 staršia keď vydrží tak dávam keď tak inhalovat vincentku alebo sprej vincentku do nosa a smrkat smrkat

anna777115
9. apr 2025

Autorka, píšeš neustále čire sople. Zrejme sa nebude jednať, len o dnešný deň. Rieš to s pediatrom, nech spraví stery,ak sa jedná o dlhodobý problém,alebo alergologiu.

anavixy
9. apr 2025

Ako rychlo? Ved pises od rana, sople mozu tiect este tyzden a je to uplne v poriadku. Bezny priebeh nadchy: tecuci vodnaty soplik, opuchnuta sliznica- upchaty nos, zahustene hlieny a nakoniec farebny (uplne normalny bezny NIE bakterialny) soplik. Toto cele moze trvat 4-10dni. Nic zazracne neexistuje, treba sople odsavat, do cisteho nosa dekongestiva - nasivin, olynth. Este by ma zaujimalo ČO je na nadchu na predpis??

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

Nic rychle podla mna neexistuje. Nasa pediatricka tvrdi, ze neliecena nadcha tvra 14 dni a liecena 2 tyzdne 😂
Cize asi tak 🤷‍♀️ odsavat, tekutiny, morska voda, mozno ten sinupret, vitaminy… nic viac urobit nemozes

vkatush
autor
9. apr 2025

Admin zmenil názov, nie sú neustále, začalo to len v noci. Najhoršie je to počas spánku, lebo nevie dýchať, tak ani potom spať.

Nasivin dávam tiež, zabudla som napísať. A vitamíny berie pravidelne, C, D a veľa ovocia, zeleniny, tak to nejak neriešim naviac.
Viem, že to len buď prejde alebo bude potom choroba. Len som chcela, či nemáte nejaký tip. 😁

Ďakujem všetkým za rady 😊😊