icon

Ako riešiť neustále rozbité kolená u detí?

9. jún 2025

Ahojte, ako sa začalo teplo a dvojročná dcéra začala nosiť kraťasy, tak má nonstop rozbité kolená.
Je veľmi akčná, nevie chodiť pomaly, len behá od rána do večera.
Prvý deň v kraťasoch, pád a rozbila si koleno. Kým sa nezahojilo dávala som dlhé nohavice. Keď už ostala len malá chrastička dali sme kraťasy, hneď v ten deň rozbité. Od vtedy dávam dlhšie nohavice pod kolená ale už to má také doničené, že dnes keď spadla tak si to zase celé nanovo rozbila aj cez oblečenie. Viem, že dieťa treba nechať padať, objavovať svet ale toto je že nonstop rozbité bez prestávky a každým pádom to má horšie.
Ja už ozaj rozmýšľam nad takými latkovymi kolenačkami. Riešili ste toto niekto? Ďakujem.

denkabemommy
9. jún 2025

Riešenie je to, že si musíš zvyknúť a skontroluj jej topánky, či ich nemá príliš tesné alebo naopak príliš veľké 🙂

deedol
9. jún 2025

pripadne sa chodte ukazat k fyzioterapeutke, ci netreba podporit nejake svalove skupiny, ked je taka nestabilna.

autor
9. jún 2025

Ona keď chodí pomaly tak nepadá, ide o to, že ona chce stále behať, resp. šprintovať.. nechce chodiť pomaly.

koteska83
9. jún 2025

Toto iste sme mali s dcerou. Tiez v lete mala kolena rozbite , jedno sa zahojilo a bum druhe bolo rozbite a takto sa to stiedalo cele leto. Myslim ze ked uz mala 4 roky tak nepadala. A syn tiez , teraz ma 3 a prvy krat co som mu dala kratase hned po par minutach spadol a koleno krvave.

andreatytler
10. jún 2025

Vykasli sa na kratasy. Nas syn presne tak isto akcny a bezi uplne na doraz a na tom betonovom alebo asfaltovom chodniku sa to koleno hrozne posriabe. To nema sancu neporanit ak spadne holou kozou. Nastastie syn neznasal kratasy. Prvy krat ich obliekol az ako 4 rocny, takze sme mali iba modriny. Ak das tenke bavlnene, alebo platene nohavice, nebude jej horuce a aspon nemusis davat krem na opalovanie. Skor sirsie ako uzke leginy a kludne mozes na kolena nazehlovacie zaplaty aby tam mala silnejsiu vrstvu.