Ako riešiť neustálu prítomnosť parazita u dieťaťa?
Dobrý deň, prosím vás máte niekto skúsenosti s tymto parazitom meňavka? Syn preličený atb a stale stolica pozitívna. Lekár to uzavrel, že nevie ako ďalej pokračovat, že to bude už možno normálne osidlenie v čreve. Prosím možno aj nejaký lekár by mi vedel poradiť ako ďalej??? Na koho sa obrátiť? Ďakujem
Bol preliecny Entizolom a po liecbe stolica stale pozitivna...
Ma asi 2 - 4x za den bolesti bruska, ktore behom chvile prejdu inak nic.
Okrem metronidazolu (Entizol) vyrábala Zentiva kedysi ornidazol (Avrazor), v Rakúsku bol (je?) dostupný Humatin (paromomycín) od Pfizeru. Infektológ bude vedieť. ZS
Okrem metronidazolu (Entizol) vyrábala Zentiva kedysi ornidazol (Avrazor), v Rakúsku bol (je?) dostupný Humatin (paromomycín) od Pfizeru. Infektológ bude vedieť. ZS
@ninazemna dakujem... Skusim to teda poriesit s nasim pediatrom. Lebo v nemocnici to uzavreli takto ako som pisala... A mate info, ze by mohli vzniknut aj ine tazkosti ak by sa to neriesilo?
@ninazemna dakujem... Skusim to teda poriesit s nasim pediatrom. Lebo v nemocnici to uzavreli takto ako som pisala... A mate info, ze by mohli vzniknut aj ine tazkosti ak by sa to neriesilo?
@jullla Najčastejšie je postihnutie čreva, hneď po ňom cysty v pečeni. Postihnutie pľúc, srdca, mozgu je veľmi zriedkavé. ZS
Existuje ešte tinidazol, ja som alergicka na entizol. Ma podobne spektrum účinku.
Tinidazol (Tinizol) tiež vyrábala Zentiva, dostupný napr. v Rumunsku. V minulosti antiparazitiká vyrábala aj poľská Polfa, nemám aktuálne informácie. ZS
@ninazemna a da sa to vyliecit? Lebo uprimne sa bojim...
@jullla zdravím u syna riešime už vyše roka tkanivoveho parazita užíva Zentel.Vysledky krvi stále ukazujú že parazit v tele stále je.Ultrazvuk a MR nepotvrdili žeby bol nejaký orgán napadnutý. Primár infek.nam odporučil po roku zopakovať MR, že vraj cez rok parazit dorastie do 1cm už ho bude vidieť aj na MR.V utorok nás čakajú odbery nakoľko teraz prekonal pásový obar a ma zle pečeňové testy.Je to riadne svinstvo môj známi na parazita v pečení operačné už sa to nedá riešiť nakolko je hlboko .teraz je na Zentely.
Albendazol (Zentel) nie je úplne ideálny liek na liečbu Entamoeby. Účinkuje primárne na iné parazity. ZS
Albendazol (Zentel) nie je úplne ideálny liek na liečbu Entamoeby. Účinkuje primárne na iné parazity. ZS
@ninazemna Na infunkčnom nám hovorili že je na to iba zentel ale rada sa poradím ak by niekto mal skúsenosti s liečbou.
@jullla zdravím u syna riešime už vyše roka tkanivoveho parazita užíva Zentel.Vysledky krvi stále ukazujú že parazit v tele stále je.Ultrazvuk a MR nepotvrdili žeby bol nejaký orgán napadnutý. Primár infek.nam odporučil po roku zopakovať MR, že vraj cez rok parazit dorastie do 1cm už ho bude vidieť aj na MR.V utorok nás čakajú odbery nakoľko teraz prekonal pásový obar a ma zle pečeňové testy.Je to riadne svinstvo môj známi na parazita v pečení operačné už sa to nedá riešiť nakolko je hlboko .teraz je na Zentely.
@ludmila4000 kolko ma syn rokov?
Moj ma 5, a vobec neviem odkial si to doniesol
Moj ma 5, a vobec neviem odkial si to doniesol
@jullla parazity sú všade,neumyte ovácie napr.maliny jahoda ,prenos trusom zvierat mačka líška diviak...to sa nedáp100./' ustrážiť. Parazity sú veľmi premnozene.

Ake atb mal? Ak to doteraz riesil pediater a nalez je stale pozitivny, treba to riesit s infekcnym lekarom