icon

Ako riešiť neustálu prítomnosť parazita u dieťaťa?

jullla
8. jún 2025

Dobrý deň, prosím vás máte niekto skúsenosti s tymto parazitom meňavka? Syn preličený atb a stale stolica pozitívna. Lekár to uzavrel, že nevie ako ďalej pokračovat, že to bude už možno normálne osidlenie v čreve. Prosím možno aj nejaký lekár by mi vedel poradiť ako ďalej??? Na koho sa obrátiť? Ďakujem

sisa_s
8. jún 2025

Ake atb mal? Ak to doteraz riesil pediater a nalez je stale pozitivny, treba to riesit s infekcnym lekarom

jullla
autor
8. jún 2025

Bol preliecny Entizolom a po liecbe stolica stale pozitivna...

sisa_s
8. jún 2025
@jullla

Bol preliecny Entizolom a po liecbe stolica stale pozitivna...

@jullla a ma tazkosti? Na eliminaciu cyst zo stolice nie je u nas registrovany liek, da sa vybavit mozno vynimka na dovoz, ale to by uz riesil infektolog

jullla
autor
8. jún 2025

Ma asi 2 - 4x za den bolesti bruska, ktore behom chvile prejdu inak nic.

ninazemna
8. jún 2025

Okrem metronidazolu (Entizol) vyrábala Zentiva kedysi ornidazol (Avrazor), v Rakúsku bol (je?) dostupný Humatin (paromomycín) od Pfizeru. Infektológ bude vedieť. ZS

jullla
autor
8. jún 2025
@ninazemna

Okrem metronidazolu (Entizol) vyrábala Zentiva kedysi ornidazol (Avrazor), v Rakúsku bol (je?) dostupný Humatin (paromomycín) od Pfizeru. Infektológ bude vedieť. ZS

@ninazemna dakujem... Skusim to teda poriesit s nasim pediatrom. Lebo v nemocnici to uzavreli takto ako som pisala... A mate info, ze by mohli vzniknut aj ine tazkosti ak by sa to neriesilo?

ninazemna
8. jún 2025
@jullla

@ninazemna dakujem... Skusim to teda poriesit s nasim pediatrom. Lebo v nemocnici to uzavreli takto ako som pisala... A mate info, ze by mohli vzniknut aj ine tazkosti ak by sa to neriesilo?

@jullla Najčastejšie je postihnutie čreva, hneď po ňom cysty v pečeni. Postihnutie pľúc, srdca, mozgu je veľmi zriedkavé. ZS

jullla
autor
8. jún 2025
@ninazemna

@jullla Najčastejšie je postihnutie čreva, hneď po ňom cysty v pečeni. Postihnutie pľúc, srdca, mozgu je veľmi zriedkavé. ZS

@ninazemna a da sa to vyliecit? Lebo uprimne sa bojim...

ninazemna
8. jún 2025
@jullla

@jullla Dá.

misterunderhill
8. jún 2025

Existuje ešte tinidazol, ja som alergicka na entizol. Ma podobne spektrum účinku.

ninazemna
8. jún 2025

Tinidazol (Tinizol) tiež vyrábala Zentiva, dostupný napr. v Rumunsku. V minulosti antiparazitiká vyrábala aj poľská Polfa, nemám aktuálne informácie. ZS

ludmila4000
8. jún 2025
@jullla

@jullla zdravím u syna riešime už vyše roka tkanivoveho parazita užíva Zentel.Vysledky krvi stále ukazujú že parazit v tele stále je.Ultrazvuk a MR nepotvrdili žeby bol nejaký orgán napadnutý. Primár infek.nam odporučil po roku zopakovať MR, že vraj cez rok parazit dorastie do 1cm už ho bude vidieť aj na MR.V utorok nás čakajú odbery nakoľko teraz prekonal pásový obar a ma zle pečeňové testy.Je to riadne svinstvo môj známi na parazita v pečení operačné už sa to nedá riešiť nakolko je hlboko .teraz je na Zentely.

ninazemna
8. jún 2025

Albendazol (Zentel) nie je úplne ideálny liek na liečbu Entamoeby. Účinkuje primárne na iné parazity. ZS

ludmila4000
8. jún 2025
@ninazemna

Albendazol (Zentel) nie je úplne ideálny liek na liečbu Entamoeby. Účinkuje primárne na iné parazity. ZS

@ninazemna Na infunkčnom nám hovorili že je na to iba zentel ale rada sa poradím ak by niekto mal skúsenosti s liečbou.

jullla
autor
8. jún 2025
@ludmila4000

@jullla zdravím u syna riešime už vyše roka tkanivoveho parazita užíva Zentel.Vysledky krvi stále ukazujú že parazit v tele stále je.Ultrazvuk a MR nepotvrdili žeby bol nejaký orgán napadnutý. Primár infek.nam odporučil po roku zopakovať MR, že vraj cez rok parazit dorastie do 1cm už ho bude vidieť aj na MR.V utorok nás čakajú odbery nakoľko teraz prekonal pásový obar a ma zle pečeňové testy.Je to riadne svinstvo môj známi na parazita v pečení operačné už sa to nedá riešiť nakolko je hlboko .teraz je na Zentely.

@ludmila4000 kolko ma syn rokov?

ludmila4000
8. jún 2025
@jullla

@ludmila4000 kolko ma syn rokov?

@jullla 17r

jullla
autor
8. jún 2025

Moj ma 5, a vobec neviem odkial si to doniesol

ludmila4000
8. jún 2025
@jullla

Moj ma 5, a vobec neviem odkial si to doniesol

@jullla parazity sú všade,neumyte ovácie napr.maliny jahoda ,prenos trusom zvierat mačka líška diviak...to sa nedáp100./' ustrážiť. Parazity sú veľmi premnozene.