Ako riešiť nezvyčajné teploty u 6-mesačného bábätka?
Ahojte, chcem sa vas opytat mamicky , nemate skusenost s teplotami bez inych priznakov? Dnes je to treti den co moja dcerka 6 mesacna teplotuje. Vcera sme boli u lekarky vsetko ma ciste (crp a moc negativne) . Pre pripad 39 horucky mame prednison. K veceru sme podali prvu polovicu , celu noc nemala ani len zvysenu teplotu az rano o 7 mala 38. Naspat sa vracaju teploty. Prvy den horucok sa vysypala lekarka mala podozrenie na 6 chorobu ale na to nepasuje ze sa horucky vracaju kedze tam je iny priebeh. Je to moje prvorodene dieta nemam skusenosti , prosim o radu. Dakujem velmi pekne .
Syn mal toto na začiatku januára. 3-4 dní horúčky, bez iných príznakov. U Dr som bola, vraj ako prídu tak odídu, a tak aj bolo. Všetko čisté, crp, moc... Horúčky mal vysoké, 39.8 mal asi najvyššiu.
@katinka833 čo je na tých teplotách nezvyčajné? Súhlasím, že to môže byť hocijaká viróza, je toho moc. Takže len riešiť symptómy, dostatočná hydratácia, znižovať teploty nad 38.5.
@katinka833 tie teploty nie sú nezvyčajné. Telo proste s niečím bojuje.. moje decká to mávajú tiež,od bábätiek. dva-styri dni 40 horúčky, potom nič. Treba zrážať horúčku, dodržiavať pitný režim a dieťa nechať oddychovať. Samozrejme ak sa zhorsii, tak smer doktor, prípadne pohotovosť. Držím palce.
@katinka833 prečo nezvyčajné? Teraz je všade strašne veľa chrípky, my sme mali teploty 4 dni vysoké, postupne to klesalo. Dávaj lieky a hlavne tekutiny, jesť koľko chutí to netreba nútiť, ale tekutiny treba.
@katinka833 vysypat sa mohla aj z teploty,z liekov.starsia dcera takto vzdy reagovala pri teplotach
Bezne v takom veku malo dieta teploty aj 3 dni vkuse, aj 39,8 a s liekmi sme boli radi za 39... a ziadny prednison sme nedavali. Nurofen Paralen kazde 4h, a do toho zabaly. Nie je na tom nic az tak nezvycajne... Proste stava sa.
@colsami dcerka uz mala ferbilne krce preto ten prednison…

@katinka833 Kľudne to môže byť vírus - Cobid, chrípka. Túto sezónu je agresívna chrípka a dlho sa teplotuje. Môj syn pred mesiacom s chrípkou teplotoval 6 dní.... Tiež CRP nizke, takže virus. Iné príznaky začal mať až keď teploty odzneli. Potom prišli hlieny a kašeľ. Hlavne pokoj, telu chvíľu trvá, kým sa s chorobou popasuje. Keď bude mať vysokú teplotu, trab znižovať liekmi a hlavne dbať na dostatok tekutín - tekutiny sú základ.