icon

Ako riešiť nezvyčajné teploty u 6-mesačného bábätka?

katinka833
12. feb 2025

Ahojte, chcem sa vas opytat mamicky , nemate skusenost s teplotami bez inych priznakov? Dnes je to treti den co moja dcerka 6 mesacna teplotuje. Vcera sme boli u lekarky vsetko ma ciste (crp a moc negativne) . Pre pripad 39 horucky mame prednison. K veceru sme podali prvu polovicu , celu noc nemala ani len zvysenu teplotu az rano o 7 mala 38. Naspat sa vracaju teploty. Prvy den horucok sa vysypala lekarka mala podozrenie na 6 chorobu ale na to nepasuje ze sa horucky vracaju kedze tam je iny priebeh. Je to moje prvorodene dieta nemam skusenosti , prosim o radu. Dakujem velmi pekne .

tinka_1807
12. feb 2025

@katinka833 Kľudne to môže byť vírus - Cobid, chrípka. Túto sezónu je agresívna chrípka a dlho sa teplotuje. Môj syn pred mesiacom s chrípkou teplotoval 6 dní.... Tiež CRP nizke, takže virus. Iné príznaky začal mať až keď teploty odzneli. Potom prišli hlieny a kašeľ. Hlavne pokoj, telu chvíľu trvá, kým sa s chorobou popasuje. Keď bude mať vysokú teplotu, trab znižovať liekmi a hlavne dbať na dostatok tekutín - tekutiny sú základ.

lucia13022023
12. feb 2025

Syn mal toto na začiatku januára. 3-4 dní horúčky, bez iných príznakov. U Dr som bola, vraj ako prídu tak odídu, a tak aj bolo. Všetko čisté, crp, moc... Horúčky mal vysoké, 39.8 mal asi najvyššiu.

ina2405
12. feb 2025

@katinka833 čo je na tých teplotách nezvyčajné? Súhlasím, že to môže byť hocijaká viróza, je toho moc. Takže len riešiť symptómy, dostatočná hydratácia, znižovať teploty nad 38.5.

jesenzima
12. feb 2025

@katinka833 tie teploty nie sú nezvyčajné. Telo proste s niečím bojuje.. moje decká to mávajú tiež,od bábätiek. dva-styri dni 40 horúčky, potom nič. Treba zrážať horúčku, dodržiavať pitný režim a dieťa nechať oddychovať. Samozrejme ak sa zhorsii, tak smer doktor, prípadne pohotovosť. Držím palce.

martul
12. feb 2025

@katinka833 prečo nezvyčajné? Teraz je všade strašne veľa chrípky, my sme mali teploty 4 dni vysoké, postupne to klesalo. Dávaj lieky a hlavne tekutiny, jesť koľko chutí to netreba nútiť, ale tekutiny treba.

simona92101
12. feb 2025

@katinka833 vysypat sa mohla aj z teploty,z liekov.starsia dcera takto vzdy reagovala pri teplotach

colsami
12. feb 2025

Bezne v takom veku malo dieta teploty aj 3 dni vkuse, aj 39,8 a s liekmi sme boli radi za 39... a ziadny prednison sme nedavali. Nurofen Paralen kazde 4h, a do toho zabaly. Nie je na tom nic az tak nezvycajne... Proste stava sa.

katinka833
autor
12. feb 2025

@colsami dcerka uz mala ferbilne krce preto ten prednison…