icon

Ako riešiť opakujúcu sa žihľavku u dieťaťa?

veronika1681995
6. jan 2025

Ahojte prosím vás o radu a skúsenosti...dcérka 6 rokov počas sviatkov sa nám spravilo toto (foto) absolútne neviem z čoho dávali sme cez deň fenistil a na večer dithiaden vždy po ňom ustúpilo ...cez deň to dcérka vôbec nemá spraví sa to iba na večer ...no ja mám už aj obavy z toho ...cez sviatky sme boli aj na pohotovosti lebo som sa bála ...no ako vravím brali sme len fenistil dithiaden ...asi po 4 dňoch to prešlo pár dní kľud nič lieky vysadené a vrátilo sa nám to znovu no ja naozaj neviem čo to môže mať

Ako riešiť opakujúcu sa žihľavku u dieťaťa?Ako riešiť opakujúcu sa žihľavku u dieťaťa?
hradnapani
6. jan 2025

aj ste nasadili prisnu nizkohistaminovu dietu? moj syn to mal dva tyzdne, ale teda drzal nizkohistaminovu dietu a len postupne sme zavadzali jedla do jedalnicka. Je dost mozne, ze to bude nejakym jedlom a ono to z tela odchadza dlhsie ten alergen. porad sa s pediatrom, ale ja by som tie antihistaminika nemiesala a davala dithiaden, ma to dost silne, je ucinnejsi.

veronika1681995
autor
6. jan 2025

@hradnapani tento krát to nemáme až také silné zatiaľ len pár fľakov na brušku...prosím vás čo znamená nizkohistaminova diéta?? Čo konkrétne nemá jesť a čo by som jej napríklad variť mohla?

veronika1681995
autor
6. jan 2025

@hradnapani neviem absolútne čo by jej to mohlo spôsobovať no napríklad ona veľmi ľúbi termixy puding danete alebo monte a to aj jedla teraz zas...no mala aj nejakú tú čokoládu

hradnapani
6. jan 2025

@veronika1681995 vysadit sunky, udeniny, cervene jablka, syry, a vela dalsich jedal. PAr dni dat obycajnu dietu, zemiaky, ryza, pecivo take skor starsie, vygoogli si, ktore jedla su silno histaminove a podla toho sa zariad. Ale par dni urcite prejdite na dietnejsie jedla. Dokonca aj niektore strukoviny mozu robit problemy, kysla kapusta atd. U nas toto vypuklo na velku noc, pojedol kadeco, co bezne nejeme a bolo.
v tomto clanku najdes nizsie tabulku s jedlami, urcite ti pomoze sa zorientovat. https://zdravoteka.sk/magazin/antihistaminova-d...
casom sme na alergo prisli na to (resp. ja som si to nejako pospaja a trvala na otestovani konkretnej potraviny), ktora potravina mu skodila. Verim, ze aj u vas na to pridete.

veronika1681995
autor
6. jan 2025

@hradnapani momentálne máme toto...a to som jej dala večer fenistil ale dáko asi nezabral ...bojím sa aj zaspať či sa do rána nemôže nič stať...lebo len ráno jej môžem podať antihistaminiká

veronika1681995
autor
6. jan 2025

@hradnapani nemám stým skúsenosti vôbec takže som z toho vyplasena

hradnapani
6. jan 2025

neplas sa, pokial to riesite uz par dni, ona v sebe ma nejaku hladinu lieciva. nemalo by sa nic stat. Ale chod za pediatrom, ja si myslim, ze fenistil je na takyto stav slaby a chcelo by to nieco silnejsie (dithiaden pocas celeho dna), ale to je len moj nazor. S tou dietou jej tiez urcite pomozes, nemaj obavy.

veronika1681995
autor
6. jan 2025

@hradnapani poznáte liek aerius? Dr mi spomínala že ak sa nám to vráti že nám ho predpíše...

hradnapani
6. jan 2025

@veronika1681995 ano, je vhodny na dlhodobejsie uzivanie, ale tiez patri k tym skor slabsim. No neublizi. ved lekarka urcite rozhodne najlepsie ako vie. Ale tie fotky jej urcite ukaz.

veronika1681995
autor
7. jan 2025

@hradnapani ďakujem no uvidím čo nám teda povie dr. A dúfam že do rána dáko vydrží kým jej budem môcť dať dithiaden...lebo ako hovorím dala som fenistil a ono sa to rozšírilo neustupilo vôbec

ada510
7. jan 2025

@veronika1681995 ísť na par dni do nemocnicne kde sa spravia komplet vyšetrenia ja som na tom trvala pediatricka ho teda poslala a syn mal HIT

ada510
7. jan 2025

No tak Monte a termixi sú blbosti nič dobré tam není plus čokoláda zjavne to jej pečeň nezvláda a potom sa tu ukáže takto treba objovit mikrobiom čriev a dieta a najskôr vyšetrenia poriadne ...