icon

Ako riešiť parazity u detí?

2. máj 2025

Zdravím prosím vás ľudia dcérka "pozbierala" od maciek parazitov. Kto uz zazil vie ake to je. Dostali sme lieky ktoré brala 3 dni hneď prvý deň keď som jej dala liek už bolo všetko okej nesvrbel ju zadok predvčerom bol 3 deň všetko bolo v poriadku ani v stolici už nemala nič 2 deň no teraz večer zas ich mala v plienke (v stolici) vrátili sa alebo to sú už mŕtve? Po 3 týždňoch by sme mali zopakovať tie lieky na 3 dni ale teraz neviem ma 1,5rok. Samozrejme ráno idem volať pediatrovi len sa bojím ze sa večer zas bude trápiť ma s tým niekto nejakú skúsenosť prosím

ivanakal
2. máj 2025

Urcite dobrat lieky tak ako je predpisane. Oni na zaciatku aj po tych par dnoch sa vedia objavit zas, su to spiny 🫤 treba pravidelne vymienat pradlo, dbat na hygienu a pod.. ved urcite si si o tom nastudovala. Doberte lieky ako mate a ked aj po poslednej tabletke neuvidite zlepsenie, potom kontaktuj svoju dr.

nika11103
2. máj 2025

Ako prosím od mačky dostane nejaké parazity ? Skonzumuje exkrementy ? ( vôbec sa nepytam v zlom , tak som to počula , práve naopak , moja dcéra je veľakrát v kontakte so všelijakou zverou , po dvore mačky behajú , tak sa normálne bojím )

slavomira236
2. máj 2025

Sko vies ze od mscky? Ma macka parazity? ake parazity?

aalt
2. máj 2025

"Cerviky" maju svoje vyvojove cykly a kym dokazu naklast vajicka pre dalsiu generaciu, tak to trva nejaky cas. Takze prva davka ich zahubi, ale len od urciteho stadia. Ale neposobi to na vajicka a preto sa mozu a aj vyliahnu este dalsie a preto sa beru dalsie davky podla druhu aby sa stihli vyliahnut, ale nestihla dospiet do stavu aby dokazali mat dalsie vajicka. Takze brat lieky ako predpisal lekar.

autor
3. máj 2025
@nika11103

Ako prosím od mačky dostane nejaké parazity ? Skonzumuje exkrementy ? ( vôbec sa nepytam v zlom , tak som to počula , práve naopak , moja dcéra je veľakrát v kontakte so všelijakou zverou , po dvore mačky behajú , tak sa normálne bojím )

@nika11103 u babky na dedine kŕmi túlavé mačky a ona ich hľadkala krmila ich potom ona jedla tiež rukami 🫠 predtým jak ma niekto odsudi na elektrické kreslo ja som pritom nebola len mi to potom povedala babka keď som jej volala ci bola v pieskovisku, aj odtiaľ keď sa tam macka/pes vykaka môže dieťa dostať parazitov, aj pediater mi hneď povedal ze stačí nejake zviera "špinavé" a problém je doma😏

autor
3. máj 2025
@slavomira236

Sko vies ze od mscky? Ma macka parazity? ake parazity?

@slavomira236 túlavé mačky hľadkala krmila potom bez umytí rúk jedla rukami aj pediater mi povedal ze to bude tým na 99% 😏

autor
3. máj 2025
@aalt

"Cerviky" maju svoje vyvojove cykly a kym dokazu naklast vajicka pre dalsiu generaciu, tak to trva nejaky cas. Takze prva davka ich zahubi, ale len od urciteho stadia. Ale neposobi to na vajicka a preto sa mozu a aj vyliahnu este dalsie a preto sa beru dalsie davky podla druhu aby sa stihli vyliahnut, ale nestihla dospiet do stavu aby dokazali mat dalsie vajicka. Takze brat lieky ako predpisal lekar.

@aalt zatiaľ nemá žiadne príznaky tak dúfam ze sú to mŕtve a len ich vylučuje 3 dní brala a o 3 týždne ma opäť 3 dní snáď bude v poriadku lebo to je strašné jak sa trápila, aj tie 2 dní boli veľa

drmelka
22. aug 2025

@anonym_autor prosím Ťa,ako znášala malá tie lieky na parazity? Nemala nejaké vedľajšie účinky?

autor
5. sep 2025
@drmelka

@anonym_autor prosím Ťa,ako znášala malá tie lieky na parazity? Nemala nejaké vedľajšie účinky?

@drmelka nie nemala nič už hneď tu noc spala uplne pohode po 3 týždňoch sme dali ďalšie kolo

abcmajacba
9. okt 2025

@anonym_autor čo ste prosím dávali proti tým parazitom?