icon

Ako riešiť plesne v stolici dieťaťa?

18. dec 2023

dcérka má 6 mesiacov a už druhý krat za život mala plesne v stolici a teraz ich má podľa mňa zas.. (už to poznám konzistencia stolice zmena chovania jedno druhým) prosím vás čo robiť?stále sa jej to vracia ..v laboratóriu už vzorky neberú a dr napísať diflucan nemôže čo robiť? poprípadne ako to udržať "nad vodou" do 2.1? ďakujem

unicornlady
18. dec 2023

Ak má plesne, tak jednoznačne vysadiť sladké (popozeraj na nete úpravu stravy)
Z prirodzenej liečby pridať cesnak (bývajú aj tabletky či kvapky, myslím. Keďže cesnak ti možno len tak nezje), možno pár kvapiek z propolisovej tinktúry (to sa treba asi spýtať, či to aj deti môžu. ale tak aj kvapky od kašľa mávajú, tak hádam môže)

autor
18. dec 2023

@unicornlady sladké je myslené ovocie ? výživy? ..mala má abkm takže moc toho nenaje..

nikpa
18. dec 2023

Syn má tiež abkm a rovnako mával opakovane plesen v stolici. Pediatricka kázala dávať len probiotika ale tie bral asi rok a nič. Až keď bol dlhšie úplne bez mlieka tak sa to upravilo samé. Súvisí to spolu, treba dodržiavat striktne diétu.

tani777
18. dec 2023

Kojis? Ak ano,nemas kvasinku na bradavkach?nema ju mala v puse?

tani777
18. dec 2023

Teraz citam,ze ma abkm..to moze aj z toho..malo by sa to upravit,ako sa bude liecit aj crievko,len treba fakt dodrziavat tu dietu (a ak kojis,tak aj Ty)..probiotika neuskodia 😊

autor
18. dec 2023

nie nekojím dávam um
@tani777
@tani777

tani777
18. dec 2023

Tak len vydrzat,specialne um,dodrziavat dietu aj pri prikrmoch,pripadne probiotika doplnit..a bude dobre 😊

kulky96
7. máj 2024

Ahoj presne to isté teraz ja riešim z dcérskou,už raz malá pleseň a malá veľmi tmavo zelenú stolicu a tak ťažko sa jej kakalo a celý deň len také zvuky ako keby kakala že tlačí tlačí a nič až červená celá, tiež sme predtým na to brali Diflucan

kulky96
7. máj 2024

@tani777 ako myslíš diétu?

kulky96
7. máj 2024

@unicornlady a keď dáva umelé mliečko?

kulky96
7. máj 2024

Mohlo to začať pre to že som vysadila probiotiká?

kulky96
7. máj 2024

@nikpa akože spôsobuje to určite umelé mliečko?