Môj syn mal takéto, ale ja by som to nenazvala že popraskaná koza, on sa doslova zvliekol z koze ako had
Nenatierala som ho ničím. Len som kúpala v takom mlieku - Balneum. Dostať to na predpis aj bez predpisu
Potom už bábätko po kúpaní nenatieras ničím. Na pokožke sa vytvorí taký jemnucky film
Keď sa cely olupal a zvliekol zo starej koze, tak mal krásnu babatkovsku pokožku
Neviem kvôli čomu si to začala natierať, ale môže to byť reakcia.
Skús to aspoň na pár dní vysadiť a uvidíš či sa to nezlepší. Nie je potrebné deti zbytočne natierať...
@pribinak ona ju má takú napnutu ze ked zaplace a zmrsti tvar tak sa bojim ze jej popraska
Prestaň ju natierať hentym a skús to Balneum. Skoč do lekárne a už večer južným pekne okúp. Vznikne taka jemne biela a Mastna voda
Hento ju môže dosť dráždiť
@pribinak ja som pochopila že toto zlupovanie kože bábätka po pôrode je fyziologické prirodzené l, že to nejak súvisí so zmenou prostedia v ktorom dovtedy bolo. Napr. Ja som s tým nerobila vyslovene nič čas od času som dala kus oleja kupeľového do vody kedže sme ho dostali ale to bolo skôr výnimočne. Normálne sa mi zlúpal postupne a potom už mal peknú pokožku
@tanyan lebo mala na tvári tu mliečnu chastu take zlte supiny. To som olejovala, zmaklo, zacslo sa odlupovat, gazou som to pomaly dala dole, ostala cista pekna.. Ale pred 2 dnami sa zacala takto supat... A dnes este horsie. Tak som ju natrela tym od LRP ale nepomáha zjavne
@pribinak aj ked to je podla obalu aj pre male bábätká? Som sa na to spoliehala
Nie každá kozmetika musí zapasovať každému bábätku. Niekwdy tak ako mlieko musíš skúšať že čo zapasuje a bude vyhovovať
@angeli121212 tiež si myslím
@pribinak a to môže ísť aj na tvar to balneum? Inde to nema
Tak keď ju budeš kúpať namocis vatovy tampon do vody a umyjes jej trosku aj tvaricku
Bolo dieta prenasane? Inde sa este nesupalo? Moze ist o uplne fyziologicky proces tzv. deskvamaciu pokozky, teda olupovanie vrchnej vrstvy pokozky. Prave teraz je dolezite pokozku dostatocne hydratovat a to telovym mliekom. LRP lipikar rozhodne nedrazdi, obzvlast ked si natrela prvykrat… je to vyborne neparfumovane telove mlieko a velmi vhodne na suchu pokozku aj u babatiek, olejovy kupel je tiez fajn (obzvlast pre psoriatikov a ekzematikov), ale na zdravu pokozku bez indikacie a odporucania lekara zbytocny (az neodporucane niektorymi dermatologmi) a Balneum sa nesmie dostat do oci, na to pozor. Nemozes ockavat od teloveho mlieka ani ineho pripravku, ze po jednom-dvoch natretiach sa vsetko vyriesi, chce to cas.

Čím to natieraš? Nie je to práve z toho?