icon

Ako riešiť problém dieťaťa v kúpeľoch?

21. okt 2024

Ahojte, mám problem . dcéra (13) dnes nastúpila do kúpeľov a nedáva to psychycky . Chce aby som pre ňu čím skôr došla .Najlepsie už zajtra .Poradte ako postupovať ? Môžem len tak pre ňu dôjsť ? Ďakujem .

abcabcada
21. okt 2024

Nemám deti a ani už nie som dieťa, ale za mojich teen časov nič takéto nefungovalo... Vydržíš, lebo musíš... Skúste jej dohovoriť, veď predsa len je dôvod, pre ktorý tam išla... Prípadne sa skúste pýtať s ňou, ak môžete alebo ju choďte aspoň navštevovať cez víkendy, ak je to možné...

pribinak
21. okt 2024

Však si zavolaj do poisťovne a do kúpeľov a presne ti povedia ako postupovať

ALE…..hneď po prvom dni baliť kufre? To je trosku skoro. Veď nech dá tomu šancu.
Čo take strašne sa tam deje, že to nedáva?

autor
21. okt 2024

@pribinak ďakujem . Dcéra je ťažký introvert . Dúfala som že to zvládne . Bohužiaľ nedava to . Skúsim zajtra zavolať čo a ako ďakujem .

pribinak
21. okt 2024

Dcére by som vysvetlila, že pre svoje zdravie, nech skúsi aspoň týždeň-dva vydržať. Nemusí tam byt celu vecnosť, ale hneď takto baliť kufre?

Ty ju poznáš. Pokial nemá nejakú psychiatrickú dgn., tak 13 ročne dievča musí trochu diskomfortu obetovať pre svoje zdravie

slavomira236
21. okt 2024

Tak ak by mala 7dem nedivim sa ale 13 rocna baba.nie nesla by som po nu. Treba jej vysvetlit ze to je pre jej zdravie.

autor
21. okt 2024

Samozrejme že jej to vysvetľujem .

Ďakujem za názore i keď porodiť som chcela v niečom inom 🙏🏻

kacena4
21. okt 2024

13r je uz dost velka aby to zvladla v kupeloch aj ako introvert. ja mam autistu a liecenie dal sam bezomna plakaval do telefonu kazdy den aby som pren prisla ale nakoniec to dal v pohode. urcite by som pri 13r. dietati neskakala ako "zapiska" ak pojde na strednu tiez mozno bude na intraku tak nech to tak berie, ak uz tak sa dohodnite ze ju pridete cez vikend na 3-4 hodky pozriet aby mala roztpytenie. hlavne jej vysvetlit ze tam nie je na dovolenke ale aby sa liecila a zlepsil sa jej zdravotny stav

danielahamar
21. okt 2024

Možno budem za padavku mamu, ale išla by som pre ňu.

letfenixa
21. okt 2024

Obvykle sa kúpeľná liečba dá predčasne ukončiť len zo zdrav.dôvodov.

lenja123
21. okt 2024

Ako by som čítala o svojej neterke. Rovnaký vek, rovnaký problém. Pred dvoma rokmi. Plakala každý deň do telefónu, vypisovala celej rodine, nech po ňu prídu. Reálne sme sa báli, že odtiaľ ujde. Po necelom týždni sa to "zlomilo" a po mesiaci pri odchode plakala, keď sa lúčila s kamarátkami a išla domov. Skús vydržať ešte aspoň pár dní, a pred dcérou nedať najavo, že ju uvažuješ zobrať domov. Povedz jej, že sa to jednoducho nedá, že musí vydržať.

kleopatra114
21. okt 2024

Zavolaj do príslušnej poisťovne a poraď sa . Nefunguje to tak , že prides , zoberieš dieťa a odídete , lebo je mu smutno .

slavomira236
21. okt 2024

@kleopatra114 tiez si myslim. Hlavne ked je liecba hradena cez poistovnu. Za kupelami sa zvykne cakat. Mohlo nastupit ine dieta

hopsas
21. okt 2024

Dá sa predčasne odísť aj keď je to skôr výnimkou. V kúpeľoch má tvoja dcéra prideleného lekára, ak jej ten dá pečiatku, že nezvláda kúpeľnú liečbu, môžete odísť okamžite.

marianarem
21. okt 2024

Nahovorila by som ju, nech vydrzi aspon tyzden a potom nech sa vyjadri. Tie prve dni mozu byt narocne. Ja som kedysi bola v kupeloch, ked som mala 14. Za mna ok, ale bolo tam jedno 7r dievcatko, ktore takmer vobec nejedlo a nic nehovorilo. Po asi 4 dnoch zacalo vyliezat z kukly, nakoniec bolo uplne v pohode, naslo si tam kamosky, niektore aj dlhodobe, ja som s nou v kontakte v podstate doteraz, uz vyse 30 rokov.

inull5
21. okt 2024

Ak má kúpele cez poisťovňu a nedokončí pobyt,je pravdepodobné,ze budu požadovať úhradu kupelnej liečby. Prečo si nešla ako sprievod?

kleopatra114
21. okt 2024

@slavomira236 s vlastnej skúsenosti : dieťa s postihnutím a so sprievodcom vydržalo týždeň , sprievodca matka volala na poistovnu a nebol problém . My sme skončili o deň skôr po dohode s lekárom ( s tým , že v papieroch sme mali napísané , že sme ukončili normalne ), ďalej tam boli deti so sprievodcom , tie odišli skôr o týždeň ( tým lekár ukončil , podmienky neviem ). Asi je to prípad od prípadu . V kúpeľoch , keď vedia , že im odíde klient skôr , tak hneď volaju ludom na čakačke , aby obsadili.

matkahelka
21. okt 2024

Ak si vedela, ze je dieta introvert, preco si s nou nesla ako doprovod? ja som s dcerou bola v BJ kupeloch 3x a teda neraz som tam videla pri ranajkach ci veceriach deti s placom, smutne, az zufale, ktore nejedli, ti opatrovatelia im do zblaznenia vysvetlovali, ze tam nie su na vecnost a ze to musia sami zvladnut a vobec to nepomahalo. kupelny pediater by ti povedal, ze 50% uspechu liecby je psychicka pohoda dietata. nic take ako "musi vydrzat" totiz nefunguje. vzdy je to dieta, aj ked velke, ale dieta. a mimochodom, kupelna liecba hradena poistovnou sa da bez problemov ukoncit, nic hradit nebudete, len to ma iste podmienky.

sarrraaa
Autor odpoveď zmazal
kleopatra114
21. okt 2024

@sarrraaa urcite sa jedna o detske kúpele , čiže jediní starší ľudia sú tam sprievodcovia malých deti . Autorka si snáď dieťa pozná a mohl tušiť , že tri týždne odlúčeniaod rodicov je dost a mohla požiadať o pobyt so sprievodom , hoci by za seba platila plnu sumu , lebo ako pre 13 ročnú by jej sprievod poisťovňa neschválila .

autor
22. okt 2024

@kacena4
@danielahamar

@letfenixa
@lenja123
@kleopatra114

@slavomira236
@hopsas
@marianarem
@inull5
@kleopatra114
@matkahelka
@kleopatra114
Volala som s dr z kúpeľov a bola za dcérou že skúsi do konca týždňa a uvidí sa ako sa adaptuje . Mne dr povedala že neni ani prvá ani posledná že psychycky nezvláda pobyt a deti odchádzajú domov a aj malé deti ktoré sú s rodičom po týždni .
Ďakujem všetkým