Ako riešiť škúlenie u detí efektívne?
Ahojte,je možné ho riešiť a vo veku 7 rokov?Chodím na vyšetrenia na Kramáre a tam tvrdia,že je ok,má dioptrií na jednom oku 2 a vraj to zatiaľ netreba riesit-to mi povedali,keď mal 5.No uvažujem,nemám ho dať pozrieť ešte inde v Ba?Už sa blížime k 7 narodeninám ,syn je autista a tiež ho hocijaký lekár nevysetri,nespolupracuje,naopak.🤔
Nás operovali v 6 r tesne pred narodeninami. Pomohlo, ale po čase sa začalo znova. Zmenili sme lekára, absolvovali sme 10 cvičení a páni kde sme chodili cvičiť povedala, že sme prišli pozde. Mali sme prísť vraj do 6 rokov. Hrozí nám ďalšia operácia, lebo postup do 6 rokov nebol vhodný.
@anketkarka môžem sa opýtať, kde ste chodili predtým?
Moja dcera bola operovana v januari, ako 7rocna. Mala ist uz skor, ale vzdy predtym ochorela. Bola uz aj na prvom cvičení, tam povedali, ze do tych 8mich rokov sa to este da cvičeniami napraviť. Ako bude rast, a oko sa bude vyvíjať, uvidia, ci bude treba este jednu operaciu. My sme z Ke..
Ak nie si spokojna, chod sa urcite poradit inam..
@sims122 k MUDr. Fejkovej. Teraz k MUDr. Dabózcimu. Pri cvičení sme mali perfektné výsledky. Akonáhle sme prestali, tak zhoršenie. Nie je to také zlé ako pred operáciou, len sem-tam pri námahe večer zabehnem, ale už sa to nedá zachrániť po 6 rokoch inak ako operáciou. Aspoň tak nám bolo povedané.
Oko a mozog u detí do 6 rokov sa vyvíja. Musí sa ,,naučiť" korektne fungovať. My sme zmeškali šancu, aby sa to naučilo. Preto je dobré to riešiť skôr a nedať sa uchlácholiť lekármi. Myslela som, že skúsená lekárka v jej veku vie čo robí. Keby nás aspoň hneď po operácii poslala cvičiť, tak sme mali vraj šancu.
@anketkarka ďakujem, dcérka má 6 a nosí okuliare vyše roka, ten týžden ju čaká operácia.
@sims122 držím palce, nech všetko dobre dopadne. Kde ju operujú?
@anketkarka Ďakujem pekne. Košice, doktorka Orlovska
Ďakujem Vám 😊

Neviem jak sa to riesi teraz, ale ked som bola decko tak som skulila a dostala som od lekarky nejake kvapky do oci. Pomohlo.