Ako riešiť sople u ročného dieťaťa bez odsávania?
Ahojte, je riesil niekto sople bez odsavania? Ak ano, ako?
panebože
Základ je práve odsávanie. Hlavne neverit názorom typu, že odsávaním sa tvorí viac sopla. Keď mala dcéra 5m a boli sme hospitalizované týždeň v nemocnici, tak sestričky jej každé 2 hodiny odsavali nos sondou, keď bolo treba zavolala som ich aj skôr a vždy prišli. Doma som odsávala podľa potreby, postup určite vieš.
@florita23 popravde je to ten jediny spravny sposob. Neni to ziadne tyranie, nomalne doetatu vysvetli ze ides odsavat sople, sprav co treba a potom tam bud a utis plac s laskou. Ziadne ospravedlnovanie, ziedne mamu to mrzi. Ty si zodpovedna za zdravie svojho doetata a robis prve posledne co treba aby mu bolo lepsie. A kludne kukni na nete daco o vyplachoch nosa.
@florita23 no musíš ju prilahnut tak, aby si jej neublížila. Ja som ročnej normálne v ľahu nohami z boku držala ruky, tak som jej och pridrzala pri tele, a jednou rukou som ju držala, druhou vysávač. Tri dcéry, pri každej dva roky neskutočný boj. Ale tá ulava po odsati... Och. Keď už ju budeš držať, zachovaj pokoj, výdrž ten neskutočný rev, netlac na odsávačku v nose, proste musíš sa vtedy doslova odosobniť. A poriadne do čistá vysať. Uvidíš, ako jej tým pomôžes. A ver mi, že takmer každá z nás to má alebo mala ťažké počas toho
@florita23 Dieťa odsávaním netýraš. Dieťaťu to nie je príjemné, tak sa prirodzene bráni, no radšej vydržať trochu protestov a vyhnúť sa tak zatekaniu hlienov dolných DC.
Nikdy som dcéru nepriľahla ani nič podobné, odsávala som jej, keď ležala na prebaľovacom pulte. Telom som fixovala nohy, jednou rukou pridržala hlavičku a druhou odsávala. Strekneš poriadne morskú vodu - akúkoľvek izotonicku, počkáš a odsaješ tak, že odsávačku držíš kolmo na záhlavie. Celé to trvá max 30 sekúnd a je to. Za mňa žiadne týranie 🙂 A alternatívu na cesty, výlety, máš aj ústnu odsávačku.
@florita23 nie je to tyranie, len neprijemne.. dieta sa brani, lebo to huci, boji sa. No ked to nepojde, nazbera sa mu hlien, zacne kasel, potom grcanie soplov, mozno pojde to nizsie na priedušky,mozno zapal str.ucha. takze radsej rev a odsavanie nasilu. Trva to chvíľu, ten boj okolo toho je na dlhsie. Je velmi malo deti, co si to nechaju odsat bez kriku
@florita23 áno, síce nemám taky, ale malo by to byť jedno, pokiaľ má funkciu vysavaca. Lebo vlastne to neťahá priamo cez hadičku, keď spojis odsávačku, máš tam len malinký otvor zo strany, kadiaľ ide vzduch. Čiže sila nie je maximálna. Ja mám normálny vysavac Philips, ale je dosť silný a mám ho na maxime. Ja viem, že s dieťaťom to je boj, ale budete mať pokoj obe. A fakt som mala dní, keď aj 25 krát som odsávala. Ale aspoň jej to nezlezie dole alebo nesadne na uška. To je potom oveľa horšie. A mám z lekárne tuším značka Noštek alebo Nosík, taká nejaká. Ono sú takmer všetky podobné. Ale určite odporúčam na vysávač,.budeš za to vďačná. Ten rev pár minút zvládnete obe.
A zuby ako cistite? Ci necistite lebo reve? Sú proste úkony, ktoré spraviť treba ci reve ci nie...ja si dieťa "prisadnem" tak ze hlavu ma medzi mojimi kolenami takže nie je úniku a nemôže sa mi kadejako krútiť. Vysajem tie sople za 10 sekúnd a hotovo. Po pár odsavaniach s revom pochopila ze jej to uvoľní noštek a už si strka aj kvapky aj odsavacku niekedy sama do nosa. Netreba z toho robiť vedu...odsavacka je fajn ta "noštek/nosátko" a vysávač najlepší taky co sa da regulovať ťah, ja nas nastavujem na polovičný a staci to, ale to uz podľa výkonu vysávača.
@florita23 ako prepačte ale po prečitani vašej otazky mam vyraz tvare ako ked si odomna vypitali latte bez mlieka :D proste tie sople musia von .. odsavat minimalne 3x za den ... ano bojuju aj moje revalo ... tak ako aj pri umyvani zubov ,strihanie nechtov, pri podani liekov ... pochopte co sa musi to sa musi... tiez som lutovala a nebolo mi to jedno ale keby mu to necham tak napriklad z tych soplov su neskor važne problemy kus si o tom precitajte ... prajem Vam vela sil a neni to tyranie je to liečenie ..
Jedine odsávaním dostanete von hlieny, na skrátenie choroby a rýchlejšie vyzdravenie je super inhalovat dieťa vtedy choroba prejde rýchlejšie 😊 a nasivin do nosa
Mas 3 moznosti ako dostat sople von:
1. Vysmrkat sa, co dieta v tomto veku nevie
2. Odsavacka
3. Preplach, pozri videa na nete, da sa robit aj malym babatkam, su na to take specialne nadobky alebo striekacka

Sople musia von a u tak maleho dietata moc moznosti nebude na vyber...