icon

Ako riešiť starostlivosť o choré dieťa?

4. dec 2023

Ahojte,len tak som premýšľala a zaujímalo by ma ze matky ktoré máte viac detí a muža v zahraničí alebo v práci niekde, ako riešite ked vam ochorie jedno dieťa (vysoké horúčky atd) a ráno musieť vystrojiť a odniesť ostatné deti do školy, škôlky? Ked vam nema kto postrážiť maroda? Beriete ho so sebou alebo ostanu aj ostatné deti doma?

Len fakt zo zvedavosti sa pýtam ☺️ pekný večer

autor
4. dec 2023

Napadlo ma to najmä teraz v zime,ked mladšia mala horúčky vysoké a tak som da zamyslela ze ako dobre ze je muz doma a môže staršiu zobrať do škôlky. .ze akoby som to riešila asi keby som sama

martinkatinka
4. dec 2023

Po ceste k lekarovi odvedies ostatne deti do skoly

autor
4. dec 2023

@martinkatinka to mi nenapadlo,lebo som k dr nešla ☺️

pe_mi
4. dec 2023

Ja som s deťmi stále sama.manzel v zahraničí.mam 5rocny rozdiel medzi nimi.
Starší 9 rokov.mladsia 4 roky.
Ak ochorie starší,je sám doma.ma hodinky na telefonovanie.skolku,školu máme 5min autom.
Takže zaveziem mladsiu do škôlky ,on je zatiaľ doma.ak ochorie mladšia,buď ide starší peši do školy sám.alebo ho ideme zaviesť autom hore dole.aj s chorou mladšou.
Ale našťastie nebývajú často chorí.
Akurát dnes som urobila staršiemu test, má silnu nádchu,zapchaty nos.ze zo srandy mu "pošparam" a hneď dve čiarky.tak pecka.
Mladšia má kvôli covidu od včera zavretu skolku.vela učiteliek a deti chorých.ale ona zdravá,zatial

tani777
4. dec 2023

Tak ono zavisi od viac veci..ci starsie chodi do skolky,ci je predskolak,ci skola..ak nie je predskolak/skolak,nechala by som doma..z vlastnej skusenosti,vsetko od seba vzdy chytia..predskolak by som zvazovala,skolaka by som odniesla aj s chorym mladsim..ak by nemal prilis horucky,cize by sa dalo..ak by mal vysoku horucku,nesla by som,cize by ostalo doma aj starsie dieta..

maciatkolulu
4. dec 2023

Tak myslím,že škôlka nie je celkom povinná,takže pokiaľ je jedno dieťa veľmi malé +škôlkar,tak ostane doma a keď školák,buď choré so sebou,alebo staršie už samé do školy. Iné sa nedá,sú aj rozvedené ženy,slobodné matky,ono sa dá zvládnuť všetko.

kubkovamama
4. dec 2023

Chvalabohu mne pomáha najstarší,aj keď som robila dvanástky,vybral menších atď,no kým bol aj on malý a ja slobodná matka brala som jedno,druhé so sebou,čo sa dalo robiť,auto som nemala.Kym bola úplne mini,zabalila chorú do kočíka a koľkokrát bábätkám je v chorobe lepšie na vzduchu.Horsie bolo v zime skoro rano,v mraze,cesta popri rieke,som myslela,že odmrznem a to som sa bála o malú,či nerobím blbosť.Ale keď nemáš inú možnosť..Ženy čo sú úplne,úplne samé nemajú na výber.

terezka1947
4. dec 2023

Keď manžel nebol doma,tak buď som vzala chorého so sebou alebo keď to bolo veľmi zle,nechala druhého doma. A keď boli starší,tak občas mi zdravého vzali do školy rodičia spolužiakov,teraz už vedia ísť sami.

kristinapetronela
4. dec 2023

Väčšinou odveziem k rodine a postráži a na druhý deň ideme až k doktorovi .inak už sa stalo ,že ostali aj všetci doma

h2
4. dec 2023

@martinkatinka A čo ostatné dni? Nejdeš každý deň k lekárovi.

alison11
4. dec 2023

Tak ja vždy oboch nesiem k detskej lebo do 3dní ochorie aj druhý a teda nemám energiu behať na 2x busom k detskej,ke´dže ordinuje na 14km.A veru zakaždým mal aj druhý už náznaky tej choroby čo mal prvý.

zorkahorka
4. dec 2023

Cesta do skoly trva autom minutu, takze ak bol mensi trojrocny chory, pockal v aute, kym vyprevadim starsieho k dveram. Cela cesra tam a spat trvala do 5 minut. Ale uz sa pyta byt sam - minule ma poslal do obchodu, ze sa nebude bat. Kukal rozpravky v tv... Takze nabuduce mozem pokojne odist do skoly bez neho.

martinkatinka
4. dec 2023

@h2 mam cas na riesenie.

selest
4. dec 2023

Vacsinou su chori naraz takze su spolu doma. Ak nie tak mensieho beriem.napr sebou a odnesiem starsieho a ideme domov a na obed zas aj ked cesta tam a nazad nam trva hodinu.. tak ale je predskolak a dost to riesia ked vela chyba. Nik iny mi starsieho neodvezie, muz nemoze tolko vymeskavat a maly by s nikym nesiel ma PAS. Jasne ze ak by mladsi bol velmi chory a horuckoval tak ho nikam netaham a ostavame doma. A ked je chory starsi tak to iste, tam mame ale do skolky par minut, alebo mensieho rano odnesie manzel kedze jemu zacne skolka skor a poobede moze dlhsie zostat ako starsi..alebo mozem malickeho nechat doma nik neriesi. Celkom je to ale na prd ak by mi manzel nepomohol velakrat by sme to nedali takze si neviem predstavit ze by bol niekde mimo a obdivujdm take mamicky. Aj moj mladsi je v obdobi vzdoru a vie pri skolke spravit rodeo takze ani mame ho uz nemozem nechat odniest, ak keby chcela,lebo uz by to vo svojom veku nezvladla. A vzhladom k tomu ze nepracujem len brigadne lebo vsak dieta jedno v skolke len na 4h aj to z mesiaca sme 3 tyzdne doma, tak platit niekoho by som si nevedela dovolit. Takze latame ako sa da

pe_mi
4. dec 2023

@selest u nás ani neriešia ,že vymeškava v škole.ale ja to riešim dosť 😁😁 našťastie chorý je málokedy.ale keď máme robiť všetko , čo v škole robili a dorobiť zo všetkého úlohy ,čo i len jeden deň,ide má poraziť .toho býva vždy dosť (je štvrtak), má poruchu pozornosti..tak ma ide poraziť .som šťastná ,keď je v škole a nezerie mi doma nervy (akože znie to zle,ale fakt nemám na to nervy)

selest
4. dec 2023

@pe_mi no to je este ta pridana hodnota ze sa s nim chvilu nervaci niekto iny😅 kedze mne mne doma aj chory len skace vrieska rozbija. Zabavim ho tak na 5 minut. A v skolke s nim nemaju problem, tak tam rad chodi a ja som tiez rada ze mam chvilu normalny zivot aj ked par hodin. Nastastie je este predskolak, a ked si predstavim ze zacne chodit do skoly a ja sa s nim budem ucit, no zbohom moje nervy..

pe_mi
4. dec 2023
tanyag
4. dec 2023

@zorkahorka 3 ročného samého doma? dobre som to pochopila?

ptvw
4. dec 2023

@tanyag podľa veľa báb tak robí len to nenapíšu, minule kocka písala ze ma dvojky 2,5rocne a staršiu autom vodí na koniec dediny do ms kým spia, že jej to netrvá ani 3 minúty všetko kým sa vráti domov ale musí si poznať deti, ja môjho tarzana ani na minútu nemôžem nechať

simca06022011
4. dec 2023

@ptvw
@tanyag moju som tiez v klude mohla nechat... ale ja som mala iny stres z toho, nervy aj ked iba dole k dveram kvli kurierovi. Ked napr. spala nikdy sa nebudila, ked pozerala rozpravku ani sa nepohla z tade... ja si pamatam z domu (medzi mnou a bratom je 14rokov, ze ho mama dala spat, a isli sme o 23tej na nakupy do tesca :DDD ). Cize zase nie je to rarita...su deti co fakt vydrzia. Moja bola od mala ucena, ze ak nieco ide klopat zvonit susede,fakt odkedy vedela chodit. Lebo kedze mne byvalo zle a boli sme stale same, tak som sa bala ze co ak sa mi nieco stane :DD tak vzdy bolo, sisa ak nieco.. co mas robit? ist k susede.

Ja by som as bala ist dalej, autom a tak, cize max smeti, a obchod pod oknom som davala...

simca06022011
4. dec 2023

autorka, zalezi na veku deti, na vzdialenosti do skolky, skoly... Niekdy sa to da vybavit ze starsie dieta vezme mladise do skolky, niekedy neda. NIekedy skolak aspon vie ist do skoly sam. Ale na tvojom ieste ja mam SOS osoby, ktore dokazu ked muz nie je doma, rano deti odniest...ako sa poznam, ja by som to mala uz preventivne dopredu naplanovane, pre kazdy nudzovy pripad... lebo u mna napr deita s horuckami von nejde...

saxana000
4. dec 2023

@tanyag 3 je strasne malo aj za mna.nasa bola prvy raz sama 5 a.pol rocna 5.minut kym som vybavila postarku kuriera postupne sme.to predlzovali ze som potrebovala izt do garaze..sedela.pri.rozpravke a ani sa nepohla

amelie2017
5. dec 2023

Akurat som to riesila minuly tyzden, maly mal anginu, vysoke horucky. Poprosila som susedu, co vodi svoje 2 vnucence do skoly a zo skoly, ci by mohla par dni bravat aj moju.

autor
5. dec 2023

Ďakujem za odpovede ☺️ moje deti su malé este a školy a škôlky mame 2 minúty cesty,takze asi tiež by som to riskla a sla aj s marodom alebo ked budú staršie tak už samé. ☺️

zorkahorka
5. dec 2023

@tanyag samozrejme. Starsieho som tiez tak naucila. Kym som odbehla do obchodu (mam ho 150 m od domu), tak pozeral rozpravky. Ani si nevsimol, ze som prec. Treba deti ucit byt samymi,nie byt stale pri nich

anna_anicka83
5. dec 2023

Ja sem - tam bývam sama. Keď je taká situácia, tak školáčka chodí sama už od druhého ročníka do školy. Škôlkarku som si normálne nechala doma. Ale väčšinou je chorá tá škôlkárka, takže toto sme riešili zatiaľ minimálne. Keby viem, že muž je dlho preč a choroba je nadlho, volám mamke. Tá je ďaleko, ale už na dôchodku, tak sa väčšinou vie zariadiť.