Ako riešiť torticollis u škôlkarov?
Dobry den, riesil niekto tortikolis u 4-5r. deti?
Ako ste to riesili? Nejake masaze, cvicenia....
Ja som to riesila s 1m navstevou fyzioterapeuta 🤷♀️ tipujem, ze rovnako sa to riesi aj so starsimi detmi
@autorka rehabilitáciou. A čím skôr. To ste zistili až teraz? Inak mojej tete to kedysi normalne rezali. Ma na krku jazvu
@lienka.7 ja som na to pedi upoxornovala, no tvarila sa ze je vsetko ok. Ona to nema teraz vela, no vidim, ze uz jednu lopatku ma vysdie ako druhu a obcas povie ze ju boli hlava.
Je mi jasne, ze fyzio. U maluckych adi hlavne davaju vojtovku, no u nej vojtovka asi nebude mozna kedze uz je taka velka. Preto sa pytam, co konkretne na fyzio s tym robia.
Ved jasne, ze so skolkarkou uz vedia cvicit aj inak, ked dieta spolupracuje. Zbytocne to tu rozoberas, z opisu ti nikto nepovie, ako sa bude postupovat, chodte na rehabky a uvidite.
Určite k fyzio a zatiaľ ak vidíš, že malá preferuje len jednu stranu, možno otáčanie hlavou na nepreferovanú stranu a tak zotrvať chvíľu, snažiť sa, aby rovnomerne na obe strany otáčala hlavu, ja by som základné cviky zo stretchingu dala, tým nič nepokazíš, cvič s ňou nech to máte formou hry. Držím palce

Ako to chces riesit? Ved jedine navstevou rehabilitacneho lekara a on vam napise procedúry...