icon

Ako riešiť tvrdú stolicu u dieťaťa po Beba Sensitive?

6. júl 2025

Ahojte cca týždeň a pol má malý mlieko Beba sensitive. Predtým mal babylove a keď ho pil tak plakal. Doma mi vraveli že to je z toho mlieka a že si mám pýtať iné od lekára tak som si pýtala... Malý mal po týždni tak tvrdú stolicu že mal až krv musela som mu hovna vyberať zo zadku čo to nevedel vytlačiť. Nemal každý deň takú stolicu ale dva krát už áno. Včera tiež... Až som ja revala keď som videla ako sa trápi... Ja som lekárovi písala on mi odpísal že to z mlieka ešte nemôže byť a že on nevie aká je príčina tvrdej stolice 🤷‍♀️ malého aj kojim ale mám málo mlieka tak preto ho tým dokrmujem. Povedali mi že mám skúsiť robiť mlieko do fenikloveho čaju a že ak aj potom bude mať takú stolicu tak to je určite z toho mlieka. Mali ste to niekto podobne? Mám chuť sa opäť vrátiť na babylove lebo teraz už viem že to mlieko mu nerobilo zle. Veď áno plakal ale to preto že mal koliky...predtým normálne prdel a kakal a teraz chudatko nič.... 😕😔 Keby som len vedela ako mu pomôcť... 😔

anajka266
6. júl 2025

Vek dietata?

mimer
6. júl 2025

Ano sensitive robila zle aj jednej mojej dcere,tiez ju zapekalo. Este skusit robit redšiu cize na 120ml vody len 3 odmerky alebo rovno prejst na povodne mlieko.

autor
6. júl 2025
@anajka266

Vek dietata?

@anajka266 má 5 týždňov

autor
6. júl 2025
@mimer

Ano sensitive robila zle aj jednej mojej dcere,tiez ju zapekalo. Este skusit robit redšiu cize na 120ml vody len 3 odmerky alebo rovno prejst na povodne mlieko.

@mimer to som už skúšala 🤷‍♀️ aj som mu vždy dala to mliečko zapiť prevarenou vodou. Zatiaľ sa mu to stalo len dva krát ale ja sa veľmi bojím v noci som sa len modlila nech sa zobudí len dva krát na papanie lebo som mala odsate moje mlieko ale čo bude cez deň to neviem 😔 určite mu ešte musím dnes pomôcť lebo teraz spinká a strašne sa puči a zo spánku mrnci. Ale on má iba 5 týždňov. Môžem mu opäť zmeniť mlieko po týždni a pol? 🤷‍♀️

any3108
6. júl 2025

Napr nutrilon má mlieko na zápchu je to Nutrilon comfort collics, pri starsom nám pomohol pri zápchach
Pri druhom, keď viac dní nekakal, tak som mlieko zarobila do fenykloveho čaju a zvyklo to pomôcť

autor
6. júl 2025
@any3108

Napr nutrilon má mlieko na zápchu je to Nutrilon comfort collics, pri starsom nám pomohol pri zápchach
Pri druhom, keď viac dní nekakal, tak som mlieko zarobila do fenykloveho čaju a zvyklo to pomôcť

@any3108 a koľko sa to mlieko dopláca?

autor
6. júl 2025
@any3108

@any3108 lebo mne lekár povedal že ak mu to bude robiť to mlieko zle tak mu môže dať iné ale to si budem platiť sama 🤷‍♀️ ale ja viem že tie špeciálne mlieka sú dosť drahé 🤷‍♀️

marcellka32
6. júl 2025

Mimo mlieka dať aj piť v týchto horúčavách vodu alebo fenyklovy čaj

autor
6. júl 2025
@marcellka32

Mimo mlieka dať aj piť v týchto horúčavách vodu alebo fenyklovy čaj

@marcellka32 dávam vodu vždy keď pije to umelé mlieko dávam mu zapiť alebo keď plače skôr že je hladný tak mu dám tiež vodu. Dnes som mu už čajík dala lebo som si v noci uvarila že by som mlieko z toho urobila

any3108
6. júl 2025

Bolo na predpis pred 3r neviem ako je teraz tzn. Doplácali sa pár eur
Mladší píl Nutrilon profutura jedno z najdrahších mliek na trhu a keďže mu ako jediné sadlo, museli sme kupovať