icon

Ako riešiť únavu a bolesť nôh u detí?

gorciovapetra410
6. feb 2025

Dobrý večer milé mamičky,prišla som si sem pre radu alebo skôr aby ste má niektorá upokojila ,mám syna 9ročný donedávna neposedný veselý chlapec,pred sviatkami (Vianoce) bol stále viac unavený chodil skôr spávať ,pripisovala som to zmene času potom to prestalo , minulý týždeň bol chorý mal zvýšenú teplotu ,sople,hlieny lenže začal byť znova strašne unavený ,predvčerom prespal celú noc ,potom na obed spal ďalšie 3-4 hodiny a ešte v ten deň išiel spať o 18:30, dnes to isté zaspal mi teraz nedavno o 18:20. Sťažuje si na bolesť stehien vnútorných ,dnes sme boli na odber krvi a zajtra po 11tej budú výsledky ,baby ale mne je strašne zle strašne sa bojím že to je niečo vážne , je aj bledý a veľmi chudunky ale to má zrejme po ockovi geneticky s tou váhou,stretli ste sa niektorá s niečím podobným ? Trápia má hlavne tie nožičky a tá únava :( občas je aj mrzuty :( do zajtra sa zbláznim celá sa klepem. Ďakujem vopred za odpovede

dennissa16
6. feb 2025

@gorciovapetra410 určite to bude maximálne chýbajúce zelezo,nič vážne. Neboj.Drzim palce

gorciovapetra410
autor
6. feb 2025

@dennissa16 uff veľmi pekne ďakujem ,dnes asi ani nezaspím od strachu :(

dennissa16
6. feb 2025

@gorciovapetra410 ja som v lete bola taká nijaká, unavená, nič sa mi nechcelo. Vkuse som len ležala, vkuse ma bolela hlava…chýbalo mi železo.
A keď je tvoj ešte aj po chorobe, tak to je mix všetkého možno

gorciovapetra410
autor
6. feb 2025

@dennissa16 no to chápem choroba je taká proste oslabí organizmus , len na nete som sa dočítala kadejaké strašiaky že je to možno leukémia a tak a ide mi z toho srdce puknúť a hlava tiež :(

dennissa16
6. feb 2025

@gorciovapetra410 verím, že máš strach. Daj potom vedieť.

gorciovapetra410
autor
6. feb 2025

@dennissa16 áno napíšem zajtra že ako dopadli tie výsledky ,ďakujem trošku ste ma upokojila , pekný večer ❤️

dennissa16
6. feb 2025

@gorciovapetra410 a ešte neviem ako je to pri tej chorobe hore ( nebudem ju ani vyslovovať), ale susedky dcéra mala zle výsledky krvi a pediatrička jej volala hneď poobede, neviem či z labaku kontaktovali okamžite alebo ako to bolo, ale už poobede musela bežať s dcérou do nemocnice, lebo mala zle výsledky. Nie až na druhý deň.

miriamzba
6. feb 2025

Nepíšeš, že by mal dlhodobejsie zvysenu teplotu alebo modriny. To je dobre. Dúfam že to nebude nič vážne, je teraz velmi vela viroz, zrejme to bude niečo také. Nám sa celý januar doma točili choroby- adenovirus, korona, rotavirus, spala a ešte aj chripka. A dokonca aj mňa a muža boleli stehná z chrípky 🤦‍♀️ čo sa mi predtým v živote nestalo. Drž sa, skús sa vyspať, a zajtra budeme na Teba myslieť! 🍀🙏

alickapusinka
6. feb 2025

Ešte sa neplaš nemusi to byť nič vážne aj ked sú to priznaky na tu pliagu

gorciovapetra410
autor
6. feb 2025

@dennissa16 každá doktorka alebo lekár sú iný a majú iný prístup nemyslím si že by mi dali vedieť skôr aj keby to vážne bolo :(

gorciovapetra410
autor
6. feb 2025

@miriamzba ďakujem veľmi pekne snáď to bude niečo podobné ach

gorciovapetra410
autor
6. feb 2025
gorciovapetra410
autor
6. feb 2025

@miriamzba nie nie teplotu mal zvýšenú len dva dni ale nič hrozne to nebolo len okolo 38.4 viac sme sa nedostali hore a modriny tiež nemá ,len aj tak sa bojím predsa ,viem že túto noc nezaspím :(

miriamzba
6. feb 2025

@gorciovapetra410 môj syn takto mával virozy, že obvykle iba mierna horúčka a extremna spavost niekolko dní. A ja sa tiež strašne bojím pri každej chorobe. Práve som našla že bolestou noziciek a únavou sa môže prejavovať aj nedostatok vit D alebo Mg alebo Fe. Tak dufajme že to bude niečo také nie závažné 🙏

vahcaac
6. feb 2025

@alickapusinka Ano aj, ale aj na XY iných diagnóz 🙂 podstatne menej vážnych.

Autorka kľud, nádych výdych. Je prirodzene, že človek často pri deťoch v tom strachu upadne a nedá sa to kontrolovať, ale tieto symptómy sú naozaj v tomto chrípkovom obdobi bežné. Ale je super, že si to dala skontrolovať. Absolútne si nepripúšťaj tu diagnózu, čo si napísala. Neni dôvod na obavy zatiaľ a s najvyššou pravdepodobnosťou to bude nedostatkom nejakého vitamínu alebo viróze.

gorciovapetra410
autor
7. feb 2025

Chválabohu žienky má len málo železa v krvi , keby bolo niečo horšie výsledky z krvi by to ukázali však ?? Padol mi kameň zo srdca a to obrovský

vahcaac
7. feb 2025

@gorciovapetra410 netreba to takto pitvať, výsledok krvi je dobrý a virusové obdobie a malo železa vysvetľujú symptómy. Netreba sa nad tým ďalej zamýšľať

dennissa16
7. feb 2025

@gorciovapetra410 no minimálne tu chorobu, ktorú sú spomínala, tak by v krvi ukázalo.
Takže si výdychni, kúp Narosan alebo zelezo, ktoré mu predpísala dr a uvidíš, že do 2 týždňov uvidíš na nom rozdiel.
Teším sa s tebou, že to dobre dopadlo

gorciovapetra410
autor
7. feb 2025

@dennissa16 áno kúpim to ,lenže mi nič nepredpísala žiadne železo povedala že mám mu dávať cviklu,čierne a červené ríbezle atď , ten narosan sa dá kúpiť aj bez predpisu ?

dennissa16
7. feb 2025

@gorciovapetra410 ja som si objednavala u sisi208 tu na MK, je to produkt Justu. Nekúpiš to v lekárni. Skús jej napísať. Je to drahšie, ale nerobí problémy ako napr Maltofer.

gorciovapetra410
autor
7. feb 2025

@dennissa16 ďakujem za radu skúsim jej napísať,ešte raz veľmi pekne ďakujem aj za podporu

miriamzba
7. feb 2025

Super!! Velmi sa teším! 😍 skús mu kúpiť floradix alebo rabenhorst, sú to chutné a velmi kvalitné sirupceky, každé ráno na lačno, a nech mu o 3 týždne zmeraju hladinu Fe.

gorciovapetra410
autor
8. feb 2025

U syna sa to ako tak zlepšilo ešte stále je spavý síce ale už je to o niečo lepšie a teraz to pokračuje s dcérkou mladšou 4r. Ona má železo v poriadku čiže to bude nejaký blbý vírus tiež začala byť ospalá a sťažuje sa na bolesť ručičiek :( snáď to už raz skončí tento kolotoč :(