Ako riešiť valgozitu kolien u 3-ročného dieťaťa?
mal to niekto ako sa to riesi pls ?
Treba nájsť lepšieho fyzioterapeuta, ideálne takého čo sa venuje deťom. My sme tiež museli dochádzať za dobrou fyzio do iného mesta. Dieťa musí spevniť Core tela, to znamená vnútorný trup. Sú na to špeciálne cviky ako dychové, tie sú základ a potom rôzne iné posilňovacie cviky. Keď sa spevní trup a svalstvo nohy sa vrátia do pôvodného uhlovania. Topánky pomôžu ale problém nevyriešia, musí cvicit
@tina505 dakujem za odpoved. vidim ze sa vyznate. mozem sa opytat , mozno budete vediet 🙂
kazala mu nosit barefoody a ortoped ortopedicke vlozky.
idem kupovat topanky a vazne neviem ake. ci ortoped alebo barwfood a na 2 hodiny denne do nich vlozky. alebo ortopedicke a do skolky batefood papucky. som z toho zufala
@mama4444 no prešli sme si týmto problémom, tiež som bola z toho najpred nešťastná, ale tá fyzioterapeutka nám naozaj veľmi pomohla, dokonca viac ako ortopéd. Tie topánky nie som odborník a neviem akolý presne máte typ chodidla a celkovo zdravotný problém, ale všeobecne ja viem že barefood topánky sú pre široké chodidlo, môj syn má úzke. Ja som kupovala protetiku topánky, ale ak je to moc drahé, čo je, tak sa dajú aj vložky z protetiky objednať a dávať do topánok. Neviem či má aj barefood možnosť riešiť cez vložky.

Dobrý deň, my sme to riešili s našim synom. Treba ortopedické vyšetrenie ak máte, tak kvalitný fyzioterapeut. Pravidelným cvičením sa stav pekne upraví plus fyzio pomôcky, ale v tom vas už naviguje fyzioterapeut