Ako riešiť vetry u štvormesačného dojčeného dieťaťa?
Ahojte, malý má ukončený 4. Mesiac, je kojený a pár dní dozadu ho začalo riadne bolievať bruško. Večer pred spaním strašne plače, zvíja sa a kde tu prdne. Začala som rúrkovať, vyjde dosť plynov. Okolo 3 rána znova, bolesti a riadne prdy. Už 3tí deň po sebe mu to v noci začalo a boli sme cca dve hodiny hore. Kojím pred spaním, okolo polnoci, okolo tretej a ráno. Niekedy aj častejšie. Cez deň ho nič nebolí. Chcela by som kúpiť espumisan, ale píšu tam, pred každým jedlom. Nestačí mu to dať večer alebo poobede? Lebo niekedy sa kojí dosť často, aj na uspávanie aj pomedzi na hlad. Potraviny čo jem mám odsledované, viem, že niektoré mu dosť vadia. Neviete ako pomôcť?
niekedy to moze byt len obdobie, kedy sa travenie vyvija a brusko sa viac ozve. ak cez den je spokojny a priberá, vacsinou to nic vazne nie je.
ak by sa to zhorsovalo alebo by mal velmi tuhe brusko, malo stolice, alebo krik neprestaval, radsej by som to konzultovala s pediatrom, ale z toho co pises to znie skor ako typicke plyny.
Za mňa zato môže prinajlepšom laktóza, v tomto období s tým má veľa detí problém. Za mňa espumisan bezvýznamný
Za mňa zato môže prinajlepšom laktóza, v tomto období s tým má veľa detí problém. Za mňa espumisan bezvýznamný
@danielahamar ak myslis laktozu cez materske mlieko, tak suhlasim. Pri oboch detoch som vysadila pri dojceni laktozu a videla som velky rozdiel, pozitivny.
@danielahamar ak myslis laktozu cez materske mlieko, tak suhlasim. Pri oboch detoch som vysadila pri dojceni laktozu a videla som velky rozdiel, pozitivny.
@hopatko ako to myslíte s tou laktozou? Kúpila som coliprev. Espumisan nezaberal. Ten coliprev si myslím zaberá, ale treba ho dávať pred každým jedlom a vzhľadom k tomu, ze moje dieťa sa kŕmi každú chvíľu tak vydržia prd. A s tou laktozou, keby som ja nejedla mliečne tak by ani jemu nešla do mlieka? Ja mlieko moc nemusím ale je pravda, ze teraz som začala jogurty aj kakao par krat v poslednej dobe.
@hopatko ako to myslíte s tou laktozou? Kúpila som coliprev. Espumisan nezaberal. Ten coliprev si myslím zaberá, ale treba ho dávať pred každým jedlom a vzhľadom k tomu, ze moje dieťa sa kŕmi každú chvíľu tak vydržia prd. A s tou laktozou, keby som ja nejedla mliečne tak by ani jemu nešla do mlieka? Ja mlieko moc nemusím ale je pravda, ze teraz som začala jogurty aj kakao par krat v poslednej dobe.
@kat_y ano, myslela som to samozrejme tak, ze laktoza cez materske mlieko...

Espumisan mu vobec nemusis davat pred kazdym jedlom, podaj mu ho vtedy ked vidis ze ho potrebuje a ma problemy.