icon

Ako riešiť výsev na pokožke ročného dieťaťa?

2. mar 2025

Ahojte dnes som si všimla na ročnej dcérke tento výsev🙂 čo myslíte?
Najprv som si myslela že len potničky no tento výsev je mapovitý nie ďupkový (pupáčikový)
Teraz už má aj na líčkach snažila som to odfotiť no .. nedalo sa mi aby to holo dobre vidno

Ďakujem za rady.
Mozem okúpať v harmanceku? Aby jej to stiahlo? A fenistil kvapky dať? 🙂
Ďakujem za radu zajtra volám Dr. Ak to neprejde
Ešte chcem dodať že má chytené hrdlo máme ATB (preto som si myslela že reakcia)

Ako riešiť výsev na pokožke ročného dieťaťa?
tairyx
2. mar 2025

Podľa mňa by to mohla byť reakcia na antibiotiká. Ale nie som lekár, takže určite dobre urobíš, ak zajtra zavoláš dr.
Harmanček neuškodí

autor
2. mar 2025

@tairyx ďakujem lebo som rozmýšľala aj nad 6.chorobou keďže aj teploty včera bez teploty a dnes výsev takže neviem

tairyx
2. mar 2025

Ťažko takto radiť 🤷‍♀️
Mne bol syn podobne vysypaný aj pri šarlachu,
Treba určite zájsť za dr ak to nezmizne do zajtra

luciaruz
2. mar 2025

Moja má zrovna presne toto isté. Presne že mapy, nie vypuklé vyrážky. Chrbát, hruď, tvár. Tiež mala teplotu 3 dni, 4 deň bez teploty, a 5. deň výsev. Je to šiesta choroba. Nemá sa to ničím natierať, neriešiť. Odznie to do 3-4 dní. Pri šarlachu býva "jahodový" jazyk. Pôjdem k doktorke jedine ak by jej to neprešlo.

autor
3. mar 2025

@luciaruz veru aj mne sa zdá nenatierala som s ničím, pozerala som si týchto 7 detských chorôb a vlastne toto mi pasuje na tom keďže večer utorok horúckovala (40tky), streda detto až piatok (4dní), sobota celý deň bez teploty a nedeľa ráno už tento výsev 😏....

Lenže teraz už neteplotuje ale začal jej zapácha moč po ATB, čítala som pribalovy leták (na krabičke sme nemali koľko dní dávkovať) ... tak že po odznení príznakov (čo beriem tie 40tky) brať sirup ešte 2-5dní, ja som sa rozhodla že dnes jej už nedám, (davala som ešte plus tie 2 dni), lebo určite je nanu silný sirup, a ešte PNC 🙄(čo ja sama som alergická naň)... nevedela som, prvej dcére nikdy Dr.nedala nič takéto, táto čo nám dávala liek je zastupujúca, keďže naša príde až utorok 😐

autor
5. mar 2025

Nakoniec sme si teda prešli 6.chorobou 🙂 aby som aktualizovala

luciaruz
6. mar 2025

Aj my, ten vysev mala iba 2 dni