Ako riešiť zápach z úst 2,5-ročného dieťaťa?
Mam 2,5 rocne dieta a stále ma zápach z úst. Robím nieco zle ?
Myslím tým strava, zmena zubnej pasty....atd
@anonym_autor Ak ma zuby ok, tak pije malo vody.
V prvom rade ústna dutina. Cistenie zubov, medzizubne priestory. Chodte k zubárke na kontrolu. V druhom rade to môže ísť zo žalúdka.
Je treba zkontrolovat zoubky, pripadne se podivat na mandle, vyloucit reflux.
Ahoj, ak mozes, tak mi napise sukromnu spravu a skusit ti poradit, co na zapach. Pouzivam jeden produkt, ktory je vhodny aj pre deti, tak mozno by pomohol
Ahoj, ak mozes, tak mi napise sukromnu spravu a skusit ti poradit, co na zapach. Pouzivam jeden produkt, ktory je vhodny aj pre deti, tak mozno by pomohol
@pumi21 ten zápach má nejakú príčinu a tá sa nevyrieši tým, že prekryje zápach. Už prestaňte tieto svoje biznisy tlačiť kam sa dá aj kam sa nedá.
@anonym_autor môže byť aj strava (veľa cukru a tým nemyslím len sladkosti), môže byť nejaký problém v žalúdku, málo tekutín, mandle, pokazený zub, zle vyčistené zúbky, nejaký zápal v tele... a teda nešpecifikuješ aký zápach, ale ak pripomína acetón, tak to môže byť diabetes.
určite začnite u zubára, ak nenájde problém, tak smer obvodná.
Nema problemy s mandlami? Ak ma napr. tzv. mandlove kamienky, tak aj z tych moze pochadzat zapach. Bolo by treba, aby krcny skontroloval krcne mandle, ako su tie na tom...
@anonym_autor je možné, že má helikobaktera. Je to dosť chytľavé. Na gastro by som nešla kvôli hadičke. Skús kúpiť mastichu, dať mu ju, či prejde. Ak zje tabletku.
@anonym_autor v lekarni maju taky sprej do ust na upravu mikroflory (moze mat premnozene bakterie), nazov zial neviem, je to vhodne aj pre deti.
@anonym_autor u nas to bol reflux, pomohol sirup gastrotuss a viac menej sa mu to zhoršovalo najmä pri dráždivom kašli
@anonym_autor môže byť aj strava (veľa cukru a tým nemyslím len sladkosti), môže byť nejaký problém v žalúdku, málo tekutín, mandle, pokazený zub, zle vyčistené zúbky, nejaký zápal v tele... a teda nešpecifikuješ aký zápach, ale ak pripomína acetón, tak to môže byť diabetes.
určite začnite u zubára, ak nenájde problém, tak smer obvodná.
@sissy27 často kadze den pije kakao mlieko granko žeby to? ....písali ste ze sladké.... mam skúsiť obmedziť?
A este ma aj sopliky asi tyzden
@sissy27 často kadze den pije kakao mlieko granko žeby to? ....písali ste ze sladké.... mam skúsiť obmedziť?
@anonym_autor moja ked mala zapach z ust tak mala aftu.
Zo sladkeho- ked sa spravne cistia zuby , nebude ziadny zapach.
@anonym_autor mozno jej nieco zle travi, napr. aj mlieko. Mojej dcere spravili taky test, ze len musela dychat, ci vdychovat, neviem presne, lebo tam bol s nou muz. Plus jej brali krv. Ale podstata je, ze jej skontrolovali, na co ma intoleranciu,comu sa mame vo velkom mnozstve vyhybat a nemuseli jej preto zavazdat ziadnu hadicku a podobne "nasilne" metody. Nema nejake ine problemy s travenim, stolicou (prilis casto), aftami, vyrazkami?
@anonym_autor a ako dlho pozorujes ten zapach z ust? Lebo ak kratkodobo, tak to moze mat suvis aj s tymi soplikmi (dycha ustami, vysusuje sa sliznica), takisto mu mozno zle travi mlieko. To by som kludne zrusila, nepotrebuje ani mlieko (predpokladam krabicove trvanlive) a granko uz vobec.
@anonym_autor ak má sople tak to môže byť aj tým. Pri soploch smrdí všetko. Ústa, nos.
Ak by to trvalo tak najskôr by som sa zamerala na dôkladnú hygienu zubov. Treba v tomto veku už používať niť, jednozväzkovú kefku a aj normálnu.
Ak to nepomôže tak smer pediater. Mozezto byť reflux, helikobakter, mandle a ďalších milión vecí.

Zúbky má v poriadku? Netrpí refluxom?