Ako rozpoznať atopický ekzém od kvasinkovej infekcie?
Ahojte zienky, prosim Vas, ktora mate skusenost a vedeli by ste takto z fotky urcit o co sa jedna. Atopicky ekzem alebo kvasinkova infekcia? Na dotyk je to drsne, malilinko supinate, niektore plochy su ostro ohranicene, ine nie. Zatial jej to natieram bepanthenom sensiderm, zacervenanie sa trosku stiahlo, ale nezmizlo. Ak sa jedna o kvasinku, tak tam bude potrebna ina liecba, antimykotika a zinkova mast na vysusenie. Ideme tento tyzden na poradnu, tak sa samozrejme budem informovat… Lenze, viac hlav, viac rozumu 🙂 Dakujem 😊

Z tejto fotky ťažko povedať. Môže to byť oboje. Ale teraz zatiaľ to nijak nevysušuj, lebo ak je to atopia, tak sa to naopak musí hydratovať 🙂
@sahel vzhladom na miesto a tvar skor kvasinky, ale fotka je dost neostra
@senta_sofia ano, viem, fotka je dost neostra, lebo slecna mi nevie chvilku v klude polezat… Tiez som skor naklonena ku kvasinke, lebo som nezaregistrovala, aby ju to svrbelo a najprv sa jej to objavilo na brade a postupovalo nizsie… Nastudovala som si o oboch diagnozach, ale tuto je to tak nespecificke, ze pomoze len ster. A prosim Vas, moze ster z koze spravit aj pediater alebo je to vyhradne v rukach kozneho lekara? Pretoze kym sa dostaneme ku koznemu a budeme to nespravne liecit, tak sa jej stav moze aj zhorsit…
Z tejto fotky ťažko povedať. Môže to byť oboje. Ale teraz zatiaľ to nijak nevysušuj, lebo ak je to atopia, tak sa to naopak musí hydratovať 🙂
@denkabemommy ano, viem, nastudovala som si oboje, presla celeho MK a prezrela fotky na celom googli, ale tu je to dost nespecificke… Plochy su aj nie su ostro ohranicene, su aj nie su supinate… Ale ako som pisala, tak som priklonena ku kvasinkam, lebo sa jej to objavilo na brade, krku a potom nizsie na brusku…
@senta_sofia ano, viem, fotka je dost neostra, lebo slecna mi nevie chvilku v klude polezat… Tiez som skor naklonena ku kvasinke, lebo som nezaregistrovala, aby ju to svrbelo a najprv sa jej to objavilo na brade a postupovalo nizsie… Nastudovala som si o oboch diagnozach, ale tuto je to tak nespecificke, ze pomoze len ster. A prosim Vas, moze ster z koze spravit aj pediater alebo je to vyhradne v rukach kozneho lekara? Pretoze kym sa dostaneme ku koznemu a budeme to nespravne liecit, tak sa jej stav moze aj zhorsit…
@sahel asi zavisi od pediatra. Napr. Dovera ma kozneho lekara online, len treba poriadnu fotku, to na margo tych cakacich dob. V puse nema biely povlak? Lebo na krk sa jej to mohlo rozliezt aj zo slin. Aj kvasinky na kozi svrbia.
@sahel asi zavisi od pediatra. Napr. Dovera ma kozneho lekara online, len treba poriadnu fotku, to na margo tych cakacich dob. V puse nema biely povlak? Lebo na krk sa jej to mohlo rozliezt aj zo slin. Aj kvasinky na kozi svrbia.
@senta_sofia dakujem krasne za pomoc. Skusim teda lepsiu fotku a kontaktujem online lekara z Dovery. Nie, biely povlak v puse nema…
zinkovu mast napr sudocrem môžeš natriet už aj teraz, ta sa použiva aj na ekzem, mávam ho a niekedy použijem aj sudocrem , a ak niečo začinaš natierat najskôr na malu plochu a počkat
@denkabemommy záleží od každého, ja musím najskôr stiahnut zapal vysušením napr zinkovom mastou alebo niečim..a hydratovat musím poctivo ked je to vyliečené
hydratovanie mi práveže ešte zhoršoval ekzém .
@denkabemommy záleží od každého, ja musím najskôr stiahnut zapal vysušením napr zinkovom mastou alebo niečim..a hydratovat musím poctivo ked je to vyliečené
hydratovanie mi práveže ešte zhoršoval ekzém .
@sara07 dakujem za tip, sudocrem mi nenapadlo vyskusat. Vcera som ju trosku vykupala v hypermangane a zapal sa trosku stiahol, uz to nie je tak cervene. Kazdopadne budem vyzadovat ster, lebo liecit takto naslepo je hlupost 🥲
@sara07 dakujem za tip, sudocrem mi nenapadlo vyskusat. Vcera som ju trosku vykupala v hypermangane a zapal sa trosku stiahol, uz to nie je tak cervene. Kazdopadne budem vyzadovat ster, lebo liecit takto naslepo je hlupost 🥲
@sahel hypermangan je antisepticky, tym nic nepokazis, ja som vzdy skusila par aplikacii canestenu, lebo aj ekzemove loziska mozu sekundarne osidlit kvasinky
@sahel tak hypermangan vysuši , zjemní zápal , ekzem sa považuje za zapal kože autoimunitne ochorenie
vyradila by som mliečne okrem jogurtov ale skutočných na báze hollandia , bryndze a acidka
ešte sa kupe v dubovej kôre, morskej soli - stačí ti v dm čo maju to obyčajnu . kawar je len predražená blbost - ovsených vločkách
nechcem ti brat iluzie ale pediater alebo kožná tiež pôjde podla schémy no vyskušame toto a uvideme čo zaberie a tak pekne dookola
najhoršie na ekzeme je to že niečo ti zabera, potom prestane a čo ti super zaberalo ti ešte zhorší , na to sa treba pripravit
My sme mali na také ATB. Ale urobila sa najskôr vyrážka a potom sa rozšírilo na taký kruh

@sahel vzhladom na miesto a tvar skor kvasinky, ale fotka je dost neostra