icon

Ako sa dá kúpiť kvalitný med?

kiks_1
17. feb 2018

Ahojte, neviem či sa niektorá vyznáte, ako sa dá kúpiť kvalitný med? Výber je bohatý, ceny rozdielne a neviem podlľa čoho vyberať.
Včera sme dostali, ale jeden je so zázvorom, druhý s čokoládovým krémom, bojím sa to dať deťom.

jankaga
17. feb 2018

@kiks_1 najlepšiesie je najst si v okoli priamo vcelara. My kupujeme tak. Este ma napadlo, u nas byvaju farmarske trhy, aj tam sa da kúpiť priamo.

jankaga
17. feb 2018

@kiks_1 kuk vcelamarket v novom meste n. Vahom. Pozeram, ze odtial si

kiks_1
autor
17. feb 2018

@jankaga Ďakujem, nevedela som o ňom. ☺

sissy27
17. feb 2018

@kiks_1 ja kupujem len normálny med, bez tých "príchutí", dostala som jeden škoricový, je fajn ale proste med má byť med a keď si chcem niečo dochutiť škoricou, tak si ju tam dosypem.
Kvalitný med keď otočíš fľašu hore dnom, tak bublina vzduchu ide pomaly. Ja kupujem priamo od včelára.

ukulela
17. feb 2018

@kiks_1 v prvom rade slovensky, a od overeneho vcelara. tieto miesaniny s cokoladou a pod neuznavam.

pribinak
17. feb 2018

Ja zvyknem kupit bud od včelára, alebo v takých tych obchodoch ako je Starý otec, alebo farmársky trh.

hankano
17. feb 2018

Med môže "pančovať" aj nejaký včelár, ale určite je vhodnejšie med kupvať tam. Inak teba alebo tvoje deti myslím nezabije ani ten zo supermarketu (samozrejme v rozumných dávkach)

monika2012
17. feb 2018

Ja odporúčam medovicový med od včelára. Je to vlastne med z tých malých vošiek, čo žijú na ihličnatých stromoch. Má tuším okolo 4x vyšší podiel vitamínov, minerálov a enzýmov ako klasický kvetový med. Je takej tmavej farby a chuťovo je výborný. Ale je to najdrahší med spomedzi medov. Treba samozrejme kupovať od včelára, ktorý väčšinou nemá záujem klamať klientov a kaziť si dobré meno pančovaním. Ja dcérke dávam iba tento med. Keď na ňu "lezie" choroba, tak aj trikrát denne po lyžičke.

bnov
18. feb 2018

Osobne by som zo supermarketu med nekupovala, veľa spoločného to s medom nemá. Ja kupujem od včelára, ponúka aj med s rôznymi príchuťami (škoricový, zázvorový, čokoládový krém), ten kupujem zriedka, iba kvôli synovi.

montemotherone
18. feb 2018

@kiks_1 je dosť slovenských oficiálnych včelárov. Kúpiš to väčšinou na dobrých trhoch, alebo aj v špeci predajniach. Osobne nekupujem všelijaké ochutené. Dávam prednosť lesným medom. Sú drahšie, ale obsahujú menej alergénov ako kvetové...

rikarika
19. feb 2018

@kiks_1 ahoj, aj mnohí včelári pridávajú aditíva do medu prosti kryštalizácii - teda zbytočnú chémiu, ja odporúčam kupovať med skryštalizovaný - od včelára alebo na trhu. Spustiť sa dá doma na teplom mieste, bez aditív.

ada2192
20. feb 2018

Ja už roky kupujem výborný agátový med priamo od včelára - Včelárstvo Zajíček.