Ako sa prejavuje cukrovka u dieťaťa?
Dobrý deň.
Ako sa prejavuje cukrovka u dieťaťa? A čo to obnáša?
@pribinak fúú našťastie to asi nebude ono. Chodí často na wc, ale malo pije....a unavená je.....ale to asi nebude ono...či?
@dievcatko112233 aj v niektorých lekárňach zmerajú glykemiu
Ano je to sprievodný jav na cukrovku. Nie každý človek berie hned inzulín su aj cukrovky 2 typu nie len prvého.Ja mám cukrovku mala som take príznaky ale ja mám lieky.Tak ako u dospelých aj u deti nie každe dieťa berie inzulín kamarátka ma syna s cukrovkou a tiež na liekoch.Ale áno sú to príznaky na cukrovku čo popisuješ.Daj zmerať s prsta glykemiu radšej skôr ako už neskoro čím skôr to treba riešiť.
Deti mavaju DM1 a idu hned na inzulin, daj dcere zmerat glykemiu v lekarni to zvyknu robit
priznaky aj napr svrbenie celeho tela potenie nevladze vyprahnute usta vela moci
inak vies kupit aj pasiky na moc na kontrolu cukru v moci
Choď s ňou na kontrolu. Môže to byť diabetes alebo aj štítna žľaza. Radsej skôr ako neskoro.
@alickapusinka u dieťaťa nebude DM 2.
@pribinak jasne že je aj u deti 2 typ cukrovky kamáratkin syn ma 2 typ nikdy nikto v rodine nema a nemal a berie lieky.A dostal po očkovani.Takže z jej rozpravania viem.Určite ak existuje u dospelých tak isto aj u deti.A hlavne tých čo maju obezitu.Zajtra sa ešte opýtam diabetologičky a potom TI dám za pravdu hej.Ked mi to ONA potvrdi.
@dievcatko112233 odpoved ti da lekar po vysetreniach
Ťažko sa mi čítajú tie komentáre.
Mám dcéru. 12r. Z toho 5r je Dia. Typ 2 u deti neexistuje! Deti trpia cukrovkou typu 1, kedy ste len na inzulíne! Žiadne tabletky!
To že chod k doktorovi odpichne ráno cukor je na zaplakanie! Dieťa s cukrovkou je prijímané hneď na jis.
Áno, je to život ohrozujúci stav! A nie čakať na ráno.
Príznaky - veľký smäd, nespavosť, problémy zo spánkom, zle videnie, extrémna únava, veľký úbytok váhy atď…
Záleží od kedy tento stav je, od kedy telo neprodukuje inzulín. Keď nás 1x hospitalizovali, po nás prišiel chlapec ktorý to bohužiaľ nedal. Mama bol diabetička o to viac smutné.
@pestenuliky na jiske??????? To dúfam nie. Zatiaľ máme len podozrenie
@dievcatko112233 áno na JIS, pretože je to život ohrozujúci stav.
@pestenuliky môj syn je diabetik s 1.typom a keď mu to zistili mal 18 mesiacov. Áno, prvé kroky vedú k pediatrovi , na pohotovosť alebo volat záchranku, ak upadne do bezvedomia, áno, aj to sa môže stať a následne je prijem na jisku.
Chodíme do Lubochne do národného ústavu a verte mi, ze to, ze aj deti majú diabetes 2.typu mi povedala docentka, ale ide o deti, ktoré majú obezitu, teda su staršie, väčšinou v puberte.
Pri takto malých deťoch ako ma autorka ide zväčša o 1.typ diabetu. Takže ano, je to život ohrozujucibstav a je nutné vyhľadať lekársku pomoc.
@pestenuliky na jiske??????? To dúfam nie. Zatiaľ máme len podozrenie
@dievcatko112233 potvrdili vám ten diabetes?

Častý smäd, najmä večer a v noci, časté chodenie na wc, veľký hlad, deti sú veľmi unavene, často veľmi schudnu, majú plesne na pohl. orgánoch, ….
Treba skočiť k pediatrovi na odpichnúť glykemiu ráno nalačno
Ak bude glykemia vysoká, tak v nemocnici sa nastaví diéta a pichanie inzulínu, alebo pumpa