icon

Ako sa prejavuje zápal slepého čreva u dieťaťa?

jurinecka125
24. júl 2019
diewcatqoo
24. júl 2019

@jurinecka125 ahoj, ja som mala zapal slepeho creva, ked som mala 10 rokov. Spominam si, ze ma strasne bolelo brucho (nie len na pravej strane, kde sa slepe crevo nachadza, ale cele brucho) a zvracala som dost.

luliu
24. júl 2019

Ja som mala ako dieťa. Bolelo ma veľmi brucho a neskôr prišla teplota. Nezvracala som

jurinecka125
autor
24. júl 2019

@diewcatqoo ahoj dcera ma 4 roky bolelo ju brusko na pravej strane, mala zimncu, nezvracala, detska lekarka nas poslala zajtra na sono, ze na pravej strane citi tvrdy obsah, ale nevie co to moze byt, neviem ci mam ist radsej teraz na pohotovost, aby som to nezanedbala, lebo dcera trpi aj zapchami, neviem ci radsej ist, dakujem za info

jurinecka125
autor
24. júl 2019

@luliu dakujem za info, ta bolest u stvorrocnej dcerky nie je taka silna, tak preto sa pytam, dakujem

luliu
24. júl 2019

@jurinecka125 ta bolesť by sa postupne stupnovala a zvýšila by sa aj teplota, keďže ide o zápal v tele

jurinecka125
autor
24. júl 2019

@luliu dakujem tak to bude asi nieco ine, pediatricka nevedela

luliu
24. júl 2019

@jurinecka125 ak je podozrenie na slepé črevo, treba ísť k chirurgovi. Pamätám si, že som bola u pediatricky, ta ma poslala k chirurgovi a ten rovno do nemocnice a do hodiny ma operovali

baboobchod
24. júl 2019

Syn mal 10. Pár dni/ týždňov sa sťažoval sem tam na bolesti brucha, ale pripisovali sme to svalovici z karate. Až to prešlo do tráviacich ťažkostí trvajúcich asi 3 dni, az jeden večer ho tak bolelo brucho (celé, nielen vpravo), že sa mi tu zvíjal, pritom on bolesť vždy znášal dobre. Mal aj teplotu. Zavolala som sanitku. Na Kramároch síce spravili sono, ale crp nie a uzavreli to ako tráviace ťažkosti. Na druhé ráno mužovi skoro doma umrel, letel s ním znovu do nemocnice, crp obrovské, slepak prasknutý. Úrad pre dohľad samozrejme skonštatoval, že všetko bolo ok.

lindusss2016
24. júl 2019

@baboobchod hrozne... tak to strasne zanedbali. Pritom spravit crp je fakt minimum

zuzumajko
24. júl 2019

@jurinecka125 bez na pohotovost. Mala som 9 ked mi orasklo. Zaoalena pobrusnica..velmi zle. A len preto, ze 2 roky som chodila ob mesiac na pohotovost a lekarka stale ze som precitlivela...
Inak, bolesti bruska vpravo a v okoli pupku, zvracanie, zimnica, ja napr som nemala vetry, cokolvek som zjedla, slo von. Skus prehmatom brusko. Ak je naozaj tvrde, nevahaj a bez na pohotovost.

eliska13
24. júl 2019

@baboobchod presne toto mi hovorila včera suseda boli na Kramaroch s podozrením na slepak sono spravili a nikto mu nespravil CRP a odoslali ich k pediatricke a tá znova na Kramáre, lebo brucho boli dalej kocurkovo

baboobchod
24. júl 2019

@eliska13 hm tak sa zjavne nepoučili... ja som podnet na ÚDZS podala preto, aby sa ta mladá doktorka (a ostatni) uvedomila a viac to inému dieťaťu nespravila :( však crp je základ a muselo byt vysoké už keď sme tam prvý krát prišli :(

ildiko36
25. júl 2019

@jurinecka125 bolest brucha..(presne sa da vysetrit..ked dieta lahne a mierne pokrci nohy v kolene .na pravej ruke spoj ukazovak so strednym palcom a stredny palec daj na pupok a velky palec na panvovu kost..uroby sa taky polkruch medzi prstami rozdel to na poli a presne v strede zatlac..ked ho tam boli je to slepe crevo.. dalsie priznaky: teplota, napinanie na zvracanie zvracanie

terezka1947
25. júl 2019

Syn mal bolesti bruska minuly rok,aj teplotu cez 38,boli sme na pohotovosti...crp ok,usg ok-vraj zastavene vetry,no a par dni nemal.stolicu....povedali nam,ze keby teplota nwustupovala do rana,mame prist este raz. Nastastie do.rana teplota nebola,no a postupne brucho bolelo menej a menej,nezvracal,nic.