Ako sa starať o pleť bábätka s keratosis follicularis?
Zdravím Vás, prosím o nejaké Vaše rady a tipy triky, ak máte bábätko s touto kožnou diagnózou. Môj malý má 1r ma to na ramene a líčkach, kožná n. Poradila Avene natierať a používať olej Avene do kúpeľa. A samozrejme natierať keď ideme von. Malému sa nelepší nic.
Mna zaujíma, ci tvar vždy ráno aj večer umývate tak nanášate krém, keďže kožná spomínala ze s vodou opatrne viac vysušuje. Ako často kremujete, a pod. Co vám pomohlo. Ďakujem pekne!
@sisa323 ahoj. Môj syn má už dva a pol roka a ma to od narodenia. Na toto ochorenie neexistuje liečba. Sú obdobia kedy to je horšie a kedy lepšie. Zaujímavé že vám kožná nedala recept na krem s kyselinou mliečnou, skus si to opýtať. Ostáva nám len dúfať ze príde deň kedy im to zmizne 😁 je to dedičné. Môj syn to ma po manželovi jemu to ale v puberte našťastie zmizlo ale svokra mi vravela ze bol tak isto "vyhádzaný" ked bol malý ako moj syn.
@sabinami prosím Vás, ako ho krémujete? Každý deň? Stále hľadám, čo by bolo naj, či dané miesta ráno umyť a následne natierať, a takisto večer pred spaním umyť a natrieť, aby to neboli len nánosy krému. Jedno rameno ma silné a takisto líčka, nám odporúčala Kožná len Avene krém a olej do kúpeľa. Vopred ďakujem za info 😊
@sabinami
@sabinami prosím Vás, ako ho krémujete? Každý deň? Stále hľadám, čo by bolo naj, či dané miesta ráno umyť a následne natierať, a takisto večer pred spaním umyť a natrieť, aby to neboli len nánosy krému. Jedno rameno ma silné a takisto líčka, nám odporúčala Kožná len Avene krém a olej do kúpeľa. Vopred ďakujem za info 😊
@sabinami
@sisa323 za mňa olej vobec, nechcem určite nijakým spôsobom podkopavat vedomosti lekárky ale myslím ze odporučiť na toto ochorenie olej je to najhoršie už aj len z logického hľadiska.
My kupeme každý večer a používam klasicky detsky sprchový gél z DMka babylove ten obyčajný modry, skúsili sme aj ten biely co je nejaký extra sensitive ale na ten mal syn alergickú reakciu. Po kúpeli ho len normlane osušime uterakom a natrieme tým krémom s kyselinou mliečnou. Je perfektný ja ho synovi kradnem 😆 ale ako som už spomínala žiaľ toto ochorenie sa nedá liečiť skratka sú obdobia horšie a lepšie. Ja už ďalej kozmetiku nechcem meniť toto nám vyhovuje a vlastne už rok a pol sme nezmenili kozmetiku a ako som už spomínala raz to ma horšie raz to ma lepšie takže kozmetika na to očividne vplyv nemá

@sisa323 ahoj. Môj syn má už dva a pol roka a ma to od narodenia. Na toto ochorenie neexistuje liečba. Sú obdobia kedy to je horšie a kedy lepšie. Zaujímavé že vám kožná nedala recept na krem s kyselinou mliečnou, skus si to opýtať. Ostáva nám len dúfať ze príde deň kedy im to zmizne 😁 je to dedičné. Môj syn to ma po manželovi jemu to ale v puberte našťastie zmizlo ale svokra mi vravela ze bol tak isto "vyhádzaný" ked bol malý ako moj syn.