icon

Ako sa vyhnúť brušnej viróze v rodine?

4. okt 2025

Dcera zacala okolo 1nej v noci grcat. Uz zvracala 3x, uz len sliny z nej idu. Nejedla vcera nic tak co nezvykne, dokonca v skole nezjedla ani obed, lebo bolo nieco co nema rada. Vraveli niektori rodicia ze v skole sa siri nejaky grcaci virus, neviem ci aj u nich v triede. Je nejaka sanca ako sa nenakazit? Strasne zle znasam grcanie. Odkedy zacala grcat tak sa prestahovala ku mne do spalne.

autumm
4. okt 2025

No uz s tým nespravíš nič. Aj tak bola infekčná uz vopred a nejaká tá pusa urcite padla😀 aj pri grcani tie čiastočky idú kade tade a pravdepodobne si ich uz aj vdychla. Ale nemusíš sa nakaziť. Možno telo zabojuje

agnes28
4. okt 2025
@autumm

No uz s tým nespravíš nič. Aj tak bola infekčná uz vopred a nejaká tá pusa urcite padla😀 aj pri grcani tie čiastočky idú kade tade a pravdepodobne si ich uz aj vdychla. Ale nemusíš sa nakaziť. Možno telo zabojuje

@autumm nenakazi sa vdychnutim, ale zjedenim. Sprosto povedané, ale skrátka zle umyté ruky - potom niečo zje, ale si len priloží ruku k ústam... tak sa tieto grcacky prenášajú

agnes28
4. okt 2025

@anonym_autor jediná šanca je všetko stále dezinfikovat a nejesť nič neumytymi rukami🤷‍♀️

mmoni89
4. okt 2025

Toto sa.nam nikdy nepodarilo tak držím palce. Je nas a vždy sme to mali všetci.to by som asi musela.len dezinfikovat nonstop. Inak vírus je v tele aj10 dní po ,takže vždy dezinfikovat wc

agnes28
4. okt 2025
@mmoni89

Toto sa.nam nikdy nepodarilo tak držím palce. Je nas a vždy sme to mali všetci.to by som asi musela.len dezinfikovat nonstop. Inak vírus je v tele aj10 dní po ,takže vždy dezinfikovat wc

@mmoni89 nám sa to niekedy podarí, ale ja som v tomto fakt šialený pedant, mám aj lampu na vyžiadanie izby, ta zabije vírusy spoľahlivo

bavlnka92
4. okt 2025
@agnes28

@mmoni89 nám sa to niekedy podarí, ale ja som v tomto fakt šialený pedant, mám aj lampu na vyžiadanie izby, ta zabije vírusy spoľahlivo

@agnes28 akú lampu ak môžem vedieť? vďaka

autor
4. okt 2025
@agnes28

@agnes28 uz som vyziarila cely dom, vydezinfikovala wc, vymenila postelne, utrela celu kuchynu a podlahu parnym mopom

katulienkax
4. okt 2025
@agnes28

@autumm nenakazi sa vdychnutim, ale zjedenim. Sprosto povedané, ale skrátka zle umyté ruky - potom niečo zje, ale si len priloží ruku k ústam... tak sa tieto grcacky prenášajú

@agnes28 hlúposť hovoríš, ak grca a čiastočky lietajú kadetade je veľká pravdepodobnosť že to vdychnes a časť sa dostane do žalúdka

nikha2809
4. okt 2025

Moje deti sú králi črevných viroz a ja a muž nikdy nič.Ani pri potvrdenom rotaviruse sme to nechytili.Nedezinfikujem nič, aj spavaju vtedy s nami, jedine pred jedlom si umyvame ruky ale to vždy, takže asi to stačí.Alebo mame dobrú imunitu, neviem

anonym_faf24a
4. okt 2025

@anonym_autor nič nejesť, mať prázdny žalúdok najlepšie, jedlo ako pri diéte. Každý deň čierne uhlie, nasadiť probiotiká, dezinfikovať ruky a všetko po dcére.

lb1984
5. okt 2025

@anonym_autor podľa toho aku lakocinku dostala. Naša cez leto si prešla dvoma, jednu som nechytila pri druhej sme zalahli všetci a to ked ju schmatla bola u babky, mi sme po ňu len sli nad ránom lebo dostala teplotu. Cize 2 dni po.... ja dezinfikujem vždy. Za mna pomôže len rusko, dezinfekcia a zvýšená osobná hygiena.

agnes28
5. okt 2025
@katulienkax

@agnes28 hlúposť hovoríš, ak grca a čiastočky lietajú kadetade je veľká pravdepodobnosť že to vdychnes a časť sa dostane do žalúdka

@katulienkax a kade sa to dostane z pľúc do žalúdka?

agnes28
5. okt 2025
@bavlnka92

@agnes28 akú lampu ak môžem vedieť? vďaka