icon

Ako sa vyhnúť detským chorobám pri práci v škôlke?

4. máj 2025

Prosím o radu ako sa vyhnúť detským chorobám, nekonečne sople, kašeľ, a pod...pracujem v mš. Ja už nezvyknem byť až tak chorá ale priateľ áno. Ex bol pri mne pri mne tiež furt chorý.ledva prejde jedno až je tu ďalšie

zuza.m
4. máj 2025

Treba sa starat o hygienu nosa
Jedna dr mi doporucila ze ako sa staram o zuby treba sa starat aj o nos.striekat si morsku sol rano vecer,nedam dopustit na konvickovanie ,o dost skratia sople.a uz len dopovat vit.C,B,D V zimnom.obdobi

kvietok1233
4. máj 2025

Choré deti poslať domov a neprebrat od rodičov 😉

autor
4. máj 2025
@kvietok1233

Choré deti poslať domov a neprebrat od rodičov 😉

@kvietok1233 ?? To nie je moja kompetencia

autor
4. máj 2025
@zuza.m

Treba sa starat o hygienu nosa
Jedna dr mi doporucila ze ako sa staram o zuby treba sa starat aj o nos.striekat si morsku sol rano vecer,nedam dopustit na konvickovanie ,o dost skratia sople.a uz len dopovat vit.C,B,D V zimnom.obdobi

@zuza.m to všetko robíme

kvietok1233
4. máj 2025

A kto má robiť ranný filter ak nie učiteľka? Ak nie si učiteľka, tak by to mali robiť ony.

autor
4. máj 2025
@kvietok1233

A kto má robiť ranný filter ak nie učiteľka? Ak nie si učiteľka, tak by to mali robiť ony.

@kvietok1233 až na to, že nie som učiteľka

eliska13
4. máj 2025

Nijako to patrí k detskému kolektívu.Posilnit imunitu strava, šport, spánok, ak to je časté tak k imunologovi

sisa9496
5. máj 2025

Aj ja robím v MŠ a bohužiaľ sa tomu asi nedá vyhnúť. Prvé roky som bola chorá maždý mesiac, teraz je to chvalabohu už lepšie. Dávam si vitamíny. A dbám na dostatočnú hygienu detí v MŠ, čiže umývanie rúk po smrkaní nošteka, kašľanie do "lakťa" a pod. Samozrejme sú to deti a nedá sa úplne zabrániť prenásaniu bacilov... Čo sa týka ranného filtra, ten samozrejme robíme tak ako máme, ale žiaľ v našej kompetencii nie je prikázať rodičom, aby si dieťa nechali dlhšie doma. Veľa x sa stane, že po dlhom naliehaní rodič nechá dieťa doma max 1 deň a opäť ho donesie do MŠ, častokrát aj s razítkom od dr., že je dieťa zdravé, pritom viditeľne nie je zdravé. Je to začarovaný kruh 🙄

danielahamar
5. máj 2025

Asi si prenášac😉 takže partner len podporovať imunitu